?>

CHP’li Meriç: Bu toprakları talana bırakmayız!

Yavuzeli’nin dört köyünde aylardır süren direnişi yerinde inceleyen Meriç, beraberinde CHP İl Başkanı Vakkas Acar, Yavuzeli İlçe Başkanı Ali Çelik ve CHP heyetiyle birlikte halkın tepkisini dinledi.

Siyaset - 6 ay önce

Yavuzeli’nin dört köyünde aylardır süren direnişi yerinde inceleyen Meriç, beraberinde CHP İl Başkanı Vakkas Acar, Yavuzeli İlçe Başkanı Ali Çelik ve CHP heyetiyle birlikte halkın tepkisini dinledi. Bölge halkının ortak yaşam alanlarını savunduğunu belirten Meriç, şu ifadeleri kullandı:“Dört köyün halkı toprağını, yaşam alanını, geçim kaynağını savunmak için bir araya gelmiş durumda. Çünkü sermaye yine en kolay yoldan kâr etmenin peşinde; gözünü köylünün merasına, tarihine, fıstık ve zeytin ağaçlarına dikmiş.”

Proje Bilimsel ve Ekolojik Açıdan Kabul Edilemez

GES projesinin bilimsel, ekolojik ve toplumsal açıdan kabul edilemez olduğunu vurgulayan Meriç, şunları söyledi:“Fıstık ve zeytin ağaçlarının kesilmesi, tarihi dolma mezarların yok edilmesi, dört köyün hayvancılığının bitirilmesi söz konusu. ‘Taşlık araziye yapacağız’ diye izin alıp, mera ve fıstık alanına yönelmişler. Bu açık bir usulsüzlüktür, açık bir aldatmacadır.”

Köylülere Yönelik Tehdit İddiaları

Köylülerin tehdit edildiğine ilişkin iddiaları da gündeme taşıyan Meriç:“‘Cumhurbaşkanı arkamızda, karşımızda duramazsınız’ diye köylüleri korkutmaya çalışıyorlar. Belediye Başkanı’nın ‘Orada yirmi beş hayvan var, ne olacak’ sözleri ise halkın emeğini, doğasını ve tarihini hiçe sayan bir zihniyetin itirafıdır.”

Halkın Net Tutumu: ‘GES’e Değil, Talana Karşıyız’

Bu tavrı “sermaye aymazlığı” olarak tanımlayan Meriç, köylülerin net bir tutum sergilediğini belirtti:“Köylüler ‘GES’e değil, talana karşıyız’ diyor. Muhtarlar tehdit edilse de halk korkmuyor; ‘Toprağımızdan, doğamızdan vazgeçmiyoruz’ diyerek direniyor.”

‘Bu Toprakları Talan Ettirmeyeceğiz’

Meriç, bölge halkına destek vermeye devam edeceklerini ve hukuki ile siyasi süreci takip edeceklerini vurgulayarak sözlerini şöyle tamamladı:“Bu toprakları halka küfreden bir şirkete teslim etmeyeceğiz. Köylü vazgeçmeyecekse biz de vazgeçmeyeceğiz. Gerekirse Gaziantep Valiliği’nin önünde, Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın kapısında sabahlarız ama bu talana geçit vermeyiz.”

Haftanın Öne Çıkanları

Mert Hakan Yandaş ve Metehan Baltacı gözaltında!

2025-12-05 11:09 - Spor

Futbolda bahis skandalında ikinci dalga: Ahmet Çakar ve kulüp başkanı da gözaltında...

2025-12-05 10:37 - Spor

CHP'li belediye başkanı yoğun bakıma alındı!

2025-12-02 17:07 - Gündem

Dev derbide kazanan çıkmadı: 1-1

2025-12-01 22:22 - Spor

İhraç edilen teğmenlerden bir kişi hakkında ihraç kararı kaldırıldı

2025-12-01 16:12 - Gündem

AKP'li Tayyar'dan yeni açıklama: Son kez ifade edip bu faslı kapatacağım...

2025-12-01 16:20 - Gündem

Ünlü televizyon spikerleri serbest bırakıldı

2025-12-05 13:21 - Asayiş

Manifest, “Amatör”le piste çıkıyor

2025-12-05 00:00 - Magazin

Yöneticilere 30 bin TL zam teklifi geri çekildi

2025-12-05 16:29 - Ekonomi

Bahçeli, Kılıçdaroğlu'na destek çıktı, iddianameyi övdü!

2025-12-04 12:13 - Siyaset

İlgili Haberler

Kılıçdaroğlu: Kurultay sürecimizi başlatıyoruz...

20:45 - Siyaset

Anahtar Parti'nin parlayan yıldızı: Gaziantep

00:00 - Siyaset

Özgür Özel: O kürsüyü atanmışa bırakmamız mümkün değil!

14:24 - Siyaset

CHP lideri Özgür Özel MYK’yi TBMM’de toplayacak...

00:27 - Siyaset

Dervişoğlu: Kayyum anlayışına karşı olmak bizim temel ilkelerimizin doğal bir gereğidir

18:26 - Siyaset

Günün Manşetleri

AKP'lilerin köçekli, içkili, silahlı eğlenceleri gündem oldu

10:37 - Gündem

Fenerbahçe'de ikinci Aziz Yıldırım dönemi başladı

22:12 - Spor

Kılıçdaroğlu’na beyaz güvercinleri getiren ismin kalaşnikofla fotoğrafları ortaya çıktı!

17:54 - Gündem

CHP lideri Özgür Özel MYK’yi TBMM’de toplayacak...

00:27 - Siyaset

Numan Kurtulmuş: Kılıçdaroğlu grupta konuşabilir!

16:36 - Gündem