?>

Eğitim İş’ten Rektör Tunçsiper hakkında suç duyurusu

Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş), Sayıştay raporları sonucunda ortaya çıkan usulsüzlüklerle ilgili olarak rektör Bedriye Tunçsiper hakkında “görevi kötüye kullanma” ile ilgili suç duyurusunda bulundu.

Eğitim - 7 ay önce

İzmir Demokrasi Üniversitesi’nde baskı, yargı kararlarının uygulanmaması, istifaya zorlama, keyfi görevlendirme, mobbing ve sendikal faaliyetlerin engellediği gerekçesiyle rektör Bedriye Tunçsiper hakkında daha önce suç duyurusunda bulunan Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş), bu kezde Sayıştay raporlarıyla ortaya çıkan usulsüzlüklerle ilgili savcılığı göreve çağırdı.

Rektör Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper hakkında suç duyurusunda bulunan Eğitim İş İzmir Yükseköğretim Şube Yönetimi tarafından yapılan yazılı açıklanada, “Sayıştay raporlarında yer alan bulgular, üniversite yönetiminde ciddi usulsüzlüklerin yapıldığını göstermektedir. Bu durum, üniversitemizin itibarını zedelemekte ve eğitim kalitesini olumsuz etkilemektedir. Eğitim İş olarak, bu usulsüzlüklerin bir an önce aydınlatılması ve sorumluların adalet önünde hesap vermesi gerektiğine inanıyoruz. Ayrıca, daha önce de Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper hakkında görevi kötüye kullanma ile ilgili suç duyurusunda bulunulmuş, ancak çeşitli engeller nedeniyle bu süreç tamamlanamamıştır. Üniversitelerimizin şeffaf ve hesap verebilir bir yönetim anlayışı ile yönetilmesi gerektiğini bir kez daha vurguluyoruz” denildi.

“GÖREVDEN ALINMALI”

Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) bu süreçte devreye girmemiş ve görevini yerine getirmediği aktarılan açıklamada, “Son yapılan Sayıştay raporlarına göre, yaptığımız suç duyurusunu dikkate alarak bir an önce Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper hakkında soruşturma açılmasını ve görevden alınmasını talep ediyoruz. Eğitim İş olarak, bu sürecin takipçisi olacağımızı ve üniversitelerimizin daha iyi yönetilmesi için mücadelemizi sürdüreceğiz. Türkiye’deki her bir üniversitedeki baskılardan, dayatmalardan, hukuksuzluklardan haberdarız. Eğitim-İş, üyesi olsun olmasın, hakkı yenen baskıya uğrayan tüm üniversite çalışanlarının yanındadır. Üniversiteler özgürleşene kadar, üniversiteler demokratikleşene kadar, üniversiteler gerçekten bilim yuvaları olana kadar ve bu ülkenin aydınlık yüzü olana kadar mücadele etmeye devam edeceğiz” ifadeleri kullanıldı.

Haftanın Öne Çıkanları

Hakkari'de uyuşturucu operasyonu: 92 kilo metamfetamin yakalandı!

2024-11-07 08:38 - Asayiş

'Casus balina'nın gizemi beyaz perdeye taşındı

2024-11-10 00:08 - Yaşam

Wanda Nara konuşmalarını paylaştı: Icardi'nin attığı son mesaj gündem oldu!

2024-11-09 00:39 - Spor

Kerem Aktürkoğlu'ndan Galatasaray açıklaması!

2024-11-12 00:09 - Spor

Gaziantep’te silahlı kavga: 2 ölü 2 ağır yaralı!

2024-11-05 17:13 - Asayiş

Damadı nikah memuruyla evlendirmişler: '2-3 gün sonra fark ettim'

2024-11-10 00:08 - Gündem

Real Madrid'e büyük şok! Eder Militao sezonu kapattı...

2024-11-09 20:08 - Spor

ERP Programı Nedir?

2024-11-10 00:11 - Teknoloji

Feci kaza... Direğe çarpan araç ikiye bölündü!

2024-11-10 21:38 - Asayiş

Tutku: Hz. İsa'nın Çilesi filminin konusu ne? Tutku: Hz. İsa'nın Çilesi filminin oyuncular

2024-11-07 00:38 - Kültür & Sanat

İlgili Haberler

Sanko Okulları basketbolda şampiyon

00:00 - Eğitim

YKS'ye 2,5 milyondan fazla aday katılacak: En genç aday 15, en yaşlı aday 81 yaşında

00:00 - Eğitim

LGS cevap anahtarı yayımlandı mı? 2025 LGS sınav soruları ve cevapları nereden öğrenilir?

00:00 - Eğitim

KKKA aşısında sona doğru: İnsan üzerinde çalışmalar başlayacak

00:00 - Eğitim

LGS sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? 2025 LGS sınav sonuçları nasıl öğrenilir?

00:09 - Eğitim

Günün Manşetleri

Bahçeli 'Bayramdan sonra' demişti: TBMM'de yine toplantıya katılmadı

15:38 - Siyaset

Pamuk: Adalet yerini buldu. Zafer Türk milletinindir!

15:32 - Siyaset

Tarih verildi: CHP Kadın Kolları'ndan 'Adalet ve Özgürlük Yürüyüşü'

13:39 - Siyaset

İran’dan flaş karar: Devlet yetkililerine cep telefonu yasağı

13:38 - Dünya

DEM Parti'nin İmamoğlu ziyareti için tarih belli oldu

13:09 - Siyaset