?>

El sanatları kurslarına yoğun ilgi

Şehitkamil Belediyesinin kadınlara yönelik hayata geçirdiği El Sanatları (ahşap boyama-ahşap yakma) ve Kağıt Rölyef Kursu ile (üçboyutlu işleme) kadınlar hem eğitim görüyor hem de yapmış olduğu birbirinden güzel eserleri satarak, aile ekonomisine katkı sağlıyorlar.

Yerel - 2 yıl önce

Şehitkamil Belediyesinin kadınlara yönelik hayata geçirdiği El Sanatları (ahşap boyama-ahşap yakma) ve Kağıt Rölyef Kursu ile (üçboyutlu işleme) kadınlar hem eğitim görüyor hem de yapmış olduğu birbirinden güzel eserleri satarak, aile ekonomisine katkı sağlıyorlar.

Şehitkamil Belediyesi, kadınlara yönelik açmış olduğu El Sanatları ve Kağıt Rölyef Kursu ile kadınlara, eğitim alanında destek olmayı sürdürüyor. Selahattin Eyyubi Aile Merkezi’nde ahşap boyama, yakma ve rölyef kursuna katılan kadınlar, üçboyutlu kağıt rölyef sanatını öğreniyor. Sabır ve dikkat gerektiren üçboyutlu rölyef ve ahşap boyama, yakma kursuna katılan kadınlar, öğrendikleri bilgi ve becerileri sayesinde ürettikleri eserleri hem hediyelik olarak kullanıyor hem de satarak aile ekonomisine katkıda bulunuyorlar.

KADINLARIMIZ; SOSYALLEŞİYOR, AYAKLARI ÜSTÜNDE DURMAYI ÖĞRENİYORLAR

Kurslara ilginin yoğun olduğunu dile getiren Şehitkamil Belediyesi Selahattin Eyyubi Aile Merkezi El Sanatları Kursu Eğitmeni Leyla Sibel Koç, “Selahattin Eyyubi Aile Merkezimizde birçok kursumuz var. El sanatları kursu, rölyef kursu, giyim, mefruşat, okuma yazma gibi birçok kurslarımız mevcut. Ev kadınlarına yönelik açtığımız el sanatları ve kağıt rölyef kursumuza talep, gün geçtikçe artıyor. Bunun yanında kursumuza gelen hanımlarımızın çocukları da burada okul öncesi dediğimiz anasınıfı eğitimi alıyor. Burada gerçekten bir aile ortamı oluşturduk. Bütün hanımlar geldikleri zaman, her zaman motive olduklarını, pozitif enerji aldıklarını söylüyorlar. Kursiyerlerimiz buradan almış oldukları eğitimlerle hem hediyelik eşya üretiyorlar hem de yaptıkları ürünleri satarak, aile ekonomisine de katkıda bulunuyorlar. Bunun yanında diğer kursiyerler ile birlikte güzel bir arkadaşlık ortamı kuruyorlar. Burada kadınlarımız hem sosyalleşiyor hem de ayakları üstünde durmayı öğreniyorlar. Burada almış oldukları eğitim kendilerine inanılmaz katkı sağlıyor. Sadece maddi açıdan değil, manevi açıdan da hanımlarımızın birbirine çok güzel destekleri oluyor. Şehitkamil Belediyemiz bu açıdan kadınlarımıza çok güzel destekler sunuyor. Şu anda diğer kurslarımızla birlikte toplamda 103 kursiyerimiz, aile merkezimizden yararlanıyor. Sürekli bu sayı artıyor. Kursumuza katılmak isteyen tüm ev kadınlarını kurslarımıza bekliyoruz” şeklinde konuştu.

EVDE GEÇİRECEĞİMİZ BOŞ ZAMANI EN İYİ ŞEKİLDE DEĞERLENDİRİYORUZ

Selahattin Eyyubi Aile Merkezi’nde birçok kursa katıldığını kaydeden Zübeyde Aslan, “Burada açılan çeşitli kurslara katılıyorum. Dikiş olsun, giyim olsun, el sanatları olsun birçok kurstan faydalanıyorum. Hocalarımız sayesinde el becerimi geliştiriyorum. Burada yapmış olduğum ürünleri hem hediyelik eşya olarak eşe dosta veriyorum hem de satarak aile ekonomime katkı sağlıyorum. İlk defa böyle bir kursa katılıyorum ve çok memnunum. Evde geçirdiğimiz boş zamanımızı burada en iyi şekilde değerlendiriyoruz. Günün sıkıntı ve stresini buradaki eğitimlere katılarak atabiliyoruz. Arkadaşlık ortamı kurabiliyoruz. Arkadaşlarımızla birlikte birbirimize yardım ederek, güzel işler yapıyoruz. Böylesine anlamlı kursun açılmasından dolayı Başkanımıza ve hocamıza yürekten teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Yıldırım Öztürk'ün tahliyesi büyük sevinçle karşılandı

2023-10-14 23:26 - Yerel

Yılmaz Öztürkmen tahliye edildi

2023-10-13 18:29 - Asayiş

Metin Akpınar'ın önce kızları sonra torunları ortaya çıktı!

2023-10-14 14:55 - Magazin

Skandal: Temizlik görevlisi ameliyata girmiş!

2023-10-15 09:57 - Gündem

Doğukan Çep'in ağzından şüpheli mektup!

2023-10-13 19:45 - Gündem

Dilan Polat dosyası kapatılmaya çalışılıyor iddiası

2023-10-19 10:51 - Magazin

Menzil şeyhinin lüks aracına gül atan kamu görevlisi!

2023-10-17 12:44 - Gündem

Metin Akpınar'ın bir de oğlu var iddiası

2023-10-17 09:21 - Magazin

Sinan Ateş suikastında bir komiser gözaltına alındı!

2023-10-19 19:51 - Gündem

Dilan Polat'ın eski ortağının şirketine de el konuldu!

2023-10-15 21:05 - Magazin

İlgili Haberler

Şahinbey'de yaz spor okulları kayıtları başladı

00:00 - Yerel

Sanayi, akademi ve gençlik, güçlerini gelecek için birleştiriyor

00:00 - Yerel

Şehitkamil'den dar gelirli ailelere fatura desteği

00:00 - Yerel

Halıcılar, İskandinav ülkelerini mercek altına aldı

00:00 - Yerel

Yılmaz, Kuzeyşehir'de Çay Bahçesi açılışı yaptı

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

Şah'ın oğlundan 'ayaklanma' çağrısı: İran'ı geri alma zamanı

23:39 - Dünya

MHP'li Yönter'den dikkat çeken paylaşım: Sinan Ateş sanıklarının fotoğraflarını paylaştı

23:38 - Gündem

Tahliye sonrası Kılıçdaroğlu'ndan 'Ümit Özdağ' paylaşımı

22:09 - Siyaset

İran Genelkurmay Başkanı’ndan uyarı: ‘Bu bölgeleri terk etsinler!’

21:09 - Dünya

‘Cumhur’un küçük ortağında kriz: 2 il başkanı görevden alındı

18:39 - Siyaset