CO-OP Modeli ile Teorik ve Pratik Eğitim bir arada

Yenilikçi ve girişimci bilim merkezi olarak çalışmalarını sürdüren Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ), öğrencilerine verdiği eğitim-öğretim hizmeti ile vizyonunu zirvede tutmaya devam ediyor.

Eğitim - 6 yıl önce

 

Yenilikçi ve girişimci bilim merkezi olarak çalışmalarını sürdüren Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ), öğrencilerine verdiği eğitim-öğretim hizmeti ile vizyonunu zirvede tutmaya devam ediyor.

Gaziantep’te İpek Yolu üzerinde modern eğitim yuvası olan HKÜ; 7 fakülte, 25 bölüm, 1 yüksekokul, 1 meslek yüksekokul ile büyüyen ve gelişen bir üniversite olarak, Türkiye’nin önemli üniversiteleri arasında yer alıyor. Bu kapsamda bünyesinde faaliyet gösteren fakülte ve bölümlerinde CO-OP (CooperativeEducation – Üniversite İş Dünyası İşbirliği) modelini uygulayan HKÜ, öğrencilerine iş dünyasının kapılarını açıyor.

HKÜ, ÖĞRENCİLERİNE İŞ DÜNYASININ KAPILARINI AÇIYOR

Teorik olarak öğrendikleri bilgileri sanayi ve iş dünyasının çeşitli yerlerinde uygulama fırsatı sunan eğitim modeli CO-OP ile HKÜ, öğrencilere üniversiteden mezun olmalarının ardından, iş dünyasına adapte olma ve iş hayatına hazır hale gelme imkanı sağlıyor. Öğrencilerin iş hayatında güncel uygulamalar ışığında, donanımlı biçimde yetişmeleri ve mezun olmalarıyla beraber iş bulmalarının kolaylaştırılması amacıyla hayata geçirilen CO-OP sistemiyle öğrenciler, üniversite eğitimlerince aldıkları teorik bilgileri, sanayi ve iş dünyasında pratiğe dönüştürme imkanına sahip oluyor.

HKÜ Mühendislik Fakültesinin tüm bölümlerinde, İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesinin İşletme ve İktisat Bölümlerinde uygulanan bu sistem ile öğrenciler derslerini 3,5 (7 dönem) yılda tamamlayıp, kalan son döneminde ise sektörde çalışarak aldığı teorik eğitimi pratiğe döküyor. Prestijli sanayi işletmeleri ile kuruluşlarda staja gönderilen öğrenciler hem işletme yetkilileri, hem de akademisyenler tarafından değerlendiriliyor. Öğrencinin iş dünyasına uyum sağlaması amaçlayan bu uygulama ile HKÜ, iş dünyasının kapılarını öğrencilerine açıyor.

ÜNİVERSİTE-İŞ DÜNYASI BİRLİĞİNİN EN ETKİN OLDUĞU MODEL “CO-OP”

Öğrencinin lisans eğitimi sırasında bir iş yerinde çalışmasına dayalı olarak uygulananCO-OP,eğitim ile çalışma hayatını bütünleştirerek, üniversite - iş dünyası entegrasyonunu sağlıyor. Teorik eğitim ile pratik eğitim metodunu birleştiren ve bu sayede kuramsal bilginin yanı sıra iş deneyimi de olan bireyler yetiştirmeyi öngören CO-OP’un, uygulandığı yüksek öğretim kurumlarında öğrenciler genellikle akademik yılın bir döneminde çeşitli kurumlarda veya şirketlerde ücretli çalışarak meslekleriyle ilgili deneyim kazanıyor. CO-OP eğitimi ile çalışma hayatına hazırlanan öğrenciler bu sayede mezun olduktan sonra iş yerindeki öğrenme süresini en aza indiriyor. Bununla beraber öğrenciler çalışmayı düşündükleri sektör/alanda tecrübe ve çevre ediniyor. HKÜ de CO-OP sistemini başarılı bir şekilde uygulayarak, öğrencilerini en iyi şekilde iş dünyasına hazırlıyor. HKÜ’de öğrenim gören öğrenciler bu sistemle, üniversite eğitimleri bitmeden sektör ile tanışıyor ve üniversite hayatınca edindiği teorik bilgileri pratiğe döküyor.

Editör: Turgut Bozgeyik

Haftanın Öne Çıkanları

Gaziantepli ünlü inşaatçı kaçtı, yüzlerce aile mağdur oldu

2018-07-06 15:31 - Gündem

Türkiye yetenek açığında 6’ncı sırada

2018-07-05 09:23 - Dünya

ODTÜ’de pankart taşıyan 3 öğrenciye gözaltı

2018-07-07 11:03 - Gündem

Gaziantep'te Suriyeliden 6 yaşındaki kız çocuğuna taciz

2018-07-05 23:22 - Asayiş

Gaziantep'teki o sapık tutuklandı...

2018-07-06 14:30 - Asayiş

Karaoğlan Mahallesi’ne Hz. Aişe Cami

2018-07-05 10:26 - Yerel

Kubilay Aktaş Gazişehir'de

2018-07-09 19:48 - Spor

Adnan Oktar ve “kedicikler” gözaltında!

2018-07-11 08:25 - Asayiş

CHP milletvekili adayı Bozgeyik trafik kazası geçirdi

2018-07-09 07:30 - Asayiş

Bugün günlerden Ali İsmail Korkmaz

2018-07-10 14:27 - Gündem

İlgili Haberler

Şahinbey Belediyesi'nden öğrencilere sınav desteği

18:06 - Eğitim

CHP'den MEB önünde 'yeni müfredat' protestosu

12:21 - Eğitim

Üniversite adaylarından Sanko Üniversite'sine ziyaret

11:22 - Eğitim

Sanko Ortaokulu öğrencileri iki birincilikle döndü

11:06 - Eğitim

Atatürkçülük dersinde Erdoğan anlatılacak!

18:19 - Eğitim

Günün Manşetleri

Gaziantep FK, Hatayspor'la 1-1 berabere kalarak fırsat tepti

21:03 - Spor

Galatasaray, Sivasspor'u 6 golle geçerek rekor kırdı

20:58 - Spor

SGK Başkanına 3 ayrı maaş ve 3 ayrı makam aracı

17:41 - Gündem

Yandaş medyaya 29 milyon lira akmış!

08:33 - Gündem

Şehitkamil'de 591 milyon liralık ihale kime gitti?

07:01 - Gündem