?>

Dilan Polat davasında itirafçılar birbirine girdi!

Geçtiğimiz haftalarda tutuklanarak cezaevine konulan Dilan Polat ve Engin Polat davasında mali müşavir Zümrüt Yerebakan da itirafçı oldu.

Magazin - 2 yıl önce

Geçtiğimiz haftalarda tutuklanarak cezaevine konulan Dilan Polat ve Engin Polat davasında mali müşavir Zümrüt Yerebakan da itirafçı oldu. Yerebakan, bir diğer itirafçı olan Ahmet Gün'ün kendisini tehdit ettiğini söyledi.

Engin Polat - Dilan Polat soruşturmasında, avukat Ahmet Gün'ün yanında çalışan mali müşavir Zümrüt Yerebakan'ın emniyetteki ifadesi ortaya çıktı.

Tutuklu olan Polatların mali müşaviri Zümrüt Yerebakan, MASAK raporunda yer alan tüm şirketlerin kredi kartı ve e-ticaret platformlarının dökümlerini CD içinde emniyete teslim ederek itirafçı oldu.

Sabah'tan İlker Turak'ın haberine göre MASAK raporunda Gün tarafından kesilen naylon fatura miktarının 300 milyon lira olarak belirtildiğine dikkat çeken Zümrüt Yerebakan, naylon fatura miktarının 1 milyar liranın üzerinde olduğunu söyledi.

Firmaların önce yabancıya devrinin yapıldığını, devir işlemleri bittikten sonra birkaç ay boş beyanname verildiğini, daha sonra da stok affı beyannamesi verilerek söz konusu firmaların Rise&Shine firmasına sahte fatura düzenlediğini söyleyen Zümrüt Yerebakan, Ahmet Gün'ün kurduğu sistemi detaylarıyla anlattı.

Gün'ün nasıl ifade vermeleri gerektiği konusunda kendisine talimatlar verdiğini aktaran Yerebakan, aleyhine ifade vermemesi için de kendisini tehdit ettiğini kaydetti.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca, haklarında "Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi, Vergi Usul Kanunu ile Futbol ve Diğer Spor Müsabakalarında Bahis ve Şans Oyunları Düzenlenmesi kanunlarına muhalefet" suçlarından soruşturma başlatılan Engin ve Dilan Polat çiftiyle beraber Sıla Doğu, Sezgin Polat, Ahmet Gün, Can Doğu ve Can Polat'ın olduğu 12 kişi tutuklanmıştı.

Haftanın Öne Çıkanları

Ünlülerin bestekarı Ömer Önder Güney vefat etti!

2023-11-20 07:49 - Kültür & Sanat

Üsteğmen Abdullah Köse şehit oldu!

2023-11-20 19:15 - Gündem

Ümit Dikbayır: Bazı parti yetkililerimiz rezil kepaze olacaklar!

2023-11-22 09:45 - Siyaset

Ömer Önder Güney, son yolculuğuna uğurlandı...

2023-11-22 16:30 - Yerel

Bizim çocuklar Almanya'yı Berlin'de devirdi: 2-3

2023-11-19 00:50 - Spor

Seçil Erzan'ın ikna görüşmeleri ortaya çıktı!

2023-11-23 11:16 - Magazin

Metin Uca'nın cenazesinde provokasyon!

2023-11-19 14:02 - Gündem

Oğuzeli Belediyesi'nden Öğretmenler Günü kutlaması

2023-11-24 19:21 - Yerel

Metin Uca için veda töreni...

2023-11-18 13:20 - Gündem

Sedat Peker, Türkiye'ye mi dönüyor?

2023-11-18 11:05 - Gündem

İlgili Haberler

Zeynep Bastık, Paris Moda Haftası'nda sahneye çıktı

00:03 - Magazin

Yonca Evcimik’in “90’lar Ekspresi” yolculuğa çıkıyor

00:03 - Magazin

Ömür Gedik klibinde Brad Pitt sürprizi...

00:54 - Magazin

Nur Faraj, tiyatro sahnesine hazırlanıyor...

00:12 - Magazin

Simge’den Pazar Gecesi Şov!

00:00 - Magazin

Günün Manşetleri

Akın Gürlek'ten Özgür Özel'in malvarlığı iddialarına yanıt

16:17 - Gündem

CHP Gaziantep'ten iş bırakan işçilere destek ziyareti

00:15 - Yerel

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel tutuklandı!

22:17 - Gündem

Ümit Özdağ: PKK terörü Güney Azerbaycan'a yayılmadan müdahale edilmesi gerekiyor

18:27 - Siyaset

Hüseyin Baş: AKP seçimi kaybedeceği için bunları yaşıyoruz

18:24 - Siyaset