?>

Diyanet'in hutbesine tepki gösterdi, başörtüsünü çıkaracağını açıkladı...

Diyanet İşleri Başkanlığı, cuma günü 90 bin camide okunan 'haya ve edep' başlıklı hutbede kadınların giyim tarzını hedef alırken, okutulan hutbeye tepki başörtülü feminist yazar Berrin Sönmez'den geldi. Sönmez, söz konusu hutbeye tepki olarak başörtüsünü çıkaracağını açıkladı.

Gündem - 10 ay önce

Diyanet İşleri Başkanlığı, cuma günü 90 bin camide okunan 'haya ve edep' başlıklı hutbede kadınların giyim tarzını hedef alırken, okutulan hutbeye tepki başörtülü feminist yazar Berrin Sönmez'den geldi. Sönmez, söz konusu hutbeye tepki olarak başörtüsünü çıkaracağını açıkladı.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından oluşturulan ve 1 Ağustos 2025 tarihinde Türkiye'nin 81 ilindeki tüm camilerde okutulan cuma hutbesi, kamuoyunda yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi. 

'Haya ve Edep' başlıkları ile hazırlanan hutbede kadınların giyim tarzı ve özgürlükleri hedef alınırken, şu ifadelere yer verildi:

"Uygunsuz kıyafetlerle toplumsal alanlarda ve özellikle kurumsal özelliği olan mekânlarda bulunmanın asgari ahlak kurallarına meydan okumak olduğu belirtilen hutbede, "Bu, çağdaşlık değil, ilkelliktir. Ahlak ve edep ölçülerinin çiğnenmesine sessiz kalan herkes büyük bir vebal altındadır. Çünkü neslimizin iffetini, edebini ve ahlakını korumak hepimizin ortak sorumluluğudur." 

 HUTBEYE TEPKİ OLARAK BAŞÖRTÜSÜNÜ ÇIKARACAKSöz konusu hutbeye yönelik çok sayıda tepki gelirken, Feminist  yazar Berrin Sönmez, Diyanet’in son hutbesi sonrası ‘başını açma’ kararı aldı.

Sönmez, başörtüsü takma kararı aldığında kendisine "Eğer bir gün bu ülkede başörtüsü zorunlu olursa başımı açarım" sözünü verdiğini ve Diyanet'in son hutbesinin de bu doğrultuda atılan adımların bir işaret fişeği olduğunu belirterek, "Başörtüsü zorunluluğu getirilme ihtimaline karşı tepki vermek için başımı açıyorum." ifadelerini kullandı. 

Kaynak: Sözcü

Haftanın Öne Çıkanları

Selçuk Alagöz yaşamını yitirdi

2025-08-05 00:27 - Magazin

Kerem Aktürkoğlu'nun gerçekte hangi takımı tutuyor?

2025-08-05 00:57 - Spor

Enflasyon ENAG'a göre yüzde 65, TÜİK'e göre yüzde 33

2025-08-04 13:35 - Ekonomi

Gaziantep'te ekmeğe zam geldi, işte zamlı fiyatlar...

2025-07-31 00:53 - Ekonomi

Silivri Cezaevi'ndeki nikah için Dilek İmamoğlu'nun şahit olma talebine izin verilmedi

2025-07-30 14:25 - Gündem

Memur-Sen, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde açıklama yaptı

2025-08-05 13:51 - Ekonomi

Mehmet Şimşek yurtdışı gezilerinde ne kadar borç buldu?

2025-08-05 13:29 - Ekonomi

Ali Erbaş'ın yağmur duasının ardından Meteoroloji'den yağış uyarısı geldi!

2025-08-01 13:15 - Gündem

750 lirayı geçen elektrik faturası ikiye katlanacak!

2025-08-01 09:08 - Ekonomi

Chobani sponsorluğu Türkiye'yi karıştırdı! işte tartışılan 'Türkiyeliler' sözleri...

2025-07-31 13:42 - Spor

İlgili Haberler

12 milletvekili hakkında dokunulmazlık dosyaları Meclis’e sunuldu

20:43 - Gündem

CHP lideri Özgür Özel'e, Ulus Hali'nde sevgi seli...

16:17 - Gündem

Özgür Özel'den açlık grevindeki öğretmenlere destek ziyareti

19:18 - Gündem

Gazeteci Timur Soykan hakkında 9 yıl 6 aya kadar hapis istemi

17:42 - Gündem

İmamoğlu İnşaat'a operasyon

08:26 - Gündem

Günün Manşetleri

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay CHP'den istifa etti

21:35 - Siyaset

İBB Kültür AŞ Genel Müdür Yardımcısı Erhan Karaal, evinin önünden kaçırıldı!

14:05 - Asayiş

CHP'deki 'butlan' YDK'si Gökhan Günaydın'ın tedbirini kaldırdı

12:06 - Siyaset

CHP Bursa İl Başkanı Yeşiltaş görevden alınma kağıdını yırttı

10:03 - Siyaset

Ümit Özdağ: Seçimlerin sonucunu butlanlar değil,mutfaktaki buhran belirleyecek

00:53 - Siyaset