?>

Dezavantajlı kursiyerler sertifikasını aldı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Engelli Koordinasyon Merkez'inde açılan Sanat Atölyesi Kursları’na katılan dezavantajlı kursiyerler, sertifikasını aldı.

Yerel -

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Engelli Koordinasyon Merkezinde açılan Sanat Atölyesi Kursları’na katılan dezavantajlı kursiyerler, sertifikasını aldı. Kursu başarıyla tamamlayan kursiyerler, 2 ay süren eğitim boyunca el becerilerini geliştirdi.

“Engelli Dostu Kent” anlayışıyla çalışmalarına devam eden Büyükşehir Belediyesi, engellilere yönelik organize ettiği kurslarla dikkat çekmeyi başardı. Üretmek, yaşamak ve hayata katılmak isteyen dezavantajlı grupları önceleyen büyükşehir, engellilerin özgüvenini artırmaları, topluma daha kolay uyum sağlamaları, sosyalleşmeleri ve meslek edinmeleri amacıyla özel eğitim hizmetleri sunmayı kendisine ilke edindi. Bu doğrultuda Büyükşehir Belediyesi ve Şehitkâmil Halk Eğitim Merkezi’nin işbirliğinde düzenlenen Sanat Atölyesi Kursları, zihinsel engellilere gelişimin kapısını araladı. El sanatları atölyesinde açılan “Ahşap Boyama” ve “Jel Mum Yapımı” kursuna katılan 10 zihinsel engelli kursiyer, hem meslek öğrendi, hem de gönüllerince eğlendi.

Kurs sonunda sertifikasını alan kursiyerler, açılan kurslarla el becerilerini geliştirdiklerini belirterek, kendilerine bu imkanı sunan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e teşekkür etti.

Editör: Turgut Bozgeyik

Haftanın Öne Çıkanları

Özge Ulusoy konuştu...

- Gündem

Nagehan Alçı ile Soylu canlı yayında tartıştı

- Gündem

MMT Amerikan Hastanesi'nden açıklama

- Gündem

46 günde 37.5 ton 'Lop et' yemişler

- Gündem

Gaziantep'e şehit ateşi düştü!..

- Asayiş

Uzm. Dr. Hakan Bozkurt NCR’de

- Sağlık

Nöroloji Uzmanı Dr. Ekmekyapar Sanko'da

- Sağlık

Seçkin Koleji öğrencisi Türkiye birincisi

- Eğitim

Erdoğan’dan Ahmet Kaya’nın mezarıyla ilgili açıklama!

- Siyaset

Vali Gül’ün yıl sonu mesajı

- Yerel

İlgili Haberler

Yıldırım: Üretim gücünü korumadan enflasyonla mücadele etmek, uzun vadede rekabet gücünü zayıflatabilir

00:00 - Yerel

Ticaret Bakanlığı'ndan GSO'ya UR-GE ödülü

00:00 - Yerel

Gaziantep'te Kurban Bayramı süresince toplu taşıma ücretsiz

00:00 - Yerel

Ticaret Bakanlığı’ndan GAİB’e ödül

00:00 - Yerel

2026 Türkiye Drift Şampiyonası Gaziantep’te gerçekleştirilecek

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

Ümit Özdağ'dan 'erken seçim' çağrısı

19:47 - Siyaset

Kılıçdaroğlu'nun avukatları, Özgür Özel'in temyiz başvurusunu geri çekti

16:32 - Gündem

Butlan kararı Kılıçdaroğlu'na tebliğ edildi, icra heyeti CHP'ye gidiyor...

14:44 - Gündem

CHP'nin 'mutlak butlan' itirazı reddedildi

14:41 - Gündem

Kılıçdaroğlu'nun ilk icraatı: 3 ismi görevden aldı!

11:24 - Gündem