?>

Eğitim çalışmalarını rakamlarla anlattı

Şehitkamil’de, 7’den 77’ye yönelik farklı branşlarda ve farklı fiziki mekanlarda sunulan eğitim olanağından on binlerce kişi faydalandı.

Yerel - 6 yıl önce

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, “Eğitim, en öncelikli konularımızdan biridir. İlçe genelinde farklı yaş gurupları için sunduğumuz eğitim olanaklarından 2019 yılı içerisinde on binlerce vatandaşımız yararlandı” dedi.

Şehitkamil’de, 7’den 77’ye yönelik farklı branşlarda ve farklı fiziki mekanlarda sunulan eğitim olanağından önceki yıllarda olduğu gibi 2019 yılında da on binlerce kişi faydalandı. Anasınıfı ile başlayan eğitimler, üst yaş sınırı olamayan yetişkinler için verilen okuma-yazma kurslarına kadar pek çok branşı kapsıyor.

Eğitimin niteliğine katkı sunma amacıyla çalıştıklarını vurgulayan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, 2019 yılında eğitim konusunda yürütülen çalışmaları rakamsal verilerle anlattı. Eğitimin insan hayatındaki önemini iyi bildiklerini ve yürüttükleri çalışmalarda bu duruma göre hareket ettiklerini kaydeden Başkan Fadıloğlu; aile merkezleri, gençlik kütüphaneleri ve sosyal tesisler bünyesinde yürütülen eğitim faaliyetleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

TOPLAM 32 BİN 242 KİŞİ YARARLANDI

Kadınları üretmeye teşvik etmeyi amaçladıklarını dile getiren Başkan Fadıloğlu, şunları söyledi:

“İlçe genelinde bulunan 37 aile merkezlerinde açılan; Kuran-ı Kerim, ana sınıfı, okuma-yazma, bilgisayar, mefruşat, giyim dikişi, iğne oyası, Antep işi, el sanatları, tel kırma, rölyef, yağlı boya resim, ahşap boyama ve karakalem kurslarında eğitimler yıl boyu aralıksız devam ediyor. Aile merkezlerimizle ulaşmaya çalıştığımız birkaç amaç var. Bu amaçlardan en önemlilerinden biri özellikle yetişkin kadınlarımıza sosyal hayatlarında sıkıntı yaşamamaları için okuma-yazma öğretmek. Bir diğer amacımız, kadınlarımızın meslek sahibi olmalarını sağlamak. Bunu yaparken de varsa ana sınıfı çağında olan çocukları, anne-çocuğu ayırmayarak tek merkezde ikisine de eğitim veriyoruz. Bir taraftan anne eğitim görürken, diğer taraftan da çocuk eğitim alıyor. Açtığımız meslek edindirme kurslarında meslek sahibi olan kadınlarımız, ekonomik olarak büyük bir avantaj elde ediyorlar. Meslek edindirme kurslarımızdan yararlanan kursiyerlerimiz, öğrendikleri bilgiler doğrultusunda kendi işletmelerini açabiliyor. Yine bir başka amacımız, vatandaşımızın kaliteli ve keyifli zaman yaşamasını sağlamak. Kadınlarımızın, boş zamanlarını evde geçirmelerini istemiyoruz. Şehitkamil Belediyesi bünyesinde hizmet veren aile merkezlerinden 2019 yılı içerisinde toplam 32 bin 242 kişi yararlandı.”

EĞİTİMİN NİTELİĞİNE KATKI SUNUYORUZ

Nitelikli bireylerin yetişmesi adına çalıştıklarını anlatan Başkan Rıdvan Fadıloğlu, “Aile merkezlerimiz bünyesinde oluşturduğumuz anasınıflarında 2019 yılı içerisinde 2 bin 135 öğrenci faydalandı. Bu öğrencilerimizin tamamına ücretsiz kırtasiye yardımında bulunduk. Bünyemizde hizmet veren gençlik kütüphanelerinde 2019 yılında 18 bin 572 öğrenci faydalandı. Aile merkezlerimiz bünyesinde 954 kişiye kişisel gelişim ve aile danışmanlığı hizmeti verdik. Okuma-yazma kurslarımızda 687 vatandaşımızı verdiğimiz eğitimlerle okuryazar yaptık. Öğrencilerimize, 2019 yılı içerisinde 9 bin adet ÖSYM taban puan kitapçığı ile 2 bin adet tatil kitabını ücretsiz olarak dağıttık” ifadelerini kullandı.

Editör: Turgut Bozgeyik

Haftanın Öne Çıkanları

Gaziantep eğitim camiası yasta

2020-01-07 20:18 - Gündem

Şehidin var Gaziantep...

2020-01-08 21:10 - Asayiş

Gaziantep'te bakkal dükkanına uyuşturucu operasyonu

2020-01-12 11:20 - Asayiş

Emniyet Müdürü Zeybek, başarılı polisleri ödüllendirdi

2020-01-08 10:31 - Yerel

Gaziantep İyi Parti tabanında “Yeniekinci” sesleri

2020-01-13 17:47 - Siyaset

Gaziantep'te 33 daireye fuhuş operasyonu!

2020-01-11 11:47 - Asayiş

Şehit Uzman Çavuş toprağa verildi

2020-01-09 17:44 - Gündem

Gaziantep'te öğrenci servisi kaza yaptı: 16 yaralı

2020-01-07 18:53 - Asayiş

Gaziantep'te 9 şüpheliden 10 silah çıktı

2020-01-12 15:39 - Asayiş

Ülke olarak uykudan uyanma zamanı...

2020-01-08 22:30 - Gündem

İlgili Haberler

İhracatın yıldızları ödüllerine kavuştu...

08:01 - Yerel

Medeniyet Söyleşileri'nin 117’ncisi gerçekleştirildi

00:00 - Yerel

Mehmet Erdemoğlu mezarı başında anıldı...

00:00 - Yerel

Şahin, “Yetenek Kaşifi” projesini tanıttı

00:39 - Yerel

Şahinbey Belediyesi MİGROS ve iki marketi 3 gün süreyle kapattı

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

AKP'li Tayyar: Kimse dokunulmaz değildir. Herkes öğrenecek!

08:18 - Gündem

Nur Köşker'den 'Mehmet Akif Ersoy' ile ilgili çok konuşulacak açıklama

08:15 - Magazin

Habertürk Ankara Temsilcisi Fevzi Çakır, istifa ettiğini açıkladı

16:33 - Gündem

Gülşah Durbay ile Özgür Özel hakkında iftirada bulunan gazeteci kalp krizi geçirdi

08:52 - Gündem

Ertuğrul Özkök: Korkuyorum, alınıp götürülme endişem var

08:48 - Gündem