?>

Çocukların başkanlığında okul meclisleri kurulacak

Gaziantep Valisi Davut Gül, Şehitkâmil Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen 2023 Eğitim Vizyonu Tanıtım toplantısına katıldı.

Eğitim - 7 yıl önce

Gaziantep Valisi Davut Gül, Şehitkâmil Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen 2023 Eğitim Vizyonu Tanıtım toplantısına katıldı. Vali Gül, burada yaptığı konuşmada okullardaki etkileşimin artması amacıyla çocukların başkanlığında okul meclislerinin kurulacağını kaydetti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve eğitim camiasının katılımları, Prof. Dr. Servet Özdemir’in 2023 eğitim vizyonu tanıtım sunumuyla gerçekleştirilen toplantıda okul müdürlerine seslenen Vali Gül, iyi eğitim verebilmenin işini seven, çalışkan aynı zamanda öğretmenler, öğrenciler ve okul aile birliği arasındaki iletişimi güçlü tutan okul müdürleri ile mümkün olacağını ifade etti.

Milli Eğitim Bakanlığınca belirlenen eğitim politikalarının en iyi uygulandığı il olabilme hedefi ile çalışmaların yürütüleceğinin altını çizen Vali Gül; “Mili Eğitim Bakanlığı’nın genel politikaları çerçevesinde Gaziantep olarak hedefimiz bu eğitim politikalarının en iyi uygulandığı il olabilmektir. Bu 2023 vizyonu için de, önceleri içinde geçerlidir” dedi.

Vali Gül; “Her okulumuzda on beş kişilik okul meclisleri kuracağız.  Bu on beş kişilik meclis, dördü erkek, dördü kız olmak üzere sekiz öğrenci ve bu sekiz öğrencinin yanı sıra okul başkanı, okul müdürü, müdür yardımcısı, okul aile birliği başkanı ve edebiyat, müzik, resim, görsel sanatlar branşlarından öğretmenlerin oluşturduğu yetişkinlerden oluşacak.  Yine iki bayan iki erkek olmak cinsiyet eşitliğine dikkat edilerek eşit dağılım gerçekleştirilecek. Başkan ve katılımcıların öğrenci olduğu, sınıf temsilcilerinin aktif katıldığı, öğretmenlerin rehberlik ettiği birlikte karar verilen okul meclislerimiz ile okullarda sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerin arttırılmasını hedefliyoruz. Çocuklarımızın, öğrencilerimizin okula isteyerek gitmesini, yüzlerinin her zaman gülmesini istiyoruz.  Öğrencilerimizin yönetimde gerçek anlamda katılımcı olmalarını istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Eğitim politikalarının Gaziantep’te başarılı bir şekilde uygulanabilmesi için her türlü görüş, öneri ve eleştirilere açık olduğunu belirten Vali Gül, çocukların yedi ve sekizinci sınıflarda meslek liselerine yönlendirilmesi konusunda da öğrenciler ve velilerin bilgilendirilmesinin önemli olduğunu söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise eğitimin önemine değinerekeğitim konusunda her türlü desteğin sonuna kadar verileceğini belirtti.

Editör: Turgut Bozgeyik

Haftanın Öne Çıkanları

Gaziantep'te restorandaki silahlı kavgada ikinci ölüm

2018-12-11 12:37 - Asayiş

Altunkaya: Önceliğimiz eğitim

2018-12-11 12:51 - Yerel

Gaziantep'te pitbull dehşeti!

2018-12-08 12:31 - Asayiş

Prof. Dr. Nevin Ergun'e önemli görev

2018-12-06 19:07 - Sağlık

GKV Liseleri'nde İşaret Dili ile seminer

2018-12-10 18:36 - Eğitim

Sokak hayvanlarına sahip çıktılar

2018-12-11 12:23 - Yerel

Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ünal Anka’da

2018-12-07 11:01 - Sağlık

Genç doktor adayı kansere yenik düştü!

2018-12-09 16:01 - Asayiş

Alkurt: Rantın adamı değil, halkın adamıyım

2018-12-08 21:02 - Siyaset

Empati Alışveriş Şenliği

2018-12-11 11:39 - Yerel

İlgili Haberler

GİBTÜ ile Milli Eğitim arasında eğitimde iş birliği protokolü

00:00 - Eğitim

GİBTÜ’de “Türkiye’nin 21. Yüzyıl Hedefleri ve Ortadoğu’da Barış” konuşuldu

00:00 - Eğitim

HKÜ’de “Yara ve Yanık Tedavisinde Güncel Gelişmeler” sempozyumu

00:00 - Eğitim

Eğitim camiasına taze güç: Eğitim Neferleri Sendikası

00:00 - Eğitim

HKÜ'de 'Kariyerküre Zirve 2026' yoğun katılımla gerçekleşti

00:00 - Eğitim

Günün Manşetleri

Eski Tunceli Valisi Sonel, polise ifade vermeyi reddetti!

10:59 - Asayiş

CHP'li Eşme Belediye Başkanı Yılmaz Tozan tutuklandı!

07:19 - Gündem

CHP’li Meriç’ten emniyet mensuplarının 60 yaşına kadar çalışabilmeleri için kanun teklifi

00:36 - Siyaset

Açlık grevine başlayan 110 madenci gözaltına alındı!

17:40 - Gündem

TMSF, el konulan TELE 1'i açık artırmayla satışa çıkardı!

17:32 - Gündem