?>

Elazığ’ın afet bölgesi ilan edilmesi reddedildi!

Elazığ'ın afet bölgesi ilan edilmesi ve buna ilişkin Meclis araştırması önerisi AKP ve MHP oylarıyla reddedildi.

Gündem - 6 yıl önce

CHP'nin, TBMM Genel Kurulu'nda, 6.8'lik depremle sarsılan Elazığ'ın afet bölgesi ilan edilmesi ve buna ilişkin Meclis araştırması önerisi AKP ve MHP oylarıyla reddedildi.

CHP grubu adına bir konuşma gerçekleştiren Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, şunları söyledi:

Sayın Başkanım, sayın milletvekilleri; Elâzığ halkı adına hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum.

Bugün, Meclisimizde “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” ifadesinden yola çıkarak milletin ve Elâzığ halkının bir istemini, talebini Meclisin gündemine getiriyorum.

Değerli milletvekilleri, konuşmama başlarken öncelikle, İdlib’de şehit olan şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.

Türk Silahlı Kuvvetlerimizin her mensubuna uzanan bu kalleş ellerin -kim tarafından uzanırsa uzansın, ister Suriye rejimi ister terör örgütleri- hepsini şiddetle de kınıyorum.

Aynı şekilde, Malatya’da ve Elâzığ’da yaşanan deprem sonrası hayatını kaybeden 41 yurttaşımıza, hemşehrimize Allah’tan rahmet diliyorum.

Deprem gecesi devlet Elâzığ’daydı. Kimdir devlet? Devlet 82 milyon yurttaşımızdır. 81 il, 82 milyon yurttaşımız, Hükûmetimiz, siyasi parti ayrımı yapmaksızın siyasi partilerin bütün genel başkanları, Türkiye genelinde parti ayrımı yapmaksızın tüm belediye başkanları, milletvekili arkadaşlarımız, kamu kuruluşları, Jandarma, Emniyet, herkes Elâzığ’daydı.

O gece Elâzığ’ın acısı Türkiye’de 82 milyon yurttaşımızı bir araya getirdi ve acıda ortak kıldı.  Şimdi, Elâzığ gerçekten bir afeti, bir felaketi atlattı.

Gerçekten, 6,8 büyüklüğündeki bir depremin şiddetinden kaynaklı Elâzığ’ın bugünkü hâline biz şükreder olsak da aslında Elâzığ’ı yeni bir afet beklemekte. Nedir bu afet?

Bakın, ilk günden beri gerçekten Hükûmet oraya 3 bakanını görevlendirdi; İçişleri Bakanını, Çevre ve Şehircilik Bakanını, Sağlık Bakanını. Vali oradaydı.

Tüm belediye başkanları oradaydı. Ayrım yapmaksızın ilimizin 5 milletvekilinin 5’i de sokaklardaydı.

Gerçekten, hepimiz vatandaşın acısını dindirmek için, onlara umut olmak için elimizden gelen bütün insani katkıyı vermeye çalıştık ve sükûnete davet ettik insanları.

“Devlet burada, korkmayın.” dedik, “Devlet sizi açıkta bırakmaz. Devlet sizi çaresiz bırakmaz. Devlet sizin çocuklarınızın mağduriyetini görmezden gelmez.” dedik.

İhmal yok. Aksaklıklar olabilir, eksiklikler olabilir ama ihmal yok. Şimdi geldik esas meseleye. Yani Elâzığ’ın ikinci afet yaşama riski nedir?

 !#**h19944**#! 

GAZİKENT27 YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLUN TAKİP EDİN

https://www.youtube.com/channel/UCUS10fdomKzRNgFg3wqtEMg?view_as=subscriber

Haftanın Öne Çıkanları

Kiğılı: Bundan daha büyük kriz görmedik

2020-01-30 17:19 - Ekonomi

Kızılay Başkanı oğlunu hangi göreve getirmiş?

2020-01-30 14:47 - Gündem

Gaziantep'e 2 şehit ateşi birden düştü!

2020-02-03 17:20 - Asayiş

Maraş ve Hatay için korkutan deprem uyarısı!

2020-01-29 09:25 - Gündem

Berna Laçin'den reklam anlaşması açıklaması

2020-01-30 13:56 - Gündem

MMT Amerikan Hastanesi'nde kutlama

2020-02-02 14:09 - Yerel

Mimarlar Odası’na genç aday

2020-02-03 13:38 - Yerel

Gaziantep’te barışmaya gittiği eşini vurdu!

2020-01-30 20:41 - Asayiş

Bebeklere hayat kurtaran müdahale

2020-01-28 21:16 - Sağlık

700 bin kişi Türkiye’ye ilerliyor!..

2020-01-30 18:46 - Dünya

İlgili Haberler

Kayyum Gürsel Tekin hakkında devam kararı...

12:58 - Gündem

DEM Parti, Öcalan'ın yeni mesajı paylaştı...

12:01 - Gündem

Bahçeli'den Erdoğan'a sürpriz doğum günü hediyesi

18:22 - Gündem

Tepki çeken görüntülere ilişkin soruşturma başlatıldı!

12:25 - Gündem

CHP'nin kurultay davasında duruşma 1 Nisan'a ertelendi!

19:32 - Gündem

Günün Manşetleri

Kayyum Gürsel Tekin hakkında devam kararı...

12:58 - Gündem

DEM Parti, Öcalan'ın yeni mesajı paylaştı...

12:01 - Gündem

CHP'li Meriç: Gastronomi kentinde tek mezbaha kabul edilemez!

00:46 - Siyaset

Üzümcü: Yönetilemeyen ekonominin bedelini millet ödüyor

00:40 - Siyaset

Öztürkmen: Bu mu sorunsuz Gaziantep?

00:40 - Siyaset