?>

CHP'li Taşçıer'den Bakan Yerlikaya'ya istifa çağrısı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bugün bakanlıkta düzenlediği basın toplantısında, 1 Mayıs'ın Taksim Meydanı'nda kutlanmayacağını duyurdu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer, Yerlikaya'nın yasak açıklamasına tepki gösterdi.

Gündem - 1 yıl önce

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın Taksim Meydanı'nın 1 Mayıs mitingine kapatılacağı yönündeki açıklamasına tepki göstererek, "Bu ülkenin güvenliğinden sorumlu Bakanı, 1 Mayıs Taksim’de kutlanırsa güvenliği sağlayamayız diyerek o makamda boşa oturduğunu kameralar karşısında ilan etmiştir. Madem öyle kendisini bugün gereğini yapıp istifa etmeye davet ediyoruz" dedi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bugün bakanlıkta düzenlediği basın toplantısında, 1 Mayıs'ın Taksim Meydanı'nda kutlanmayacağını duyurdu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer, Yerlikaya'nın yasak açıklamasına tepki gösterdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer'den, Bakan Yerlikaya'ya istifa çağrısı: Taksim'de 2010’da, 2011’de, 2012’de güvenlik sağlanabiliyordu da bugün mü sağlanamıyor? 1 Mayıs Taksim’dir, Taksim 1 Mayıs’tır.https://t.co/nKiuQ78UPO#1Mayıs #Taksim @gamzetascier @emrkongar pic.twitter.com/HNqupi0nsT

— Gazikent27 (@Herdaim_Haber) April 29, 2024

Taşcıer, "İçişleri Bakanı’nın Taksim’le ilgili açıklamaları tam manasıyla büyük bir acziyetin göstergesidir. Bu ülkenin güvenliğinden sorumlu Bakanı, 1 Mayıs Taksim’de kutlanırsa güvenliği sağlayamayız diyerek o makamda boşa oturduğunu kameralar karşısında ilan etmiştir. Madem öyle kendisini bugün gereğini yapıp istifa etmeye davet ediyoruz. Eğer 42 bin polisle sokaklarda olacağız deyip de güvenlik endişesi var diye Taksim’i yasaklıyorsanız, o koltukta oturmayın" dedi.

Taşcıer açıklamasının devamında, "Taksim Meydanı’nda 2010’da, 2011’de, 2012’de güvenlik sağlanabiliyordu da bugün mü sağlanamıyor? İstanbul’da daha önce turist yoktu da bugün mü var? Taksim 1 Mayıs’a açık olduğu yıllarda İstanbul’un göbeği değil miydi? O zamanlar trafik yok muydu? Şimdi siz Taksim’i kapalı cezaevine çevirince İstanbul kitlenmeyecek mi? Bunların tümü akla mantığa sığmayan bahanelerdir" ifadesini kullandı.

"BİR KEZ DAHA AYM KARARINI YOK SAYIYORLAR"

"Koskoca Türkiye Cumhuriyeti en büyük kentinin bir meydanında güvenliği sağlayamayacak durumdaysa vah halimize" diyen Taşcıer, şöyle konuştu:

"Yine terör örgütleri kartına sarılıp algı yaratmaya, yasağa gerekçe uydurmaya çalışıyorlar. Bir kez daha Anayasa Mahkemesi kararını yok sayıyorlar. Yürütme olarak açıkça yargı erkine kafa tutuyorlar. Gündemine Anayasa değişikliğini alan iktidar, bugüne kadar olduğu gibi hala Anayasa’ya uymamakta inat ediyor. Ve Belli ki 31 Mart’ta milletin verdiği cevabı da almış değiller. Biz tekrar ve tekrar ifade ediyoruz, 1 Mayıs Taksim’dir, Taksim 1 Mayıs’tır.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer'den, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'ya '1 Mayıs' tepkisi:"İstifaya davet ediyoruz."https://t.co/I9rNiU85yP pic.twitter.com/f7HOKtaWMX

— ANKA Haber Ajansı (@ankahabera) April 29, 2024

Haftanın Öne Çıkanları

Kadını ‘Cehennemde yanacaksın’ diye taciz etti!

2024-04-27 12:22 - Gündem

Rolex ile gündem olan AKP'li bu kez 2 milyonluk saatle görüntülendi

2024-04-27 17:18 - Gündem

İsmailağa'dan parkta oturan başörtülü kadınlara taciz!

2024-04-26 22:41 - Gündem

Oya Tekin’den Cumhurbaşkanı Başdanışmanına tepki

2024-04-24 10:43 - Gündem

Deniz Zeyrek'ten Mustafa Varank ile ilgili çarpıcı iddia

2024-04-23 09:15 - Gündem

'Murat Kurum kazanır' diyen ünlü astrolog böyle çark etti!

2024-04-28 18:50 - Magazin

Bilecen: İşe gelmeden maaş alanlar var, süre verdim!

2024-04-28 12:10 - Gündem

Gaziantep'te kadın kılığında iki hırsız yakalandı!

2024-04-26 18:28 - Asayiş

Mülakatı savunan bakanın eşi okul müdürü olarak atanmış!

2024-04-29 12:51 - Eğitim

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı montajlı fotoğrafı paylaştı

2024-04-23 19:50 - Gündem

İlgili Haberler

Van'da feci kaza... Yolcu otobüsü devrildi: Çok sayıda yaralı var!

07:39 - Gündem

İstinaf, mahkeme kararının geçerli olduğunu belirterek itirazı reddetti: Sinpaş cezayı ödeyecek

04:39 - Gündem

Tehdide tolerans, öğretmene sürgün

04:38 - Gündem

Ekili tarlasını savundu, saldırıya uğradı: Erkan’a saldıranlar serbest

04:09 - Gündem

Yoksulluğun gölgesinde 1 Mayıs: 'Bayram' değil 'direniş günü'

04:08 - Gündem

Günün Manşetleri

Van'da feci kaza... Yolcu otobüsü devrildi: Çok sayıda yaralı var!

07:39 - Gündem

Tehdide tolerans, öğretmene sürgün

04:38 - Gündem

Ekili tarlasını savundu, saldırıya uğradı: Erkan’a saldıranlar serbest

04:09 - Gündem

İsrail'den uluslararası yardım çağrısı: Kudüs'ün 5 farklı noktasında yangın!

01:38 - Dünya

Araç Menzilcilerin çıkmıştı... Ali Yerlikaya: Çakar hakkı iptal edildi

01:08 - Gündem