?>

Eczaneler iflas tehlikesiyle karşı karşıya: 'Önlem alınmazsa 2025'te sağlık kapısı kapanacak

İflas tehlikesiyle karşı karşıya kaldıklarını belirten Türk Eczacıları Birliği Başkanı Arman Üney, Sesimiz duyulmazsa 2025 sağlık kapısının kapandığı bir yıl olacak dedi.

Gündem - 1 yıl önce

'IŞIKLARIMIZIN KAPANDIĞI YIL OLACAK '

Eczaneleri koruyan önlemlerin alınmadığından şikayetçi olan eczacılar SGK önünde toplandı. Eczacılar adına konuşan Türk Eczacıları Birliği Başkanı Ecz. Arman Üney eczacıların yaşadığı sıkıntıların görmezden gelindiğini söyledi. 2024 yılının kendileri ve hastaları açısından zor geçtiğini belirten Üney, "30 bini aşkın eczanemiz, sunduğu ilaç ve eczacılık hizmetini sırtındaki mali yüklerle boğuşarak sürdürebildi ama sesimiz duyulmazsa 2025 yılı eczanelerimizin ışığının karardığı, sağlık kapısının kapandığı bir yıl olacak" uyarısında bulundu.

'AYAKTA KALMAK İÇİN PROTOKOL'

SGK ile Ekim ayında sona eren İlaç Temin Protokolü'nün üzerine yeni bir protokol imzalanmadığını ifade eden Üney, "30 bini aşkın eczanemizin ayakta kalması gerçekçi koşullarda ve tam bir mutabakatla imzalanacak protokole bağlıdır" dedi. Üney, SGK'yi Kamu Kurum İskontosundan doğan fiyat farklarının yurttaşın cebinden çıkmaması konusunda uyardı.

'TAHSİL ETMEK İSTEMİYORUZ'

Hasta katılım paylarında yüzde 542'ye ulaşan artışlar yapıldığına dikkat çeken Üney, "Emekli, asgarî ücretli ve özellikle kronik hastalığı bulunan vatandaşlarımızı çok zor durumda bırakan bu artışların geri çekilmesini istiyoruz.

Ayrıca söz konusu muayene ücretlerinin tahsilatı, hiçbir ilgisi olmamasına rağmen eczanelerimizde yaptırılmakta, vatandaşlarımızla meslektaşlarımız karşı karşıya gelmektedir. Eczacılar olarak muayene ücretlerini SGK adına vatandaşlarımızdan tahsil etmek istemiyoruz" ifadelerini kullandı.

'SAĞLIK KAPISI AÇIK KALSIN'

Acil önlem alınmazsa eczanelerin iflasının başlayacağını vurgulayan Üney, "Biz, halkımızın sağlık kapısının açık tutmak için buradayız ve mücadelemize devam edeceğiz. Gerekli adımlar atılsın, sağlık kapınız açık kalsın" dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

Seda Selek kim, kaç yaşında, nereli? Seda Selek neden gözaltına alındı?

2025-01-28 15:39 - Gündem

Türkiye’nin ilk Atatürk anıtına saldırı!

2025-01-26 11:42 - Asayiş

AKP’li Şamil Tayyar’dan ‘denetim’ çıkışı: ‘Turizm belgeli işletmelerin denetimi bakanlığa aittir’

2025-01-23 01:39 - Siyaset

Takvim’de flaş ayrılık: Ergün Diler’in görevine son verildi

2025-01-29 00:08 - Yaşam

Serhan Asker ile Seda Selek de gözaltına alındı!

2025-01-28 19:28 - Gündem

İbrahim Kalın'ın önünde poz verdiği 'Türk Bayrağı' tartışma yarattı

2025-01-28 00:39 - Gündem

CHP'li vekil iddiaları doğruladı: Muharrem İnce CHP'ye dönüyor mu?

2025-01-27 00:08 - Siyaset

Tanju Özcan 'kirli bilgiler geliyor' dedi: Savcı ve bilirkişilere 'baskı' iddiası

2025-01-24 00:08 - Siyaset

Orhan Gencebay'ın Bolu’daki yangın faciası ile ilgili açıklaması tepki çekti!

2025-01-23 16:38 - Magazin

Ayşe Barım tutuklandı!

2025-01-27 20:41 - Gündem

İlgili Haberler

Gaziantep'te "süper hücre" fırtınası... Okullar tatil edildi!

23:19 - Gündem

Türkiye Belediyeler Birliği'nde yeni başkan Vahap Seçer oldu

16:29 - Gündem

Erdoğan 'doğurganlık hızının' düşmesinden yakındı!

16:21 - Gündem

Aykut Erdoğdu'nun eşi Tuba Torun Erdoğdu hakkında inceleme başlatıldı

15:37 - Gündem

Cem Küçük'ten itiraf: Abdulkadir Selvi’ye söylüyorlardı, o da yazıyordu...

12:00 - Gündem

Günün Manşetleri

Gaziantep'te "süper hücre" fırtınası... Okullar tatil edildi!

23:19 - Gündem

Özkan Yalım oy birliğiyle CHP'den ihraç edildi!

13:34 - Siyaset

Türkiye Belediyeler Birliği'nde yeni başkan Vahap Seçer oldu

16:29 - Gündem

Aykut Erdoğdu'nun eşi Tuba Torun Erdoğdu hakkında inceleme başlatıldı

15:37 - Gündem

Türkiye Belediyeler Birliği seçiminde İmamoğlu'nun mektubu okunurken ortalık karıştı!

12:22 - Gündem