?>

CHP'nin kurultay davasında erteleme kararı

CHP'nin 38'inci Olağan Kurultayı hakkındaki "usulsüzlük" iddialarına ilişkin aralarında Ekrem İmamoğlu, Rıza Akpolat ve Özgür Çelik’in de bulunduğu 12 kişinin "Seçim Kanunu'na muhalefet" suçundan yargılandığı davaya, Ankara 26. Asliye Ceza Mahkemesi’nde devam etti. Dördüncü duruşması görülen dava 6 Mayıs'a ertelendi.

Gündem - 2 saat önce

CHP'nin 38'inci Olağan Kurultayı hakkındaki "usulsüzlük" iddialarına ilişkin aralarında Ekrem İmamoğlu, Rıza Akpolat ve Özgür Çelik’in de bulunduğu 12 kişinin "Seçim Kanunu'na muhalefet" suçundan yargılandığı davaya, Ankara 26. Asliye Ceza Mahkemesi’nde devam etti. Dördüncü duruşması görülen dava 6 Mayıs'a ertelendi. Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 38. Olağan Kurultayı’na yönelik “şaibe” iddiasıyla Ankara 26. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya bugün Ankara 26. Asliye Ceza Mahkemesi'nde devam etti.

Dava kapsamında; CHP’nin tutuklu cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu, tutuklu Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ve CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik’in de aralarında olduğu 12 sanık hakkında 1 ila 3 yıl arası hapis cezası isteniyor.

Davada eski Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş şikâyetçi, CHP 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise mağdur sıfatıyla bulunuyor.

DURUŞMADA YAŞANANLAR Duruşmada sanıklardan, CHP Meclis Üyesi Hüseyin Yaşar, CHP Bitlis İl Başkanı Metin Güzelkaya ve CHP Erzurum İl Başkanı Serhat Can Eş ile taraf avukatları hazır bulundu. CHP’nin eski Mardin İl Başkanı Mehmet Kılıçaslan ise SEGBİS üzerinden duruşmaya katıldı.

İlk olarak savunma yapan sanık Kılıçaslan, İzmir delegesi Hatip Karaaslan ile bir görüşme yapmadığını ve herhangi bir para almadığını söyleyerek üstüne atılı suçlamaları reddetti.

Kılıçaslan'ın avukatı da “Özgür Özel'i desteklemesi karşılığında müvekkilimin para aldığı iddiası komplodur, iftiradır. MASAK raporlarında müvekkilimin hesabına 1 milyon TL girmediği de anlaşılmıştır. Öte yandan Hatip Karaaslan ile görüştüğüne dair bir kanıt da yoktur. Müvekkilim zaten iftiradan dolayı şikayetçi olmuştur. Müvekkilim zaten Kemal Kılıçdaroğlu tarafından görevden alınmıştır. Müvekkilim zaten Kemal Kılıçdaroğlu karşısında aday kim olursa olsun onu desteklerdi. Bunun için para alma ihtimali gerçekçi değildir” şeklinde savunma yaptı.

"İL BAŞKANI SEÇİLEMEYİNCE İFTİRAYA BAŞLADI" CHP Meclis Üyesi Hüseyin Yaşar da savunmasında, şunları kaydetti:

“Batman delegesi Yılmaz Özkanat benimle otelde bir araya geldiğini söylüyor Ankara'da ve Özgür Özel'i desteklemek için para aldığımı söyledi. İftira atıyor. Biz tam tersi Batman'da bir araya geldik. Orada toplantıda 'kim hangi adayı isterse onu desteklesin' dedik. Özgür Özel için ilk imza atan zaten kendisi, yani Yılmaz Özkanat'tır. Yalan söylüyor yani. 'Özgür Özel'e destek verip, kızını yönetime aldı' diyor bana ama biz seçimi çok daha önce yaptıK, o zaman Kemal Kılıçdaroğlu bile daha aday değildi, ayrıca kızım yedek üye olarak seçilmişti. Burada da iftira atıyor.

Kurultay günü de ben en son geldim nerdeyse, öyle kullandım oyumu. Kimseye bir baskıda bulunmadım. İsteyen Ahmet'e isteyen Mehmet'e verir oyunu. Zaten kapalı olarak oy kullanılıyor, buna nasıl karışabilirim. İftira ediyor burada da. Benim çocuklarımın işe alınması için konuştuğum söyleniyor, benim çocuklarım zaten devlette çalışıyor. Asla böyle bir şey yapmadım. Kendisi il başkanı olamayınca geliyor burada bana iftira atıyor Yılmaz Özkanat. Tüzük Kurultayı'na da katıldı. Geldi sonra il başkanı olmak istedi. Seçilemeyince de iftiraya başladı. Bu iftirasına karşı da suç duyurusunda bulundum.”

"CANI SIKILAN BİZİ ŞİKAYET EDİYOR" Sanık CHP Bitlis İl Başkanı Metin Güzelkaya da "Veysi Uyanık bana iftira atıyor. Ben zaten Kemal Kılıçdaroğlu'na oy verdim. Bunun da videosu da var sunuyorum” dedi.

Sanıklardan CHP Erzurum İl Başkanı Serhat Can Eş, “Ben zaten açık açık Özgür Özel'i sosyal medyadan destekledim. Biz Özgür Özel'i destekledik diye suçlu ilan ediliyoruz. Canı sıkılan, görevden alınan gidiyor bizi şikayet ediyor. Bunlar bizim haysiyetimizle, şerefimizle oynuyorlar” ifadelerini kullandı.

Duruşmada sanık beyanları tamamlandıktan sonra tanıklar dinlendi. İlk olarak dinlenen tanık Bitlis delegesi Veysi Uyanık, 37. Dönem’de CHP Bitlis İl Başkanı olarak görev yaptığını, 38. Dönem’de de Kurultay delegesi olduğunu söyledi.

Bitlis İl Başkanı Metin Güzelkaya'nın kendisini İstanbul'a davet ettiğini, Özgür Karabat ve Ekrem İmamoğlu ile görüştürüldüğünü söyleyen Uyanık, ardından Ankara'ya Özgür Özel'in seçim ofisine gittiğini, burada "herkese para pul dağıtıldığını" iddia etti. Kendisinin de Özgür Karabat'ın para ve gıda kartı aldığını iddia etti. 

Tanık olarak SEGBİS üzerinden dinlenen Ferhat İşçimen ise “Ben herhangi bir para alışverişine şahit olmadım" diye konuştu.

"OLAYA İLİŞKİN BİR GÖRGÜM YOK" SEGBİS üzerinden tanık olarak dinlenen Mehmet Sevigen de "Olaya ilişkin bir görgüm yoktur. Televizyon programlarında 38. Kurultay ile ilgili 'şaibeli' kurultay diye bahsedilirken CHP’den hiç ses çıkmıyordu. Ben de 'çıkın cevap verin' diye söylüyordum. Ancak CHP’den bu konuyla ilgili hiç cevap gelmedi. Gerçek CHP'liler oylarını para karşılığı değiştirmezler. Benim partide bulunduğum dönemde böyle bir şey mümkün değildir. Ben CHP’nin adliye koridorlarına düşmesine üzülüyorum" beyanında bulundu.

Tanıklar Veysi Uyanık ve Yusuf Göğerkaya hakkında, mahkemeden suç duyurusunda bulunmasını talep etti Ekrem İmamoğlu’nun avukatı Çağlar Çağlayan, tanıklar Veysi Uyanık ve Yusuf Göğerkaya hakkında suç duyurusunda bulunulmasını istedi.

Çağlayan, "Her iki tanık da para aldıklarını beyan ettiler. Eğer tanıklıklarına itibar edilecekse suç işledikleri de ortadadır. Mahkeme heyeti tarafından suç duyurusunda bulunulmasını talep ediyoruz” dedi.

Mahkeme Heyeti, Göğerkaya ve Uyanık hakkında suç duyurusunda bulunulması talebini reddetti. Sanık Özgen Nama'nın bir sonraki duruşmada dinlenmesine karar veren heyet, duruşmayı 6 Mayıs'a bıraktı.

Haftanın Öne Çıkanları

Erdoğan: Milletimiz Türkiye'nin kaptan köşkünde bizim olmamızdan dolayı Allah'a hamd ediyor

2026-03-26 17:04 - Siyaset

İmamoğlu'ndan mahkemede 'Akın Gürlek' göndermesi

2026-03-26 13:48 - Gündem

İBB Davası'nda mütalaa açıklandı: Savcı 7 kişinin tahliyesini talep etti

2026-03-31 13:00 - Gündem

İstanbul Boğazı'na yaklaşan Türk petrol gemisi vuruldu!

2026-03-26 13:32 - Gündem

İçişleri Bakanı Çiftçi'den 'Mansur Yavaş' açıklaması

2026-03-29 19:10 - Gündem

Özgür Özel: Suçüstü yakaladık, AKP'ye katılacak!

2026-03-29 19:14 - Siyaset

Özgür Özel: Türkiye'nin dört bir yanında baskı ve saldırı altındayız!

2026-03-27 14:30 - Siyaset

Uyuşturucu soruşturmasında ünlü isimler hakkında karar verildi

2026-03-26 17:00 - Asayiş

İmamoğlu'na bir soruşturma daha açıldı!

2026-03-30 13:37 - Gündem

Akın Gürlek'ten Özgür Özel'e hem suç duyurusu hem tazminat davası!

2026-03-26 08:36 - Gündem

İlgili Haberler

Akın Gürlek'ten Özgür Özel'e yanıt: Mahkeme tapu kayıtlarını getirecektir

15:55 - Gündem

Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım tutuklandı

06:26 - Gündem

İBB Davası'nda mütalaa açıklandı: Savcı 7 kişinin tahliyesini talep etti

13:00 - Gündem

İmamoğlu'na bir soruşturma daha açıldı!

13:37 - Gündem

Özgür Özel hakkında bir soruşturma daha başlatıldı!

21:16 - Gündem

Günün Manşetleri

CHP'li Gökhan Günaydın'dan Sözcü'ye: A Haber gibisiniz!

16:05 - Siyaset

Akın Gürlek'ten Özgür Özel'e yanıt: Mahkeme tapu kayıtlarını getirecektir

15:55 - Gündem

A Milli Takım 24 yıl sonra Dünya Kupası'nda... İşte rakipler...

06:48 - Spor

İBB Davası'nda mütalaa açıklandı: Savcı 7 kişinin tahliyesini talep etti

13:00 - Gündem

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey gözaltına alındı!

08:25 - Asayiş