?>

El Cezire: Sedat Peker iade edilebilir!

El Cezire'de yayınlanan Umar Faruk imzalı analiz, "Sedat Peker'in gözaltında olduğu" şeklinde anlaşılmasının ardından düzeltildi.

Gündem - 5 yıl önce

 

El Cezire, organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in BAE yetkilileri tarafından Türkiye'ye iade edilebileceğini belirten bir analiz yayınlamasının ardından düzeltme geçerek "gözaltı" ifadesinin yer aldığı cümlenin kaldırıldığını kaydetti.

El Cezire'de yayınlanan Umar Faruk imzalı analiz, "Sedat Peker'in gözaltında olduğu" şeklinde anlaşılmasının ardından düzeltildi. Analizde, "Türkiye tarafından uzun süredir iadesi istenen Sedat Peker Türkiye'ye dönebilir" ifadeleri yer alıyordu.

Öte yandan haberde, Peker'in Birleşik Arap Emirlikleri otoriteleri tarafından tutulduğu ifade edilirken, kullanılan "detained" kelimesinin "gözaltı" şeklinde haberleştirilmesi ardından El Cezire bir açıklama yayınladı.

Yayınlanan düzeltme yazısında El Cezire, yazının önceki versiyonunda bulunan "gözaltı" şeklinde yorumlanan ifadenin yer aldığı cümlenin kaldırıldığı bildirildi.

Şubat ziyareti

Umar Faruk imzalı analizde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Birleşik Arap Emirlikleri'ne Şubat ayında gerçekleştireceği ziyaretin bölgesel güçlerle sıkı bağlar kurmaya çalıştığı dönemde gerçekleştirileceğinin altı çizildi.

Öte yandan analizde, Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Zayed el Nahyan 23 Kasım'da Türkiye'ye temaslarda bulunmak üzere gelmesi hatırlatılarak, "2015'ten sonra gerçekleşen ilk temaslarda iki ülke arasında onlarca anlaşmaya imza atıldı" diye vurgulandı.

'5 gündür iletişim kuramıyorum'

Suç örgütü lideri Sedat Peker’in avukatı Ersan Barkın, 30 kasım tarihinde yaptığı açıklamada müvekkiliyle 5 gündür iletişim kuramadığını söylemişti.

İsmail Saymaz: Bulunduğu ülkeyi değiştirmek istiyor

halktv.com.tr yazarı İsmail Saymaz 3 Aralık’ta Halk TV'de Ayşenur Arslan ile Medya Mahallesi programında Sedat Peker'e ilişkin açıklamalarda bulundu. Saymaz, Peker'in hala Dubai'de ailesi ile birlikte yaşamaya devam ettiğini söyledi.

Peker'in internet erişiminin kesildiğini ifade eden Saymaz, "Ailesinin de internete erişimi kesildi ama çocukları okul oluyor dolayısıyla onların derslerine erişim sorunu çıktı. Sedat Peker bu engeli aşabilmek için BAE yetkilileri ile temas kurmaya çalışıyor. Henüz bu temaslardan bir sonuç elde edemedi. Yakın çevresine 'Bana bu zulmü edenler bir gün mutlaka bunun sonucunu görecek ve kendileri çocuklarıyla birlikte Türkiye'den kaçacak. Onların gidebileceği bir ülke var mı o zaman göreceğiz' diyor. Sedat Peker başka bir ülkeye gitmek istiyor. Bulunduğu ülke ona bir cezaevine dönüşmeye başladı. Özellikle bulunduğu ülkeyi değiştirmek için bir arayış halinde. İmkan bulursa ülkeyi değiştirecek" diye konuştu.

Sedat Peker'den yeni videolar

Halk TV programcısı ve Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Pehlivan ise Sedat Peker'in yeni bir video hazırlığında olduğunu yazdı.

Haftanın Öne Çıkanları

Danaburnu...

2021-12-06 11:34 - Tarım

Yeni Bakanın Gülen ile fotoğrafı gündem oldu!

2021-12-02 09:37 - Gündem

İlyas Salman vasiyetini açıkladı...

2021-12-03 15:09 - Gündem

Hayırsever Mahsum Altunkaya'ya teşekkür...

2021-12-04 11:24 - Yerel

CHP'den Mersin'de tarihi miting...

2021-12-04 13:17 - Siyaset

Sigaraya zam geldi mi?

2021-12-06 10:29 - Ekonomi

Bebeğini döven cani baba tutuklandı!

2021-11-30 13:30 - Gündem

CHP seçim startını Mersin’den verdi!

2021-12-04 13:38 - Siyaset

Kaplan ailesi 24 derslikli okul yaptıracak...

2021-12-02 23:25 - Yerel

AKP'li Mahir Ünal'a Kahramanmaraş’ta şok!

2021-12-04 09:37 - Siyaset

İlgili Haberler

Ekrem İmamoğlu'ndan, Akın Gürlek'e 'canlı yayın' yanıtı

14:55 - Gündem

Ekrem İmamoğlu 3 Eylül'de tahliye talebinde bulunacak!

20:23 - Gündem

Bağımsız Maden İş yöneticileri tutuklandı!

20:20 - Gündem

Ümit Özdağ, partisinin kuruluş yıldönümünde Anıtkabir'i ziyaret etti

13:31 - Gündem

Hasan İmamoğlu savunma yaptı, savcı suç duyurusu talep etti!

15:55 - Gündem

Günün Manşetleri

YENİ Parti Genel Merkezi resmen açılıyor...

14:43 - Siyaset

Bağımsız Maden İş yöneticileri tutuklandı!

20:20 - Gündem

YENİ Parti'nin üye sayısı yarım milyonu geçti!

20:19 - Siyaset

Butlan CHP’sinden 49 isime kesin ihraç talebi

20:17 - Siyaset

Ümit Özdağ, partisinin kuruluş yıldönümünde Anıtkabir'i ziyaret etti

13:31 - Gündem