?>

CHP’li Meriç’ten itfaiyecilerin sorunları için kanun teklifi

İtfaiye personelinin birçok afet riski barındıran, doğal ve insan kaynaklı kazaların çokça yaşandığı ülkemizde büyük özveriyle çalıştıklarını ifade eden Meriç,

Siyaset - 2 yıl önce

İtfaiye personelinin birçok afet riski barındıran, doğal ve insan kaynaklı kazaların çokça yaşandığı ülkemizde büyük özveriyle çalıştıklarını ifade eden Meriç, “Yirmi dört saat esasına göre çalışan, gerektiğinde hiç düşünmeden canlarını ortaya koyan itfaiye görevlileri, bu durumun doğal bir sonucu olarak maddi ve manevi birçok sorunla karşı karşıya kalıyorlar. Yangın, sel, deprem, patlama, trafik kazası, hatta intihara teşebbüs gibi çok çeşitli kriz durumlarında sahada olan itfaiyeciler maalesef bir meslek standardına sahip değiller. Halbuki itfaiyeciler bir meslek grubudur. Bundan ötürü birçok ilimizde ön lisans programı olarak Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Meslek Yüksek Okulu açıldı, bu okullardan binlerce öğrenci mezun oldu. Mesleki diplomaları olan itfaiyeciler, buna rağmen 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’na tabi olarak Genel İdari Hizmetler Sınıfında istihdam ediliyor.” diye konuştu.

Dünyanın iklim değişikliği, ekolojik krizler gibi birçok yeni riskle karşı karşıya kaldığını, bu dönemde itfaiyecilerin öneminin bir kat daha arttığını söyleyen CHP’li Meriç, “Tüm dünyada meydana gelen orman yangınları, seller ve diğer afetlerden ülkemiz de ciddi olarak etkilenmektedir. Bu nedenlerden dolayı İtfaiyecilerin sosyal haklarının, mesleki standartlarının, mevzuat ve yönetmelik yönünden eksikliklerinin bir an önce tamamlanması ve belli bir standardizasyona kavuşturulması önem taşımaktadır. Yüce Meclisimize sunduğumuz kanun teklifiyle Devlet Memurları Kanunu’na tabi olarak Genel İdari Hizmetler sınıfı içerisinde çalışan itfaiyecilerin ayrı bir meslek grubu içerisinde yer almasını hedefliyoruz. Ayrıca ‘İtfaiye Hizmetleri Sınıfı’ kapsamındaki personelin ek göstergelerinin 3600’e yükseltilmesini, böylece yaşanan mağduriyetlerin giderilmesini amaçlıyoruz. Yani itfaiyecilerimizin sorunlarının çözümü adına büyük bir adım atıyoruz.” dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

Ölümden dönen Reha Muhtar aylar sonra ilk kez görüntülendi: 'Her şey elimden alındı'

2024-10-22 15:08 - Gündem

Hakan Fidan’ın ‘Türkçe Olimpiyatları'ndaki görüntüleri gündem oldu

2024-10-22 01:39 - Gündem

Alaattin Çakıcı, Devlet Bahçeli'yi ziyaret etti

2024-10-24 20:09 - Gündem

Simay Barlas kim, kaç yaşında, nereli? Simay Barlas hangi dizilerde oynadı?

2024-10-28 00:38 - Biyoğrafi

Nostaljinin doğuşu... - Aslıhan Dağıstanlı Aysev

2024-10-27 00:38 - Röportajlar

Ağırlaştırılmış müebbet nedir? Ağırlaştırılmış müebbet ne demek?

2024-10-23 10:09 - Gündem

Fransa’da evcil hayvan besleyenlere devlet yardımı - Süleyman Tosunoğlu

2024-10-27 00:39 - Röportajlar

Müsavat Dervişioğlu, Bahçeli'ye kürsüden ip fırlattı!

2024-10-23 10:59 - Siyaset

Sihirli Annem’in Çilek’i Zeynep Özkaya evlilik yolunda ilk adımı attı

2024-10-28 00:08 - Magazin

İrfan Can Kahveci'nin temsilcisinden flaş sözleşme cevabı!

2024-10-25 00:39 - Spor

İlgili Haberler

Özgür Özel'den çağrı: Gelin, söz ve karar sahibi olun...

21:57 - Siyaset

Ekrem İmamoğlu CHP'den istifa etti, 'YENİ bir yol' çağrısı yaptı

21:49 - Siyaset

YENİ Partili vekillerden Özgür Özel'e destek açıklaması

10:12 - Siyaset

Özgür Özel: Vicdanım rahat; sonunda kazanılmış bir şey olacaksa en azından 'adam' tek başına kazanmadı

10:05 - Siyaset

Başkan Kılıç, Devlet Bahçeli’yi ziyaret etti

00:03 - Siyaset

Günün Manşetleri

YENİ Partili vekillerden Özgür Özel'e destek açıklaması

10:12 - Siyaset

YENİ Parti’ye online üyelikler başladı

06:52 - Siyaset

Yeni Parti Gaziantep'te il yönetim kurulu belli oldu

06:34 - Siyaset

İBB'den çiftçilere kışlık sebze fidesi

00:32 - Tarım

Bahçeli'den Özgür Özel'e: Bir gecede 91 milletvekiline nasıl ulaştınız?

19:11 - Siyaset