?>

Dolandırıcıların tuzağına düştü: Hesabına gelen para yüzünden askere gidemeyecek

Bursa'da oto yıkama ve araç kiralama işleriyle geçimini sağlayan Oktay Yanık, IBAN yoluyla ödeme kabul ederek dolandırıcıların tuzağına düştü. Eylül ayında askere gitmeyi bekleyen Yanık, cezaevine girme riskiyle karşı karşıya kaldı.

Asayiş - 2 gün önce

Bursa'da araç kiralama ve oto yıkama işi yapan Oktay Yanık, müşterilerinden ödemelerini IBAN üzerinden aldı.

Nitelikli dolandırıcılık yaparak kazanç elde eden şahıslar, paralarını aklamak için Yanık'ı kullandı. Araç kiralama ve oto yıkama gibi çeşitli hizmetler alarak dolandırıcılıktan kazandıkları parayı Yanık'ın banka hesabına atan şahıslar, kayıplara karıştı.

Yanık ise evine gelen mahkeme kağıdıyla karşı karşıya kaldı. Kendi adına birçok dava açıldığını öğrenen Yanık, devam eden mahkemeleri nedeniyle eylül ayında gitmesi gereken askerlik görevi yerine cezaevine girebileceğini söyledi.

“SÜREKLİ CEZAEVİNE GİRİP ÇIKIYORUM”

Müşterilerinin aslında dolandırıcı olduğunu evine gelen mahkeme kağıdıyla anladığını söyleyen Yanık, "Bir araç kiralama ve yıkama firmasında çalıştığımız dönemde IBAN üzerinden ödeme alıyorduk. Bizim hesabımıza para gönderen şahıslar aslında dolandırıcıymış. Bu konudan dolayı bana ceza dosyaları geliyor. Bu nedenden dolayı da askerliğimizi yapamıyoruz. Dolandırıcılar dükkanımıza gelip araç yıkama ve kiralama hizmeti alarak birkaç sefer banka hesabımıza para gönderdiler. Bize gönderdikleri paralar ise başka kişilerden nitelikli dolandırıcılık yaparak elde ettiği gelirler. Adımıza dava açılınca bunu fark ettik. Savcılığa ifademizi verdik. Dava sürecinden dolayı gitmem gereken vatan görevime gidemiyorum. Sadece bir tane değil birçok yerden sürekli ceza dosyası geliyor. Sürekli cezaevine girip çıkıyorum" şeklinde konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

CHP'li Ali Mahir Başarır açıkladı: Saldırganın kızı CHP Genel Merkezi'ni aradı

2025-05-05 21:38 - Gündem

Son Dakika... Özgür Özel'in kızını tehdit eden kişi yakalandı

2025-05-05 21:08 - Gündem

AKP'li olduğunu söyleyen emeklinin sözleri gündem oldu!

2025-05-06 10:02 - Gündem

İBB Soruşturmasında gizli dalga mı?

2025-05-07 10:43 - Gündem

Özgür Özel'e saldıran kişi evlat katili çıktı!

2025-05-04 13:38 - Gündem

Yeni Şafak yazarından skandal paylaşım

2025-05-04 20:04 - Gündem

Gazeteci Ayşenur Arslan beraat etti

2025-05-06 13:08 - Gündem

Ümit Özdağ'dan 'sarı torba' paylaşımına sert tepki

2025-05-05 11:31 - Siyaset

Özgür Özel'den Yılmaz Özdil'e sert tepki

2025-05-08 23:08 - Gündem

Özgür Özel'den sonra bu kez kızına ölüm tehdidi

2025-05-04 19:51 - Gündem

İlgili Haberler

1 çocuk annesi kadın ağaca asılı halde ölü bulundu

00:09 - Asayiş

Yaşlı adamın altınları çalındı: Torun, damat ve damadın kardeşi gözaltında

00:00 - Asayiş

Eğlence mekanında 'hesap' kavgası: 1 kişi öldürüldü

00:00 - Asayiş

Hakkari'de derede kaybolan genci arama çalışmaları sürüyor

00:00 - Asayiş

Emekli öğretmen kayıp olarak aranıyor

00:00 - Asayiş

Günün Manşetleri

Pervin Buldan: Yeni bir dönem başladı. Hayırlara vesile olsun!

11:46 - Siyaset

Selvi'den 'Yeni Dönem' Paradigması!

10:23 - Gündem

PKK bildirisinde Türkiye'yi rahatsız ifadeler var!

10:08 - Gündem

CHP’li Melih Meriç: Bu artık ekonomik kriz değil, toplumsal felaket!

08:02 - Siyaset

İstanbul Barosu'ndan avukat Burak Saldıroğlu için çağrı: 'Hep birlikte itiraz ediyoruz

19:08 - Gündem