?>

CHP’li Meriç’ten Silivri’de adalet ve demokrasi mesajı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziantep Milletvekili Melih Meriç, Marmara Ceza İnfaz Kurumları’nı (Silivri Cezaevi) ziyaret ederek, Cumhuriyet Halk Partisi Cumhurbaşkanı Adayı Ekrem İmamoğlu, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve tutuklu bulunan diğer partililerle bir araya geldi.

Yerel - 11 ay önce

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziantep Milletvekili Melih Meriç, Marmara Ceza İnfaz Kurumları’nı (Silivri Cezaevi) ziyaret ederek, Cumhuriyet Halk Partisi Cumhurbaşkanı Adayı Ekrem İmamoğlu, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve tutuklu bulunan diğer partililerle bir araya geldi.

Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan Meriç, hukukun yerini talimatların aldığı bir dönemde yaşandığını vurgulayarak, “Cumhuriyet, teslimiyetle değil; direnişle kuruldu.” dedi.

“Hukukun Değil, Talimatların Konuştuğu Bir Dönemdeyiz”

CHP’li Meriç, yargı sürecindeki keyfi uygulamalara dikkat çekerek şunları söyledi:

“Aylardır ortada bir iddianame yok. Hukukun değil, talimatların konuştuğu bir dönemdeyiz. Ekrem İmamoğlu’nun davasına bakan hâkimler, iktidarın hoşuna gitmeyen karar verdiğinde görevden alınıyor, mahkemeler dağıtılıyor, hâkimler sürgün ediliyor. Ama unutulmasın: Cumhuriyet, teslimiyetle değil; direnişle kuruldu.”

“Bizim Umudumuz Var”

Ziyaret ettiği isimlerin morallerinin yüksek olduğunu belirten Meriç, halktan gelen dayanışma mesajlarının tutuklular için büyük bir moral kaynağı olduğunu ifade etti:

“Başta Cumhuriyet Halk Partisi Cumhurbaşkanı Adayımız Ekrem İmamoğlu ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeydan Karalar olmak üzere tüm yol arkadaşlarımızla görüştüm. Hepsinin tüm Gaziantepli hemşehrilerime ve halkımıza selamları var. Cumhuriyet Bayramı’nı en içten duygularla kutlamamı istediler.

Gaziantep ve tüm Türkiye için ‘Bizim umudumuz var! Kurtuluş yok tek başına; ya hep beraber, ya hiçbirimiz.’ mesajını verdiler.”

“Halkın Desteği Onlara Güç Veriyor”

Silivri’deki tutukluların moralinin yüksek olduğunu dile getiren Meriç, halkın dayanışmasının bu süreçte belirleyici bir etken olduğunu söyledi:

“Halkımızın ve Gaziantepli hemşehrilerimin arkalarında olduklarını bilmenin mutluluğunu yaşıyorlar. Hep birlikte inanıyorum ki kurtuluş çok yakında. Ancak bunun için çalışmaya devam edeceğiz. Cezaevlerindeki haksızlıkları ve adaletsizlikleri halkımıza anlatacağız. Yolumuza güçlü bir şekilde devam edeceğiz. Halkımızla birlikte demokrasiye, özgürlüğe hep birlikte kavuşacağız.”

“Silivri’nin Duvarları Adaleti Susturamayacak”

CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç, açıklamasını şu sözlerle tamamladı:

“Bugün Silivri’nin duvarları ardında tutsak edilenler yalnız değildir. Cumhuriyet’in ikinci yüzyılında, adaletin, özgürlüğün ve halk iradesinin yeniden egemen olacağı günler yakındır.”

Haftanın Öne Çıkanları

Abdulkadir Selvi: Kılıçdaroğlu ve Gürsel Tekin siyaseten küçüldüler!

2025-10-21 10:00 - Gündem

Bahçeli: KKTC Türkiye'ye katılma kararı almalı, 81 Düzce'den sonra 82 Kıbrıs olmalıdır!

2025-10-21 11:34 - Siyaset

Erdoğan'dan Tamer Karadağlı talimatı!

2025-10-25 10:11 - Magazin

TELE1'e operasyon! Merdan Yanardağ gözaltına alındı!

2025-10-24 07:09 - Asayiş

Erbakan: Kılıçdaroğlu'nu getirelim kontrollü bir seçim yapalım derdindeler...

2025-10-22 13:33 - Siyaset

İstanbul Valiliği gece yarısından sonra eylem yasağı ilan etti!

2025-10-26 09:02 - Asayiş

Ahmet Kaya, Kardeş Türküler ile sahnede...

2025-10-24 00:05 - Magazin

Kayyum Gürsel Tekin'in gitmeye niyeti yok!

2025-10-24 14:18 - Siyaset

Merkez Bankası sürpriz yapmadı

2025-10-23 14:58 - Ekonomi

Altın bir günde 500 lira kaybettirdi!

2025-10-22 09:07 - Ekonomi

İlgili Haberler

Uluslararası Rumkale Su Sporları Festivali başladı

00:40 - Yerel

Şahinbey'de bozuk ürün satan dönerci kapatıldı

00:38 - Yerel

Erzin Burnaz Plajı Deniz Kampı tamamlandı

00:36 - Yerel

Şehitkamil Belediyesi bilim dünyasını Gaziantep’te buluşturdu

00:00 - Yerel

Şahinbey'den Akkent Mahallesi’ne 3 yeni park

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

Özgür Çelik, Üsküdar iddialarıyla ilgili ifade verdi

13:53 - Gündem

Zeynel Emre Üsküdar'da yapılan 'pazarlıkları' tek tek anlattı!

16:13 - Siyaset

Özgür Çelik, meclis üyelerine yapılan tehditleri tek tek sıraladı!

16:11 - Gündem

Dilek İmamoğlu'ndan Kılıçdaroğlu'nun sözlerine tepki

14:54 - Gündem

Üsküdar Belediyesi AKP'ye geçti!

14:34 - Gündem