?>

DEM Partili Temelli: ‘Bayramdan sonra İmamoğlu’nu ziyaret edeceğiz’

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Grup Başkanvekili Sezai Temelli, partisinin bayramdan sonra İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP'nin tutuklu cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’nu cezaevinde ziyaret edeceğini açıkladı.

Siyaset - 1 yıl önce

Halk TV yayınında açıklamalarda bulunan Temelli, İmamoğlu'nun yanı sıra tutuklu milletvekili Can Atalay ve akademisyen Ahmet Özer’i de ziyaret edeceklerini söyledi.

DEM Parti’nin cezaevi ziyaretlerini kararlılıkla sürdürdüğünü belirten Temelli, “Cezaevlerinde bir tek siyasi tutsak bile varsa, o ülkede demokrasiden söz edilemez. Ekrem Bey’i, Can Atalay’ı ve Ahmet Özer’i bayramdan sonra ziyaret edeceğiz. Bu bir sorumluluktur. Tüm siyasi tutsakların özgürlüklerine kavuşması için mücadelemiz kesintisiz sürecek. Bundan kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

“TUTUKLU SİYASETÇİLER” VURGUSU

Temelli, HDP’nin önceki dönem eş genel başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş’ın 8,5 yıldır cezaevinde tutulduğunu hatırlatarak, “Demirtaş ve Yüksekdağ’ın dosyasında bir şey yok, gerekçeli karar bile yazılmadı. 19 Mart’taki gibi operasyonlarla siyasetin önünü tıkamak, demokratik işleyişi imkânsız hale getiriyor. Biz hem Ekrem Bey'in hem tüm siyasi tutukluların derhal serbest bırakılmasını savunuyoruz” ifadelerini kullandı.

“BEN ANAYASA YAPTIM, GELİN DİYEREK BU İŞ OLMAZ”

Yeni anayasa tartışmalarına da değinen Temelli, “Anayasa nasıl olmalı, bunun üzerinden tartışmalıyız. 'Ben anayasa yaptım, gelin' diyerek bu iş olmaz. Sivil anayasa için önce yol temizliği lazım. İnfaz yasası, terörle mücadele yasası... Hiçbiri sivil değil” dedi.

SABAH SAATLERİNDE DEM PARTİ’DEN AÇIKLAMA GELMİŞTİ

Sabah saatlerinde DEM Parti’den yapılan açıklamada, İmamoğlu’na yönelik bir ziyaret planlamasının henüz netleşmediği, bayram sonrası takvim netleştiğinde kamuoyunun bilgilendirileceği belirtilmişti. Temelli'nin açıklamasıyla birlikte DEM Parti’nin ziyaret programı ilk kez netlik kazanmış oldu.

Haftanın Öne Çıkanları

Son dakika.. İBB Başkanvekili Nuri Aslan'a soruşturma açıldı!

2025-05-27 11:11 - Gündem

Yaz geldi komisyon sadece 2 kez toplanabildi: Çiftçi derdiyle baş başa kaldı

2025-05-27 00:00 - Tarım

Savcılıktan İBB'ye 'İmamoğlu' için yasak talimatı

2025-05-23 12:35 - Gündem

Zeynep Bastık’tan aşk dolu bir sevda şarkısı

2025-05-23 00:00 - Magazin

Son dakika... İBB'ye 4. dalga operasyonu: Üst düzey isimler de gözaltına alındı!

2025-05-23 07:39 - Gündem

Tarkan'dan yaz sürprizi: Dönmüyor giden...

2025-05-23 00:00 - Magazin

Ceyhun Avşar kimdir? İBB Raylı Sistem Dairesi Başkanı Ceyhun Avşar neden gözaltına alındı?

2025-05-23 00:00 - Biyoğrafi

Galatasaray takım otobüsüne taşlı saldırı

2025-05-24 00:48 - Spor

Mahmut Tanal'dan AKP'li isme zor sorular... 'Sizin çocuklarınız ne işle meşgul?'

2025-05-25 19:08 - Siyaset

Mansur Yavaş'tan Cem Küçük'e tepki: Savcılığa çağrılması lazım

2025-05-29 10:38 - Gündem

İlgili Haberler

Ümit Özdağ: Erken seçimin ne zaman olacağını Erdoğan dahil Türkiye’de kimse bilmiyor

00:07 - Siyaset

Özgür Özel, Kılıçdaroğlu'na resti çekti

15:02 - Siyaset

Bahçeli: FETÖ tehdidinin tamamen ortadan kalktığını düşünmek ciddi bir yanılgıdır

12:08 - Siyaset

Görevden alınan Nurdağı ilçe başkanı Fatih Dinç

00:00 - Siyaset

Kılıçdaroğlu: Özgür Özel'in partiden ayrılmasına gerek yok...

21:39 - Siyaset

Günün Manşetleri

Özgür Özel yönetimi olağanüstü kurultay için mahkemeye başvurdu!

15:55 - Gündem

Ahmet Telli'nin ailesi Kılıçdaroğlu'nun görüşme talebini kabul etmedi

15:49 - Gündem

Ümit Özdağ: Erken seçimin ne zaman olacağını Erdoğan dahil Türkiye’de kimse bilmiyor

00:07 - Siyaset

Bakan Ersoy, Kongre ve Fuar Merkezi’nin temelini attı

00:00 - Yerel

Kılıçdaroğlu: Özgür Özel'in partiden ayrılmasına gerek yok...

21:39 - Siyaset