?>

‘Elektro teşvik’ için başvuru süreci başlıyor

Yatırım teşviklerinde elektronik bildirim dönemi temmuzda başlayacak. Yatırım sürecini hızlandırmak amacıyla başlatılan uygulamada yatırımcılar başvuruyu internetten yapacak.

Ekonomi - 7 yıl önce

 

Yatırım teşviklerinde elektronik bildirim dönemi temmuzda başlayacak. Yatırım sürecini hızlandırmak amacıyla başlatılan uygulamada yatırımcılar başvuruyu internetten yapacak.

Yatırım teşvik belgesi için elektronik ortamda başvuru süreci başladı. Öncelikle teşvik belgesi başvurusu için yetkilendirme işlemleri yapılacak. Yetkilendirme alan danışmanlık şirketleri, yatırımcılar adına teşvik başvurularını internet üzerinden yapıp, yanıtı yine internet üzerinden alabilecek.

NASIL İŞLEYECEK?

E-teşvik başvuruları için internet portalının temmuz ayı içinde açılması planlanıyor. Ekonomi Bakanlığı’nın, “Yatırım Teşvik Belgesi İşlemlerinin Elektronik Ortamda Yürütülmesine İlişkin Yetkilendirme Tebliği”, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Düzenlemeye göre yatırımcılar, Ekonomi Bakanlığı’nca yetkilendirilen kişiler tarafından temsil edilerek teşvik almak için internet ortamında başvuruda bulunabilecek. Elektronik Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Bilgi Sistemi (E-TUYS) üzerinden teşvik başvurusu yapacak hizmet sağlayıcılarının, elektronik sertifikaya sahip olması gerekecek.

Sistem üzerinden başvuru yapacak hizmet sağlayıcılarının, yetkilendirme formunu doldurduktan sonra noter işlemlerini tamamlaması ve gerekirse yurtdışında belge hazırlaması gerekiyor. Bir veya birden fazla kişi için yetki alacak olan hizmet sağlayıcılar ile ilgili Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğü tarafından yine elektronik ortamda E-TUYS aracılığıyla onay işlemleri başlatılacak. Öncelikle usül uygunluğuna bakacak olan genel müdürlük, sunulan bilgi ve belgeler doğrultusunda ek bilgi ve belge talep edebilecek. Yapılan işlemler üzerine yetkilendirilen hizmet sağlayıcılar, yatırımcılar adına başvuruda bulunabilecek. Yeni sistemle teşvik süreçlerinin önemli ölçüde hızlanması bekleniyor.

PRİMDEN KDV'YE KADAR DESTEK

Gerçek kişiler, adi ortaklıklar, sermaye şirketleri, kooperatifler, iş ortaklıkları, kamu kurum ve kuruluşları, kamu kuruluşu niteliğindeki meslek kuruluşları, dernekler ve vakıflar, yurtdışındaki yabancı şirketlerin Türkiye’deki şubeleri yatırım teşvik belgesi alabiliyor. Teşvik uygulamaları kapsamında KDV istisnası, gümrük vergisi muafiyeti, vergi indirimi, sigorta primi işveren hissesi desteği, sigorta primi işçi hissesi desteği, gelir vergisi stopajı desteği, faiz desteği, yatırım yeri tahsisi, KDV iadesi sağlanabiliyor. 

Yatırım Teşvik Programı’ndan faydalanmak isteyen yatırımcılar başvurularını halihazırda Ekonomi Bakanlığı, Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğü’ne yapıyor. 

(Milliyet)

Haftanın Öne Çıkanları

Muharrem İnce'nin Gaziantep mitingi ne zaman?

2018-05-25 21:36 - Siyaset

Son dakika... Barak köylerini sel vurdu!..

2018-05-31 00:20 - Gündem

Gaziantep Polisgücü EuroHockey Trophy liginde

2018-05-30 14:26 - Spor

Reuters: Şimşek yeni faiz artırımı sinyali verdi

2018-05-30 09:16 - Ekonomi

Çimko ve Ytong çalışanları iftarda buluştu

2018-05-30 19:42 - Yerel

Özgür Demirtaş, doların neden arttığını açıkladı

2018-05-26 22:04 - Ekonomi

GTO şampiyonları ödüllendirdi

2018-05-30 13:30 - Spor

Gaziantep'te asker kaza kurşunuyla şehit oldu!

2018-05-26 08:05 - Asayiş

Gaziantep'te iftar vakti kardeş kardeşi öldürdü!..

2018-05-27 13:52 - Asayiş

‘Suriyeli kızlar başlık parasına satılıyor!’

2018-05-27 07:31 - Gündem

İlgili Haberler

CHP kongresinin iptali sonrası borsa yüzde 5 düştü!

16:25 - Ekonomi

Emlak vergisindeki artışa halk isyan etti ! AKP'den geri adım geldi

15:02 - Ekonomi

DEİK heyeti Irak Başbakanı ile görüştü

10:48 - Ekonomi

Türkiye, Uluslararası Şam Fuarı’nda güçlü şekilde yerini aldı

00:00 - Ekonomi

GAİB’den Şam’da dev organizasyon!

00:00 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Özgür Çelik: Belediye Meclis üyeleri ölümle tehdit edildi!

20:13 - Gündem

Başarır: Artık davaların bittiğini, önümüze bakmamız gerektiğini söylemeli...

14:52 - Siyaset

Fatih Altaylı kurultay davasında ikinci perdeyi açıkladı!

14:39 - Gündem

Seçim kurulu kayyum Gürsel Tekin'in talebini reddetti!

12:19 - Gündem

İsrail ordusu Gazze'ye kara harekâtı başlattı!

09:57 - Dünya