?>

CHP'li Kaplan'dan Özhaseki'ye tepki...

CHP Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan, AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’yi sert bir dille eleştirdi.

Siyaset - 5 yıl önce

CHP Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan, AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’nin “Şimdi bazı şehirlerde sanayiyi onlar ayakta tutuyorlar. Gaziantep sanayisine gidin yüzbinlerce insan en ağır ve en zor işlerde çalışıyorlar" sert bir dille eleştirdi.

Milletvekili Kaplan, “Özhaseki talihsiz bir söylemde bulunmuş. Sanki bu zamana kadar mülteciler Gaziantep sanayisini kalkındırıyorlar. Memleketten ve ülkeden uzak bir siyaset dili. Gaziantep’imizin sanayisini vatandaşlarımız tüm zorluk ve sıkıntılara rağmen kalkındırmaya çalışıyor. Kimseye mal olmayacak bir çalışma örneği gösteriyorlar. Sanayinin bu denli iyi olması Gaziantepli vatandaşlarımızın çalışkanlığı ve iş bilirliğiyle gelmiştir. Onlarca yıllık emek yok sayılıyor Özhaseki’nin söylemi oldukça talihsiz.

Özhaseki'nin açıklaması aynı zamanda AKP'nin gerek Suriye politikasını gerekse ekonomik sistemini gözler önüne seriyor. Ucuz iş gücünü, sigortasız işçiliği, kayıt dışılığını yücelten, ülkedeki yüzbinlerce genci işsiz bırakan bu zihniyettir. Bununla birlikte Gaziantep'in sanayisini ayakta tutuyorlar demek de had bilmezliktir. Gaziantep Ortadoğu’nun üretim yapan iller arasında en büyük illerden biridir. Özhaseki tüccar olduğu için en iyi de kendisi bilir. Bu söylemleri büyük bir çarpıtma ve talihsizlik. Bu şehir, yıllarca ülkeye kaynak yaratmıştır. Halıda, tekstilde, ayakkabıda, mobilyada marka olmuştur. Her sofrada tatlı şekilde yer almış, ağızlarda tat bırakmıştır. Özhaseki bu tadı zehre çevirmek istiyorsa kendi şirketini tercih edebilir. Ama Gaziantep'ten dilemesi gereken bir özür borcu vardır”dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

Atatürk’ün kızları cehaleti yenecek!

2021-07-27 09:10 - Gündem

Sedat Peker'in oğlunun pasaportu iptal edildi!

2021-07-25 08:33 - Gündem

Ahmet Ümit: Biz Avrupa’nın uşağı mıyız?

2021-07-28 19:34 - Gündem

İstanbul'un göbeğindeki üniformalı Afganlar kim?

2021-07-28 18:35 - Gündem

Peker'in paylaştığı masanın yeni fotoğrafları ortaya çıktı!

2021-07-26 19:40 - Gündem

Özdağ: Milletin yüzde 90'ını Suriyelilerin dönmesini istiyor!

2021-07-26 22:22 - Gündem

Doğu Perinçek, Erdoğan'ı hedef aldı!..

2021-07-25 18:25 - Gündem

Binali Yıldırım'a yaklaşan zengin oluyor...

2021-07-24 09:29 - Gündem

Sekiz yıl sonra 'Kabataş yalanı'nı kabul ettiler!

2021-07-29 13:14 - Gündem

Erdoğan, Rize'de sel mağdurlarına çay fırlattı!

2021-07-23 15:25 - Gündem

İlgili Haberler

Öztürkmen: İktidarın politikaları nedeniyle kırmızı et hayal oldu

19:21 - Siyaset

Mehmet Pamuk: İran’ın ikisinde biz atmadık demesi Türkiye’yi oyalama durumdur

00:00 - Siyaset

Bahçeli'den İran çağrısı: Yol yakınken ateşkes rejimi devreye girmelidir...

21:37 - Siyaset

Hüseyin Baş: Şii–Sünni çatışması çıkarmak istiyorlar!

18:03 - Siyaset

CHP’li Meriç isyan etti: Gaziantep’e verilen sözler nerede?

18:01 - Siyaset

Günün Manşetleri

Ünlü tarihçi İlber Ortaylı hayatını kaybetti!

19:40 - Gündem

Karaman’da skandal: İstiklal Marşı'nı Arapça okuttular!

19:29 - Gündem

Öztürkmen: İktidarın politikaları nedeniyle kırmızı et hayal oldu

19:21 - Siyaset

MSB'den Adana'daki 'üçüncü füze' açıklaması

08:30 - Asayiş

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel gözaltına alındı!

07:51 - Gündem