?>

Deliklitepe turizm cenneti olacak

Oğuzeli Belediyesi, Oğuzeli’nin Tarihi ve Kültürel zenginliklerini turizme kazandırmak için çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor.

Yerel - 7 yıl önce

Oğuzeli Belediyesi, Oğuzeli’nin Tarihi ve Kültürel zenginliklerini turizme kazandırmak için çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor.

Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç, at biniciliği ve okçuluk eğitiminin verileceği, yöresel ürünlerin satışının yapılacağı ‘Deliklitepe Seyir Terası’ projesinin yapılacağı alanı yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.

“OĞUZELİ HAK ETTİĞİ TURİSTİK DEĞERİ KAZANACAK”

Deliklitepe’nin ilçenin tarihine ışık tuttuğunu ve Oğuzeli’nin göz bebeği olduğunun altını çizen Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç, “Deliklitepe Seyir Terası Projemiz ile Oğuzeli hak ettiği turistik değeri kazanacak” dedi.

Proje hakkında bilgi veren Başkan Kılıç, “İlçemizi turizm cenneti haline getirecek olan bu proje ile yatırımcıları bölgeye rahatlıkla çekebileceğiz. Böylece projemizin hayata geçmesi ile bölge alternatif ögeleri ve zengin tarihi kültürel yapısı ile turizmde yerini alacaktır. İpekyolu Kalkınma Ajansı (İKA)dan alacağımız destek ve kendi öz kaynaklarımızı kullanarak ilçemize hak ettiği turistik değeri kazandıracak bir proje olduğu için ayrıca mutluyuz. Bu proje ile Deliklitepe Mesire Alanı’nda eko turizm açısından doğal ve sağlıklı bir yaşam alanı oluşturulmasını amaçlıyoruz. 

Ata sporlarımız, atçılık ve okçuluk eğitimlerinin verildiği, kadınlarımızın el emeği yöresel ürünlerini sergileyebilecekleri ve satış yapabilecekleri, kafeterya, seyir terası çalışmalarımız ile turizm tesisleşmesinin önünü açacağız. Deliklitepe mevkii içinde aktivite alanlarının artması doğal olarak ilçe ekonomisini de canlandıracak. Geliri artan hemşerilerimizin yaşam kalitesi de artacak. Projemizin bitmesiyle birlikte Deliklitepe Mesire Alanı bölgeye alternatif olacaktır. İlçemize hak ettiği turistik değeri kazandırabilecek tarihi ve kültürel yapısı ile sadece Gaziantep’in değil Güneydoğu bölgesinin parlayan yıldızı olacaktır” ifadelerini kullandı. 

Editör: Turgut Bozgeyik

Haftanın Öne Çıkanları

"Pazarlık yapıyormuşum gibi çek" dedirten görüntü

2019-08-13 23:16 - Gündem

Bozgeyik ailesi bayramlaşma töreninde buluştu

2019-08-12 22:17 - Yerel

İmamoğlu’nun kimlik numarasıyla bahis oynamışlar!

2019-08-12 10:48 - Gündem

Atatürk düşmanından yeni paylaşım

2019-08-13 17:24 - Gündem

Piyango Demirören'e çıktı...

2019-08-10 08:32 - Gündem

Başkanların 3 aylık tasarruf mucizesi

2019-08-14 09:03 - Gündem

Erkaplan Halı'da bayramlaşma töreni

2019-08-09 18:51 - Yerel

Metiner: AK Parti artık ömrünü tamamladı

2019-08-15 09:11 - Siyaset

İnce'den Türk İş Başkanına istifa çağrısı

2019-08-14 22:43 - Gündem

Maaşları dudak uçuklatıyor: 12 bin dolar...

2019-08-12 08:44 - Gündem

İlgili Haberler

MHP İl Başkanı Kılıç'tan, Kurban Bayramı mesajı

00:00 - Yerel

Bora Zor: Bayramda depremzedeleri unutmayalım

00:00 - Yerel

Şahin'den Besi Organize Sanayi Bölgesi’ne ziyaret

00:00 - Yerel

Yılmaz'dan Kurban Bayramı mesajı

00:00 - Yerel

Fatma Şahin, TCDD lojmanlarında restorasyon çalışmalarını inceledi

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

Kılıçdaroğlu’nun ilk durağı yandaş TGRT Haber oldu!

20:04 - Gündem

Hüseyin Aygün: Kılıçdaroğlu'nu istihbarat kontrol ediyordu!

15:32 - Gündem

Özgür Özel, bayramda nerede olacağını açıkladı

14:16 - Siyaset

Kılıçdaroğlu hakkında kesin ihraç talebi

08:39 - Siyaset

Meclis'e yürüyen Özgür Özel, TOMA'ya çıktı: Ben bu yoldan dönmem!

17:34 - Gündem