?>

DEM Parti-Abdullah Öcalan görüşmesinde tarih belli oldu

DEM Parti heyeti ile İmralı’da bulunan PKK lideri Abdullah Öcalan’ın önümüzdeki hafta görüşmesi bekleniyor.

Siyaset - 1 yıl önce

DEM Parti heyeti ile İmralı’da bulunan PKK lideri Abdullah Öcalan’ın önümüzdeki hafta görüşmesi bekleniyor. Heyette yer alması beklenen Pervin Buldan, "Bize herhangi bir onay bildirim gelmedi" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin yaptığı çağrıyla gündeme gelen Abdullah Öcalan-DEM Parti heyeti görüşmesinin önümüzdeki hafta gerçekleşmesi bekleniyor.

Heyette, 2013-2015 çözüm süreci döneminde İmralı heyetinde olan TBMM Başkanvekili ve DEM Parti İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ile Van Milletvekili Pervin Buldan’ın olmasına kesin gözüyle bakılırken, ilk ziyaretten sonra farklı isimlerin de İmralı’ya gidebileceği kaydediliyor. 

Kulislere yansıyan bilgilere göre, İmralı'ya yapılacak ziyarette ortaya çıkacak ''fotoğrafa'' göre daha sonra siyasal sürecin nasıl ilerleyeceği de netlik kazanacak. DEM Parti'nin de bu süreçte tüm karar organlarında ortaya çıkacak ''fotoğrafı değerlendireceği'' ifade ediliyor.

'BİZE HERHANGİ BİR ONAY BİLDİRİM GELMEDİ'

Pervin Buldan. Gazete Pencere'ye yaptığı açıklamada, "Bize herhangi bir onay bildirim gelmedi. Söz konusu bilgiyi biz de basından duyduk" dedi.

Ne olmuştu?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin 1 Ekim'de DEM Parti milletvekilleriyle tokalaşması ile başlayan süreç, 22 Ekim'de PKK lideri Abdullah Öcalan’a “örgütü lağvet, TBMM’de DEM Parti grubunda konuş” çağrısı ile devam etti.

Daha sonra Bahçeli, 26 Kasım'da gerçekleşen grup toplantısında, 1 Ekim’den bu yana DEM Parti ve PKK lideri Abdullah Öcalan’a yaptığı çağrıları bir adım ileriye taşıyarak, “İmralı ile DEM grubu arasında yüz yüze temasın gecikmeksizin yapılmasını bekliyoruz" açıklaması yaptı.

Bahçeli'nin bu çağrısının ardından DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, İmralı'ya gitmek için Adalet Bakanlığı'na başvuru yapıldığını açıkladı.

Haftanın Öne Çıkanları

Birleşik Metal-İş'ten 'grev yasağı' kararına tepki

2024-12-14 14:09 - Gündem

Kritik maç öncesi... Carlo Ancelotti'den 'Arda Güler' kararı

2024-12-14 22:08 - Spor

MasterChef'te kim elendi? 15 Aralık MasterChef Türkiye'ye hangi yarışmacı veda etti?

2024-12-16 00:09 - Gündem

Nevşin Mengü hakkında adli kontrol kararı

2024-12-14 17:38 - Gündem

Salih Güney kimdir, kaç yaşında, nereli? Salih Güney filmleri

2024-12-14 00:39 - Biyoğrafi

CHP’li Meriç’ten yardımcı hizmetler sınıfı için kanun teklifi

2024-12-18 15:25 - Siyaset

Dürzilik nedir? Dürziler kimlerdir? Dürziler nerede yaşar?

2024-12-15 00:38 - Gündem

Hüseyin Baş: Suriye’de Türkiye kaybetti, Erdoğan'ın şahsi beklentileri ve çıkarları kazandı

2024-12-19 17:51 - Siyaset

Donnarumma sakatlandı, o müdahaleye kart çıkmadı!

2024-12-19 00:09 - Spor

TRT, afişi tepkilere neden olan Gassal dizisini duyurdu

2024-12-20 17:10 - Gündem

İlgili Haberler

Bahçeli'den 'İran' açıklaması: Ankara ile Tahran’ın ufku aynı yöne bakmaktadır

19:37 - Siyaset

Ümit Özdağ: PKK terörü Güney Azerbaycan'a yayılmadan müdahale edilmesi gerekiyor

18:27 - Siyaset

Hüseyin Baş: AKP seçimi kaybedeceği için bunları yaşıyoruz

18:24 - Siyaset

İmamoğlu'ndan Erdoğan'a: Çok kararlıysan hemen seçime gidelim!

19:24 - Siyaset

Dervişoğlu: Bu iktidar eskimiş ve yorulmuştur, milletin önünü açmaları gerekir...

19:18 - Siyaset

Günün Manşetleri

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel tutuklandı!

22:17 - Gündem

Ümit Özdağ: PKK terörü Güney Azerbaycan'a yayılmadan müdahale edilmesi gerekiyor

18:27 - Siyaset

Hüseyin Baş: AKP seçimi kaybedeceği için bunları yaşıyoruz

18:24 - Siyaset

Dilek İmamoğlu: Bir tiyatro sahnesi oynanıyor gibi...

14:01 - Gündem

BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen tutuklandı!

13:56 - Gündem