?>

CHP'li Kaplan'dan Tıp Bayramı mesajı...

CHP Gaziantep Milletvekili Eczacı İrfan Kaplan, tüm hekimlerin ve sağlık emekçilerinin 14 Mart Tıp Bayramı'nı kutladı

Yerel - 4 yıl önce

CHP Gaziantep Milletvekili Eczacı İrfan Kaplan, tüm hekimlerin ve sağlık emekçilerinin 14 Mart Tıp Bayramı'nı kutladı.

Milletvekili Kaplan, açıklamasında bayramı buruk kutladıklarını beyan ederek şu açıklamalarda bulundu: “Hayatlarını başka hayatları kurtarmaya adayan mesleklerin arasında aklımıza ilk gelen mesleklerden birisi de hekimliktir. Biz bunu özellikle son iki yılda daha iyi anladık. Dünyayı ve ülkemizi kasıp kavuran pandemi döneminde bizim hekimlerimiz ve sağlık sektöründeki tüm diğer emekçilerimiz üzerlerine düşeni sonuna kadar yerine getirdiler. Hekimlerimiz, hemşirelerimiz, yardımcı sağlık personelimiz arasında büyük fedakârlıkla çalışırken hayatlarını kaybedenler oldu. Onların aziz hatırası önünde hepimiz saygıyla eğiliyoruz. Bizlere şifa dağıtmak için gecelerini gündüzlerine katan yüzbinlerce isimsiz kahramanımıza da en derin saygı ve selamlarımızı sunuyoruz.

Tıp Bayramını buruk kutlamamıza sebep olan şey ise sağlık emekçilerinin hayat şartlarını iyileştirmek için hükümetin yeterince çaba göstermemesi ve sektörün sorunlarının onların ilgisizliği yüzünden çığ gibi büyümesidir. Sağlıkçılarımız, emeklerinin karşılığını ne ücret olarak ne de saygı olarak alamıyor. Çalışma şartları ve hayati riskler düşünüldüğünde onların ve ailelerinin hak ettiği düzeyde maaş alamıyorlar. Kötü muameleye ve şiddete maruz kalıyorlar. Sağlıkta Şiddet Yasasının çıkması için bir sürü sağlık emekçimizin başına acı olaylar gelmesini beklediler. Üstelik mevcut yasal düzenlemenin sağlıkta şiddeti ne ölçüde engelleyebildiği de meçhul.

Ayrıca son günlerde, tam da Tıp Bayramına birkaç gün kala yaşadığımız bir olay, bu bayramı daha da buruk kutlamamıza sebep oldu. Türkiye’de demokratik kurumları askıya alan tek adam rejiminin başı, haklarını isteyen hekimlerimize ‘beğenmeyen çeksin gitsin’ anlamına gelecek sözler sarf ederek büyük bir skandala imza attı. Bu açıklama, iktidarın sağlıkçılarımızı ne kadar değersiz gördüğünü de açıkça gösteriyor. Bu sözleri sağlık sektörünün bir üyesi olarak kınarken Sayın Cumhurbaşkanına kendisi de dahil herkesin hayatta kalabilmek için sağlık emekçilerine ihtiyaç duyduğunu bir kez daha hatırlatıyorum.”

Haftanın Öne Çıkanları

TRT spikeri ve Yiğit Bulut böyle rezil oldu!

2022-03-13 11:32 - Gündem

Sedat Peker'in eşinden yeni paylaşım...

2022-03-12 19:51 - Gündem

Bir zam da sigaraya geldi!

2022-03-13 10:59 - Ekonomi

CHP'li Memik Budak tahliye oldu...

2022-03-09 22:46 - Yerel

Terörist başı öldü iddiası!

2022-03-09 00:52 - Gündem

Hazal Kaya’dan Ahmet Hakan’a: Haddiniz değil!

2022-03-06 20:10 - Gündem

Kılıçdaroğlu: Deniz bitti, kara göründü!

2022-03-08 14:52 - Siyaset

Dolar'ın 24 lira olacağı tarihi verdi!

2022-03-12 11:32 - Ekonomi

Reuters: Rusya Mariupol'da camiyi bombaladı!

2022-03-12 00:17 - Dünya

Otogaz LPG'ye duyurusuz zam!

2022-03-11 15:43 - Ekonomi

İlgili Haberler

Bozgeyik: Nevruz, birliğimizin, dirliğimizin ve kardeşliğimizin pekiştiği gündür

00:26 - Yerel

Gaziantep'te Nevruz Yenigün Kutlama Programı gerçekleşti

00:01 - Yerel

Tahmazoğlu vatandaşlarla bayramlaştı...

00:00 - Yerel

Bozgeyik Ailesi’nden coşkulu bayramlaşma töreni

00:19 - Yerel

Gaziantep Havalimanı’nda kavga çıktı!

10:31 - Yerel

Günün Manşetleri

Soylu'dan 'İsrail' çıkışı: 300-400 bin şehit veririz belki ama…

09:46 - Gündem

Basın meslek örgütleri: İsmail Arı derhal serbest bırakılmalı

09:30 - Gündem

Muhittin Böcek: Düz yaşayacağız, düz yürüyeceğiz, dik duracağız!

17:52 - Gündem

Bahçeli'nin açıklaması 'farklı' servis edildi, işine son verildi!

17:49 - Gündem

CHP ve DEM Parti bayramlaşmasında 'İmamoğlu' gündemi

13:02 - Gündem