?>

Emre Kongar, Merdan Yanardağ’ın mektubunu okudu!

Prof. Dr. Emre Kongar, canlı yayında TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ın, Silivri Cezaevi’nden kendisine yazdığı mektubu okudu.

Gündem - 3 yıl önce

Prof. Dr. Emre Kongar, canlı yayında TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ın, sözlerinin bağlamından kopartılarak sosyal medyada dolaşıma sokulmasının ardından “terör örgütü propagandası yapma” suçlamasıyla tutuklanarak gönderildiği, Silivri Cezaevi’nden kendisine yazdığı mektubu okudu.

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, ‘4 Soru 4 Yanıt’ programında AKP’nin, Abdullah Öcalan ile yeni bir çözüm süreci hazırlığında olduğu görüşünü anlatmak için kullandığı sözlerinin bağlamından kopartılarak sosyal medyada dolaşıma sokulmasının ardından “terör örgütü propagandası yapma” suçlamasıyla tutuklandı. Silivri Cezaevi’ndeki Yanardağ tam 60 gündür tutuklu.

Yanardağ tutuklu bulundurulduğu Silivri Cezaevi’nden Prof. Dr. Emre Kongar’a mektup yazdı. Yanardağ’ın “18 Dakika” programında partneri de olan Kongar mektubu canlı yayında okudu.

Kongar’ın mektuptan okuduğu kısımlar şöyle:

“Zamanımı olabildiğince verimli geçirmeye çalışıyorum. Bol bol ve sistematik bir şekilde okuyorum. Yazılarımı yazıyorum, notlarımı tutuyorum, spor yapıyorum. Hayatımı disipline aldım, fazla kilolarımı verdim. Sağlığım da gayet iyi. Ne de olsa deneyimliyim.

Aklım TELE1’de… Oraya çok emek verdik. Önemli bir toplumsal ve demokratik mevzi. Ülke için, ulus için, halk için ve bizim için çok  gerekli. Yaşamsal bir önemi var. Bu nedenle hapiste bile elimden geleni yapmaya TELE1’i yaşatmaya çalışıyorum. Öncelikli işimiz bu diye düşünüyorum”

Kongar, Yanardağ’ın mnektubunda yazdığı sözlere dair, “TELE1, istedikleri kadar susturmaya çalışsınlar, Türkiye’nin medya tarihinde çok önemli bir aşamadır” dedi.

Kongar, TELE1’in tek finansmanının izleyicilerinin olduğunu vurguladı.

Haftanın Öne Çıkanları

Sezen Aksu, Merdan Yanardağ'ı icraya verdi!

2023-08-18 18:55 - Gündem

Gaziantepspor tesisleri satıldı!

2023-08-25 08:02 - Spor

Sedat Peker'den aylar sonra ilk fotoğraf...

2023-08-19 09:30 - Gündem

Kibariye'den Erdoğan çiftine: Götürdük malları valla!

2023-08-25 01:37 - Gündem

Cem Uzan'ın Adabank'ı resmen satıldı!

2023-08-24 11:16 - Gündem

Fatih Altaylı'dan bomba Emre Belözoğlu iddiası!

2023-08-19 09:41 - Gündem

İşte rezilliğin videosu: 1000 İsviçre frangı kaç lira?

2023-08-18 18:38 - Gündem

Barış Pehlivan, cezaevinde yaşadıklarını yazdı

2023-08-18 10:57 - Gündem

HÜDA PAR'dan firmalara: Tesettüre uygun kıyafetler üretin!

2023-08-23 14:17 - Gündem

Çanakkale'de orman yangını, 9 köy boşaltıldı!

2023-08-22 19:05 - Gündem

İlgili Haberler

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel tutuklandı!

22:17 - Gündem

İstiklal Marşı'nın Arapça okunmasına soruşturma başlatıldı

08:34 - Gündem

İBB davasında beşinci gün başlamadan bitti!

14:10 - Gündem

Dilek İmamoğlu: Bir tiyatro sahnesi oynanıyor gibi...

14:01 - Gündem

İlber Ortaylı son yolculuğuna uğurlandı...

13:58 - Gündem

Günün Manşetleri

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel tutuklandı!

22:17 - Gündem

Ümit Özdağ: PKK terörü Güney Azerbaycan'a yayılmadan müdahale edilmesi gerekiyor

18:27 - Siyaset

Hüseyin Baş: AKP seçimi kaybedeceği için bunları yaşıyoruz

18:24 - Siyaset

Dilek İmamoğlu: Bir tiyatro sahnesi oynanıyor gibi...

14:01 - Gündem

BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen tutuklandı!

13:56 - Gündem