?>

Erdoğan: Bugün daha rahatız, yarın daha rahat olacağız!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş'ta depremzedeler için oluşturulan çadır kentte incelemelerde bulundu. İncelemelerin ardından açıklama yapan Erdoğan, "Bugün daha rahatız, yarın daha rahat olacağız" ifadelerini kullandı.

Gündem - 3 yıl önce

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş'ta depremzedeler için oluşturulan çadır kentte incelemelerde bulundu. İncelemelerin ardından açıklama yapan Erdoğan, "Bugün daha rahatız, yarın daha rahat olacağız" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan merkezli, 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından incelemelerde bulunmak üzere kente geldi.

Kahramanmaraş Havalimanı'nda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve diğer yetkililerden, depremlerin ardından yürütülen çalışmalara ilişkin bilgi alan Erdoğan, daha sonra 12 Şubat Stadyumu'nda AFAD tarafından kurulan çadır kentte geçti.

Burada incelemelerini sürdüren Erdoğan, depremzedelerle bir araya gelerek, geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Erdoğan'ın incelemelerinin ardından açıklamalarda bulundu.

SIKINTILAR YOK DEĞİL

Erdoğan'ın açıklamaları şöyle oldu:

Bütün imkanlarımızı seferber ettik ve devlet tüm imkanlarıyla başta AFAD olmak üzere, AFAD'ın koordinasyonunda çalışmalarını yürütmektedir. Tüm illerimzide bakan arkadaşlarımızla bu koordinasyonu yürütüyoruz. İlk gün tabi bazı sıkıntılar yaşandı ama ikinci gün ve bugün duruma hakimiyet tesis edildi. Bir taraftan da enkaz kaldırma çalışmalarını da Çevre Şehircilik Bakanlığımız başlatacak.

Biz vatandaşlarımızın asla sokakta kalmasına müsade edemeyiz. Buradan özellikle bir duyuru daha yapmak istiyorum. Antalya, Alanya, Mersin gibi illerimizde otellerle görüşmeler yaptık. Bu otellerde kalma arzusunda olan vatandaşlarımız olursa, bu otellere yerleştirmek istiyoruz. Şu anda ciddi sayıda oda kapasitesine sahibiz. Yeme, içme, yatma her şey o otellerde karşılanacak. Her ildeki koordinasyon merkezlerimizi seferber olmuş durumdalar. Bizim de deprem bölgelerindeki çalışmalarımmız hızlanacak, çok daha rahat hale gelecek.

Özellikle AFAD'ın merkezinden yapılacak olan açıklamalar dışında, provokatörlere fırsat vermemelerini özellikle istiyorum. Basın mensubu arkadaşlarımın bu provokatörlere fırsat vermemelerini istiyorum.

Hasar tespitleriyle her ailemize onları bu süreçte rahatlatacak rakamı bu ailelere şu anda hükümet olarak ulaştıracağız. Bu rakamı 10 bin olarak planladık.

Haftanın Öne Çıkanları

Gaziantep'te ekmeğe zam geldi, işte zamlı fiyatlar...

2023-02-04 20:23 - Yerel

Çorum Valisi bu yıl da İskilipli Atıf Hoca'yı andı!

2023-02-05 11:33 - Gündem

Gaziantep FK'nın yeni başkanı Memik Yılmaz

2023-02-03 20:32 - Spor

Sinan Ateş cinayetinin tetikçisi Eray Özyağcı yakalandı!

2023-02-06 17:12 - Gündem

Ruhsar Pekcan, dezenfektan sattığı şirketteki hisselerini satmış

2023-02-01 10:47 - Gündem

Erdoğan’ın mitingine işçileri baskıyla göndermişler!

2023-02-04 23:09 - Gündem

Gaziantep ve 10 ilde büyük deprem: 284 can kaybettik!

2023-02-06 06:11 - Gündem

Gaziantep'te okullar tatil edilecek mi?

2023-02-04 22:31 - Yerel

Gaziantep’in İslahiye ilçesi deprem sonrası harabeye döndü!

2023-02-06 11:02 - Gündem

Hayvancılığın başkentinde eksi 5 derecede ucuz et kuyruğu!

2023-02-03 11:52 - Gündem

İlgili Haberler

İBB ‘itirafçısı’ Murat Kapki’nin dilekçesi ortaya çıktı!

07:43 - Gündem

Özgür Özel ile Bahçeli şehit cenazesinde bir araya geldi

17:46 - Gündem

İBB davasında 8'inci gün: İmamoğlu'ndan mahkeme heyetine ve savcılığa tepki

17:26 - Gündem

Özgür Özel'den İsmail Arı tepkisi: Gazetecilik suç değildir!

15:15 - Gündem

Soylu'dan 'İsrail' çıkışı: 300-400 bin şehit veririz belki ama…

09:46 - Gündem

Günün Manşetleri

Fikret Orman, Hande Erçel, Hakan Sabancı dahil 7 isim hakkında gözaltı kararı!

07:49 - Asayiş

CHP'li Murat Emir iddialara yanıt verdi, malvarlığını açıkladı...

07:46 - Siyaset

İBB ‘itirafçısı’ Murat Kapki’nin dilekçesi ortaya çıktı!

07:43 - Gündem

Emine Ülker Tarhan yeniden CHP'ye katıldı

14:39 - Siyaset

Akın Gürlek'in tapusunu sorgulayan memur gözaltına alındı!

10:23 - Asayiş