?>

Cumhuriyetin 102. Yılı HKÜ’de coşkuyla kutlandı

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ), Cumhuriyet’in 102’nci yılı kutlamaları kapsamında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Fen Lisesi iş birliğinde “102 Yıllık Işık: Cumhuriyet ve Gençlik” programını gerçekleştirdi.

Eğitim - 3 ay önce

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ), Cumhuriyet’in 102’nci yılı kutlamaları kapsamında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Fen Lisesi iş birliğinde “102 Yıllık Işık: Cumhuriyet ve Gençlik” programını gerçekleştirdi.

Cumhuriyet coşkusunun kampüsün her köşesine yayıldığı etkinlik, HKÜ kampüs girişinden başlayan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Bando Takımı eşliğindeki Cumhuriyet Yürüyüşüyle başladı. Yürüyüşün ardından kutlama programı, HKÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde devam etti.

Programa, HKÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Gül Rengin Küçükerdoğan, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Latife Özaydın, akademik ve idari personel, öğrenciler ile TOBB Fen Lisesi öğretmen ve öğrencileri katıldı.

İstiklal Marşı ve Saygı Duruşu ile başlayan programın açılışında konuşan ve Cumhuriyetin, Türkiye’nin bağımsızlık mücadelesinin en güçlü simgesi olduğuna vurgu yapan Küçükerdoğan; “Cumhuriyetimizin en kıymetli değerleri olan bilim ve eğitim ideallerini yücelten bir üniversite olarak, Türkiye’nin daha aydınlık yarınlara doğru ilerlemesine katkı sunmaktan gurur duyuyoruz. Hasan Kalyoncu Üniversitesi; araştırmayı, üretmeyi ve paylaşmayı esas alan yapısıyla, bilimin ışığında yetişen gençlerle ülkemizin geleceğine yön verme gayretindedir. Her bir öğrencimizle, Cumhuriyetimizin temellerini güçlendiren bir bilgi, emek ve inanç yolculuğunun parçası olmaktan onur duyuyoruz” dedi.

Cumhuriyetin geleceğinin, öğrencilerin ufkunda, sorularında, merakında ve cesaretinde yaşadığını vurgulayan HKÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Özaydın, eğitimcilerin Cumhuriyetin çağdaşlaşma idealini yaşatma sorumluluğuna dikkat çekerek, görevlerinin yalnızca bilgi aktarmak değil; düşünen, sorgulayan, üreten ve evrensel değerlere bağlı gençler yetiştirmek olduğunu ifade etti.

Etkinlikler kapsamında gerçekleştirilen programda “Cumhuriyet ve Gençlik” konulu konferansta konuşmacı olarak HKÜ Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Murat Erkoç yer aldı. Erkoç, yaptığı konuşmada Cumhuriyetin sadece bir yönetim biçimi değil, aynı zamanda bir aydınlanma ve özgürleşme hareketi olduğunu vurguladı.

Programın sonunda HKÜ ve TOBB Fen Lisesi 102 Yıllık Yankı Korosu, TOBB Fen Lisesi Müzik Öğretmeni ve Koro Şefi Zişan Gülhan yönetiminde sahne aldı. Seslendirdikleri eserlerle dinleyicilerden büyük alkış alan koro, duygusal anlar yaşattı.

Haftanın Öne Çıkanları

Abdulkadir Selvi: Kılıçdaroğlu ve Gürsel Tekin siyaseten küçüldüler!

2025-10-21 10:00 - Gündem

Bahçeli: KKTC Türkiye'ye katılma kararı almalı, 81 Düzce'den sonra 82 Kıbrıs olmalıdır!

2025-10-21 11:34 - Siyaset

Erbakan: Kılıçdaroğlu'nu getirelim kontrollü bir seçim yapalım derdindeler...

2025-10-22 13:33 - Siyaset

Erdoğan'dan Tamer Karadağlı talimatı!

2025-10-25 10:11 - Magazin

TELE1'e operasyon! Merdan Yanardağ gözaltına alındı!

2025-10-24 07:09 - Asayiş

İstanbul Valiliği gece yarısından sonra eylem yasağı ilan etti!

2025-10-26 09:02 - Asayiş

Kayyum Gürsel Tekin'in gitmeye niyeti yok!

2025-10-24 14:18 - Siyaset

Lütfü Savaş, CHP il kongrelerinin seçimlerinin iptalini için dilekçe verdi!

2025-10-22 13:23 - Siyaset

AKP’li Tayyar partisini uyardı: Bu vahim hatadan mutlaka dönülmelidir!

2025-10-25 11:20 - Siyaset

Ahmet Kaya, Kardeş Türküler ile sahnede...

2025-10-24 00:05 - Magazin

İlgili Haberler

GİBTÜ’den dikkat çekici başarı

00:00 - Eğitim

Bakan Tekin: Atatürk’ü sevdiklerini söyleyerek niyet okuyuculuğu yapılıyor

15:49 - Eğitim

GİBTÜ’de kültürler mutfakta buluştu

00:03 - Eğitim

HKÜ, Türkiye’den FEDE’ye kabul edilen ilk üniversite oldu

00:00 - Eğitim

GİBTÜ’den Azerbaycan çıkarması

00:00 - Eğitim

Günün Manşetleri

AKP'li Özlem Çerçioğlu'ndan Özgür Özel hakkında suç duyurusu

20:40 - Gündem

CHP Genel Başkanı Özgür Özel depremzedeler için geliyor…

20:29 - Siyaset

Gençlerden Bilal Erdoğan'a 'Nasıl para kazanıyorsunuz?' sorusu...

15:11 - Gündem

CHP’li Deniz Yavuzyılmaz: Vatandaşa ihanettir

08:23 - Siyaset

AKP'li vekilden emeklileri çileden çıkaran skandal sözler...

21:48 - Gündem