?>

CHP’den kanun teklifi: Akrabalar işe alınmasın

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Siyaset - 7 yıl önce

 

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, yerel yöneticilerin birinci derece yakınlarının belediye, iştirak ve şirketlerde görevlendirilememesi; kendilerinin belediyeden herhangi ikinci bir maaş ve ödeme alamamaları konusunda kanun teklifi hazırladıklarını ve Meclis Başkanlığına sunacaklarını bildirdi.

Özel, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

CHP LEKE GÖSTERİYOR ÇÜNKÜ OLDUKÇA TEMİZ

CHP’li Özel, hazırlayacakları kanun teklifi ile yerel yöneticilerin birinci derece yakınlarının belediyelerde görevlendirilmesinin başkanların ikinci maaş almalarının önüne geçmeyi hedeflediklerini söyledi.

Siyasi Etik Kanunu’nun arkasında olduklarını ancak gelişmesini istediklerini dile getiren Özel, şöyle devam etti:

“Bu konuda gelişen haklı tepkiler söz konusu. CHP olarak bu konuda tavizsiz olduğumuzu ifade etmek istiyoruz. İki örneği birlikte yaşadık. İddialar var. Doğruysa hemen araştırılıyor, ilgili genel başkan yardımcısı tarafından bu işin sonlandırılması gerektiği söyleniyor. Ama bir gerçek var. CHP leke gösteriyor bu konuda, çünkü oldukça temiz. AKP sağolsun, kir tutmuyor çünkü kiri göstermeyecek kadar kirli. Bir sayfada CHP’nin bu konuda yanlış yapan bir belediye başkanı var. Savunmadık. Hatadan döndüler. Ama AKP’nin durumu gri bir kağıda kurşun kalemle koyduğum bir leke gibi. Bursa 10, Trabzon 5 şirketten birden ve AKP’den çıkan bir ses yok.”

CHP'NİN BU KONUDA TAVİZİ YOK

“CHP olarak yerel yöneticilerin birinci derece yakınlarının belediye, iştirak ve şirketlerde görevlendirilememesi; kendilerinin belediyeden herhangi ikinci bir maaş ve ödeme alamamaları konusunda bir kanun teklifi hazırlıyoruz. Önümüzdeki günlerde Meclis Başkanlığına sunacağız. Bu kanun teklifinin AK Parti ve küçük ortağı tarafından nasıl değerlendirileceğini bekliyoruz. CHP olarak bu konuda tavizimiz yok, hiçbir CHP’li belediye başkanın bunu yapmasını hoş görmüyoruz ve izin vermiyoruz. Gelin bunu kanuna koyalım, hiçbirimiz yapamayalım.”

CHP’li belediye başkanının, birinci derece yakınını belediye şirketine üst düzey yönetici olarak atamasının bazı basın yayın kuruluşlarınca ağır şekilde eleştirildiğini anımsatan Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın birinci derece yakınını Hazine ve Maliye Bakanı olarak atadığını söyledi. Kanun teklifinin detaylarına ilişkin bir soru üzerine Özel, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun CHP’li belediye başkanlarına yönelik ilkeleri içerecek teklife yönelik hazırlıkların devam ettiğini, son şeklini verdiklerinde basın mensuplarıyla paylaşacaklarını anlattı.

 !#**h15789**#! 

 

 

Haftanın Öne Çıkanları

Engin Nurşani'den sevenlerine mesaj

2019-07-29 07:35 - Gündem

"Mustafa'yı nikahıma alır karım yaparım"

2019-07-29 09:49 - Gündem

Nurşani’nin yardım çağrısına Haluk Levent yanıt verdi!

2019-07-28 23:52 - Gündem

Bayrağımıza 'Rıfkı cumhuriyetinin bayrağı' demişti!

2019-07-26 09:05 - Gündem

Bülbülzade Sosyal Tesisi hizmete açıldı

2019-07-24 08:46 - Yerel

Ünlü halk ozanı Nurşani oğlu için yardım istedi!

2019-07-28 18:41 - Gündem

Kaplan ve Canbaz ailelerinin mutlu günü

2019-07-28 10:18 - Magazin

Hangi ilde kaç Suriyeli var?

2019-07-24 11:38 - Gündem

Cezaevinden çıktı pompalı tüfekle öldürüldü!

2019-07-26 00:37 - Asayiş

Gaziantep'te fabrika işçisinin feci ölümü yürek sızlattı!

2019-07-27 12:51 - Asayiş

İlgili Haberler

Özgür Özel: Artık bu iktidarın miadı dolmuştur!

16:55 - Siyaset

Özgür Özel: Bu haysiyet cellatlarını unutursak şerefsiziz!

19:46 - Siyaset

Erdoğan'dan muhalefete 'mehter marşı' tepkisi

14:52 - Siyaset

Bozgeyik'ten CHP'ye tepki: Özür dileyin ve istifa edin!

00:22 - Siyaset

Ak Parti'den CHP'ye 'mehteran' tepkisi

00:00 - Siyaset

Günün Manşetleri

Yalova Emniyet Müdürü Yılmaz Delen ifadeye çağrıldı

10:17 - Asayiş

Maden işçileri: Alacaklarımızın tamamı yatana kadar direnişi bitirmeyeceğiz

13:59 - Gündem

İçişleri Bakanlığı'ndan 81 ile okul güvenliği genelgesi

13:06 - Eğitim

Açlık grevindeki madencilere biber gazlı müdahale...

14:03 - Gündem

Ümit Özdağ: AK Parti’yi emekliye sevk edeceğiz...

21:04 - Siyaset