?>

Dülük Tabiat Parkı'nda yangın tatbikatı

Şehitkamil Belediyesi, Türkiye genelinde son haftalarda art arda çıkan orman yangınlarının ardından olası risklere karşı önlemlerini artırdı. Bu kapsamda Dülük Tabiat Parkı'nda gerçeği aratmayan tatbikat gerçekleştirildi.

Yerel - 11 ay önce

Şehitkamil Belediyesi, Türkiye genelinde son haftalarda art arda çıkan orman yangınlarının ardından olası risklere karşı önlemlerini artırdı. Bu kapsamda Dülük Tabiat Parkı'nda gerçeği aratmayan tatbikat gerçekleştirildi.

Tatbikat öncesi Zabıta Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri ile itfaiye yetkilileri bir araya gelerek senaryo üzerine bilgilendirme toplantısı yaptı. Olası bir orman yangınına nasıl müdahale edileceği, görev dağılımı ve kriz anında yapılması gerekenler detaylı şekilde anlatıldı.

EKİPLERDEN ANINDA MÜDAHALE

Tatbikat senaryosu gereği Dülük Tabiat Parkı'nın belirlenen noktasında yangın ihbarı alındı. Ekipler, hızla olay yerine intikal ederek, koordineli bir şekilde yangına müdahale etti. Su tankerleri, yangın söndürme cihazları ve diğer ekipmanlar kullanılarak kısa sürede yangın kontrol altına alındı. Yangın söndürme çalışmalarının ardından soğutma çalışmaları yapıldı ve alanın güvenliği sağlandı.

YANGINDA YAPILMASI GEREKENLER UYGULAMALI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Tatbikat sırasında ekiplerin gösterdiği hızlı refleks ve başarılı müdahale, olası bir yangın durumunda Şehitkamil Belediyesi’nin hazırlıklı olduğunu ortaya koydu. Ayrıca tatbikatta yangın esnasında vatandaşların güvenli bölgelere tahliyesi, yangın sonrası hasar tespit çalışmaları gibi önemli aşamalar da uygulamalı olarak gerçekleştirildi. Ayrıca, yangın riski oluşturan çam kozalakları ve çam dikenlerinin yanı sıra cam başta olmak üzere karton, ambalaj atıkları ve plastik gibi çeşitli atıklar da toplandı.

ORMAN YANGINLARININ TELAFİSİ YOK

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, orman yangınlarının sadece doğayı değil, insan sağlığını ve tüm canlı yaşamını tehdit ettiğini belirterek “Son dönemde ülkemizin farklı noktalarında meydana gelen yangınlar, bizlere doğaya ne kadar hassasiyetle yaklaşmamız gerektiğini bir kez daha hatırlattı. Bu kapsamda belediye ekiplerimizin her türlü senaryoya hazır olması büyük önem taşıyor. Burada gerçekleştirdiğimiz tatbikatla ekiplerimizin reflekslerini test ettik. Şehitkamil Belediyesi olarak doğamızı korumak için tüm imkanlarımızı seferber etmeye devam edeceğiz. Bu vesileyle vatandaşlarımızı daha duyarlı olmaya davet ediyorum. Orman yangınları telafisi olmayan hadiselerdir” dedi.

Öte yandan belediye ekipleri, 7/24 esasıyla Dülük Tabiat Parkı’nda devriye faaliyetlerini sürdürüyor.

Haftanın Öne Çıkanları

Bilal Erdoğan: Ülke hiçbir zaman olmadığı kadar iyi yönetiliyor

2025-08-07 20:41 - Gündem

Nurdağı ve İslahiye'de akıllı basınçlı sulama sistemi

2025-08-07 00:00 - Tarım

Selçuk Alagöz yaşamını yitirdi

2025-08-05 00:27 - Magazin

Açılım sonrası ankette MHP'ye şok: Barajı geçemedi!

2025-08-08 14:34 - Siyaset

Özgür Özel'in açıkladığı avukat kaçarken yakalandı!

2025-08-07 22:44 - Gündem

Kerem Aktürkoğlu'nun gerçekte hangi takımı tutuyor?

2025-08-05 00:57 - Spor

Enflasyon ENAG'a göre yüzde 65, TÜİK'e göre yüzde 33

2025-08-04 13:35 - Ekonomi

Memur-Sen, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde açıklama yaptı

2025-08-05 13:51 - Ekonomi

Mehmet Şimşek yurtdışı gezilerinde ne kadar borç buldu?

2025-08-05 13:29 - Ekonomi

İsrail, Gazze’nin tamamını işgal etme kararı aldı!

2025-08-04 22:06 - Dünya

İlgili Haberler

Yılmaz, asfalt çalışmalarını yerinde inceledi

00:00 - Yerel

Gaziantep 5’inci Türkiye Bilim ve Teknoloji Merkezleri Zirvesi

00:00 - Yerel

Yılmaz'dan üç mahalleye ziyaret

00:00 - Yerel

Şahinbey'de çevreyi kirletenlere kamera tespitli ceza

00:00 - Yerel

Büyükşehir'den yeni proje: “Gaziantep Gastrobotanik Bahçesi”

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Güner, havalimanında gözaltına alındı

21:52 - Gündem

Adanalılar Özgür Özel'i bağrına bastı!

14:32 - Siyaset

CHP'li Çankaya Belediyesi'ne operasyon: 36 kişiye gözaltı kararı!

08:17 - Asayiş

CHP'de butlan yönetimi haftalık görevden alma görevini yerine getirdi!

18:36 - Siyaset

Dilek İmamoğlu: Ekrem İmamoğlu kesinlikle susma hakkını kullanmadı, susturuldu!

14:39 - Gündem