?>

Dış Ticaret Profesyonelleri sahaya çıkıyor...

Gaziantep Ticaret Odası (GTO), 60 Dış Ticaret Profesyoneli genci işverenlerle bir araya getirdi.

Yerel - 4 yıl önce

Gaziantep Ticaret Odası (GTO), “KOBİ’lerin ve İş Gücünün Uluslararası Rekabetçiliğinin Artırılması Projesi” kapsamında yetiştirdiği 60 Dış Ticaret Profesyoneli genci işverenlerle bir araya getirdi.

Alman Federal Ekonomik İş Birliği ve Kalkınma Bakanlığı (BMZ) tarafından finanse edilen PEP- Ekonomik Fırsatların Desteklenmesi Programı kapsamında Gaziantep Ticaret Odası ve Alman Uluslararası İş Birliği Kurumu (GIZ) ortaklığıyla yürütülen proje kapsamında yetiştirilen 60 dış ticaret profesyonelinin işverenlerle buluşmasında konuşan GTO Başkanı Tuncay Yıldırım, “Bu proje, yıllardır GTO olarak belirlediğimiz bir stratejinin ürünü…” dedi.

GIZ ortaklığıyla yürüttükleri “KOBİ’lerin ve İş Gücünün Uluslararası Rekabetçiliğinin Artırılması Projesi”nin somut çıktılarının olduğunu, hem üye firmalara hem de gençlere direkt dokunmalarını sağlayan bir proje olduğunu belirten Başkan Yıldırım, “Bu bir tesadüf değildi elbette. Bu proje, yıllardır GTO olarak belirlediğimiz bir stratejinin ürünü… Biz bir vizyon koyduk. Gaziantep’i ülkenin 4 büyük ekonomisinden biri yapmak için çalışacağız dedik. Bu vizyona ulaşabilmek için çalışma alanlarımızı belirledik. Yol haritamızı ve bu yolda yürürken uygulayacağımız stratejilerimizi belirledik. Gaziantep, Türkiye büyümesine en fazla katkı sunan ikinci şehirdir. Bizim büyüme modelimiz ihracata dayalı bir model. Dolayısıyla bu model ne kadar sağlam kurgulanırsa sürdürülebilirliği de o kadar güçlü olacağı bir gerçek. Belirlediğimiz çalışma alanlarından biri de bu gerçekten hareketle dış ticaret oldu. Bu çalışma alanındaki hedefimizi de Gaziantep’i en fazla ihracat yapan ilk 4 il arasına taşımak olarak belirledik.” ifadelerini kullandı.

Yıldırım: Yetiştirdiğimiz gençler firmalarımızın vazgeçilmezi olacak

Proje ile birlikte genç, dinamik ve pırıl pırıl 60 genci verdikleri kapsamlı eğitimlerle “Dış Ticaret Profesyoneli” olarak yetiştirdiklerini söyleyen ve sahaya çıkmaya hazır olduklarını belirten Tuncay Yıldırım, konuşmasına şöyle devam etti:

“Bugün hangi sahada oynayacaklarını belirlemek için buluştuk. Gençlerimizle firmalarımızın eşleşmesini sağlayacağız. Aldıkları eğitimler ile yetkinliklerini artıran, dış ticaret alanında uzmanlaşan gençlerimizin firmalarımızdaki 5 aylık çalışma sürelerini, mali olarak da destekleyeceğiz. Ama ben inanıyorum ki; yetiştirdiğimiz bu pırıl pırıl genç yetenekler, çalışacakları firmalarda gösterecekleri performans ile vazgeçilmez olacaktır.”

30 firmaya Dış Ticaret istihbarat Koçluk Hizmeti, 40 firmaya B2B organizasyonu

Gaziantep’e kazandırdıkları 60 yeni dış ticaret profesyonelinin yanında proje kapsamında şehre ihracatçı firmalar da kazandıracaklarını ekleyen Yıldırım, “Projemiz ile birlikte 30 firmamıza da  ‘Dış Ticaret İstihbarat Koçluk Hizmeti’ veriyoruz. Ayrıca gıda sektöründen en az 40 firmamızın hedef pazarlarına yönelik alım heyeti organizasyonu kapsamında gerçekleştirilecek B2B etkinliği ile yeni iş bağlantıları kurmalarını, ihracat kapasitelerini arttırmalarını destekleyeceğiz. Her zaman söylüyoruz… Gaziantep Ticaret Odasında Dahası Var… Sizler yeter ki yurt dışına açılmak isteyin. İşletmenizi büyütmek isteyin. Biz profesyonel ekibimiz ile her zaman yanınızda olacağız.” diye ekledi.

Haftanın Öne Çıkanları

Ekonomi medyasının başarı ödülleri verildi

2022-06-09 15:47 - Ekonomi

Toz taşınımı sağlığımızı olumsuz etkiliyor!

2022-06-03 09:11 - Sağlık

Saymaz: Fuat hoca organ nakli bekliyor...

2022-06-03 21:37 - Gündem

Evinin bahçesinde bira içen kadınlara gerici saldırı!

2022-06-08 20:24 - Gündem

‘Sürtük’ anketinde şok eden sonuç!

2022-06-07 08:29 - Gündem

CHP'li Kaplan'dan doğalgaz ve nöbetçi noter çağrısı

2022-06-08 18:15 - Siyaset

Sedat Peker'den kendisini eleştiren gazeteciye yanıt

2022-06-05 20:57 - Gündem

O AKP'linin eşi mekan basıp çocukları dövdü!

2022-06-05 19:29 - Gündem

Sedat Peker'den yeni Korkmaz Karaca iddiaları!..

2022-06-04 00:07 - Gündem

Sedat Peker'den seçimlerle ilgili bomba paylaşım!

2022-06-04 21:39 - Gündem

İlgili Haberler

Büyükşehir ile Oğuzeli Belediyesi'nden yeni sosyal tesis

00:00 - Yerel

Şampiyon Şahinbey Ampute'den Tahmazoğlu’na ziyaret

00:00 - Yerel

Şehitkamil'de arazi yolu açma ve yenileme çalışmaları

00:00 - Yerel

Büyükşehir'den “Okul Sporları Enleri” programı

00:00 - Yerel

Akıncı: Anızı yakmak, toprağın geleceğini yakmaktır

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

Mutlak butlan yönetiminden yeni ihraç kararları...

17:30 - Siyaset

Açlık grevindeki öğretmenlere ters kelepçeli gözaltı!

15:56 - Asayiş

CHP'de olağanüstü kurultay için toplanan imzalar Genel Merkezde...

15:32 - Siyaset

İhraç talebiyle disipline sevk edilen 9 CHP'li milletvekilinin parti üyelikleri silindi

12:00 - Siyaset

CHP'li Seferihisar Belediyesi'ne operasyon: 6 kişi gözaltına alındı

09:46 - Asayiş