?>

CHP'li Öztürkmen'den Fatma Şahin'e broşür tepkisi

CHP Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen, zabıta memurlarının Fatma Şahin’in broşürlerini dağıtmalarına tepki gösterdi.

Siyaset - 2 yıl önce

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Zabıta memurlarının mevcut Belediye Başkanı ve aynı zamanda 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde AK Parti’den Belediye Başkan adayı olan Fatma Şahin’in broşürlerini dağıtmalarına tepki gösterdi. Öztürkmen, hem Belediye Başkanı’nın hem de Zabıta memurlarının TCK’ya göre suç işlediğini belirtti.

Gaziantep’te, Büyükşehir Belediye Başkanı ve 31 Mart yerel seçimlerinde AK Parti’den yeniden aday gösterilen Fatma Şahin’in seçim broşürlerinin Zabıta memurları tarafından dağıtılması kent genelinde büyük tepkilere neden oldu.

Zabıta memurlarının broşürleri, işyerleri ve sokaklarda vatandaşlara dağıtma görüntüleri sosyal medyaya düşerken, CHP Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen, mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan adayı Fatma Şahin’in broşürlerinin Zabıta memurları tarafından dağıtılmasının Türk Ceza Kanunu’na (TCK) göre suç teşkil ettiğini söyledi.

Seçimlerde, yarışmaların silahların eşitliği ilkesine uygun olarak yapılması gerektiğini, bu nedenle mevcut Belediye Başkanı ve AKP adayı Fatma Şahin ve görevlileri duyarlı olmaya davet eden Öztürkmen,” AKP kendini devlet olarak kabul etmeye başladı. Devlet memuru sıfatını taşıyan 657 sayılı yasaya tabi zabıta memurlarının bir adayın broşürlerini dağıtması açıkça Türk Ceza kanununa göre suçtur. Ayrıca siyasi etiğe de aykırıdır. Bir aday devletin tüm imkanlarını kullanarak Devlet Memurları eliyle, Zabıta memurlarına broşür dağıtır, afiş dağıtır ya da çeşitli vesilelerle yaptırırsa bu açıkça görevin kötüye kullanılması açısından suçtur. Ayrıca, memurlar açısından yasaya aykırı emre uymakta suçtur. 

Bu nedenle de hem memur arkadaşları, görevlileri hem de sayın belediye başkanını duyarlı olmaya davet ediyorum” dedi.

ZAFER PARTİSİ DE TEPKİ GÖSTERMİŞTİ
Haftanın Öne Çıkanları

TİP'in Hatay adayı Gökhan Zan oldu!

2024-02-12 11:45 - Siyaset

Menzil şeyhlerinin tamamına deprem konutu çıktı!

2024-02-14 10:32 - Gündem

Murat Kurum, İliç'teki madenin kapasite artışına onay vermiş!

2024-02-13 19:12 - Gündem

OMURGASIZ KİMDİR BİLİR MİSİNİZ?

2024-02-09 10:29 - Yaşam

Motorine bu gece büyük zam geliyor!

2024-02-12 11:09 - Ekonomi

Veyis Ateş'e 'nüfuz ticareti' suçlamasıyla dava açıldı!

2024-02-12 12:48 - Gündem

Özgür Özel'den Tunç Soyer'e yeni teklif

2024-02-09 22:35 - Siyaset

Ahmet Bozgeyik, seçim startını köylerden verdi

2024-02-08 11:53 - Siyaset

Merve Mermer, Türkiye'nin Paris Hilton'u olacak!

2024-02-09 09:42 - Magazin

Bahadır Erdem, İmamoğlu'na desteğini açıkladı

2024-02-14 22:50 - Siyaset

İlgili Haberler

Özgür Özel: CHP'ye çökmeye çalışanlar bilsin, bu millete diz çöktüremezsiniz!

21:53 - Siyaset

Butlan yönetiminin ihracını istediği Tanju Özcan CHP’den istifa etti!

20:26 - Siyaset

Kılıçdaroğlu MYK'sından iki belediye başkanı için ihraç talebi

17:54 - Siyaset

Özgür Özel'den 'Kılıçdaroğlu' ve 'Cumhur İttifakı' açıklaması

17:17 - Siyaset

Erdoğan ve Kılıçdaroğlu yine aynı söylemde buluştu

16:56 - Siyaset

Günün Manşetleri

Suavi'den 'butlan'cı Barış Yarkadaş'a yanıt: 'Öğrenmenin yaşı yok'

14:15 - Gündem

Direnişteki Özşen Madencilik işçileri yer altında açlık grevine başladı

14:07 - Gündem

Butlan yönetiminin ihracını istediği Tanju Özcan CHP’den istifa etti!

20:26 - Siyaset

Kılıçdaroğlu MYK'sından iki belediye başkanı için ihraç talebi

17:54 - Siyaset

CHP'nin ''128 milyar dolar nerede?'' sorusu kişilik haklarına saldırı sayıldı

12:18 - Gündem