?>

CHP’li Meriç’ten sert tepki: Açılış şovu, gerçekler ve göz boyama

Şahinbey Karakuyu Ortaokulu, geçtiğimiz günlerde büyük bir törenle açıldı. Açılışa Cumhurbaşkanı’nın eşi Sayın Emine Erdoğan da katıldı.

Siyaset - 7 ay önce

Şahinbey Karakuyu Ortaokulu, geçtiğimiz günlerde büyük bir törenle açıldı. Açılışa Cumhurbaşkanı’nın eşi Sayın Emine Erdoğan da katıldı. Açılışın kusursuz görünmesi için okulun çevresi hızla ağaçlandırıldı, güzel bir görüntü oluşturuldu. Fakat açılış coşkusu geçtikten sonra geriye ne kaldı? CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç, bölgeden gelen şikayetler üzerine okulun son halini yerinde görmek için Güneyşehir Mahallesi’ne gitti. Gördüğü manzara AKP’nin eğitimdeki makyaj siyasetini gözler önüne seriyordu. Açılış günü fotoğraf kareleri için aceleyle dikilen ağaçlar, tören biter bitmez sökülüp götürülmüştü. Yani, göz boyama tamamlanmış, dekor kaldırılmıştı.

CHP’li Meriç’ten Sert Tepki

Konuyla ilgili açıklama yapan CHP’li Meriç, AKP’nin eğitimde dahi halkı kandırma peşinde olduğunu belirterek sert sözlerle iktidara yüklendi: "Açılış günü her şey mükemmel görünsün diye ağaç diktiler, birkaç gün sonra o ağaçları söktüler! Cumhurbaşkanı’nın eşini bile yanıltan bir düzenle karşı karşıyayız. Göz boyamak için ağaç dikmek yerine, kalıcı yatırımlar yapın! Eğitimi şov malzemesi yapmayı bırakın, çocuklarımızın geleceği için gerçek adımlar atın!" AKP’nin eğitim politikalarını sahne dekoruna benzeten Meriç, şu soruları yöneltti: "Bu okul açıldı ama içeride yeterli öğretmen var mı? Çocukların kullanabileceği laboratuvarlar, sosyal alanlar, spor salonları var mı? Eğitime bütçe ayırmak yerine, tabelalar önünde süslü açılış törenleri düzenleyen bir iktidar, gerçekten çocuklarımızın geleceğini düşünüyor mu?"

Göz Boyama Değil, Kalıcı Reformlar Şart!

Eğitim sistemindeki eksiklerin göstermelik törenlerle kapatılamayacağını belirten CHP’li Meriç, "Öğrenciler nitelikli eğitim beklerken, öğretmenler adil çalışma koşulları isterken, veliler çocuklarının geleceği için endişelenirken, bu iktidar açılış için sahte ağaç dikmekle meşgul! Eğitimde göz boyama dönemi sona ermeli. Makyaj değil, reform lazım!" diyerek hükümete çağrı yaptı. CHP’nin, eğitimi sadece açılış şovlarına malzeme eden bu anlayışla mücadele edeceğini vurgulayan Meriç, eğitimin bir vitrin süsü değil, ülkenin geleceği olduğunu belirtti.

Haftanın Öne Çıkanları

Son dakika deprem... Marmara Denizi'nde deprem! Çevre illerden de hissedildi...

2025-02-27 01:39 - Gündem

MHP'den Devlet Bahçeli’nin sağlık durumu hakkında yeni açıklama

2025-02-27 18:10 - Gündem

Erdoğan'dan Özgür Özel'e: Başkomutan olarak sana sesleniyorum; ayaklarını denk al!

2025-02-26 19:48 - Siyaset

Beykoz Belediye Başkanı Alaattin Köseler gözaltına alındı

2025-02-27 08:50 - Gündem

Savcılık, İmamoğlu'nun diplomasına ilişkin üniversiteden belge istedi

2025-02-26 11:54 - Gündem

CHP'den Erdoğan'a yanıt: Biz, önünde titreyen atanmış bakanlara benzemeyiz

2025-02-26 19:52 - Siyaset

İYİ Parti lideri Müsavat Dervişoğlu'ndan Abdullah Öcalan'ın çağrısına sert tepki

2025-02-27 20:38 - Siyaset

Özgür Özel: Erdoğan'ın diplomasının olmadığı açık!

2025-02-26 19:56 - Siyaset

Cübbeli Ahmet'in kızı olduğu ortaya çıkmıştı: Emniyet Müdürlüğü'nden açıklama!

2025-02-28 00:00 - Gündem

Erdoğan, Öcalan'ın çağrısı açıklanırken otoyol şantiyesini ziyaret etti

2025-02-27 19:39 - Siyaset

İlgili Haberler

Başarır: Artık davaların bittiğini, önümüze bakmamız gerektiğini söylemeli...

14:52 - Siyaset

Erdoğan: Biz bu davanın hiçbir yerinde AK Parti olarak yokuz!

13:30 - Siyaset

Özgür Özel: Yine doğumdayız işte, yine sevinçteyiz...

19:51 - Siyaset

Son seçim anketinde, Erdoğan her senaryoda yeniliyor!

19:41 - Siyaset

CHP Sözcüsü Deniz Yücel: Karşımızda CHP'liler değil, iktidarın aparatları var!

15:53 - Siyaset

Günün Manşetleri

Başarır: Artık davaların bittiğini, önümüze bakmamız gerektiğini söylemeli...

14:52 - Siyaset

Fatih Altaylı kurultay davasında ikinci perdeyi açıkladı!

14:39 - Gündem

Seçim kurulu kayyum Gürsel Tekin'in talebini reddetti!

12:19 - Gündem

İsrail ordusu Gazze'ye kara harekâtı başlattı!

09:57 - Dünya

Kayyum Gürsel Tekin sözlerini geri aldı

19:37 - Gündem