?>

CHP’li Meriç, SGK’nın raporlu ilaç kısıtlamasını meclise taşıdı

CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun “Tasarruf” adı altında halk sağlığını hiçe saydığını söyledi.

Siyaset - 1 yıl önce

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun “Tasarruf” adı altında halk sağlığını hiçe saydığını söyleyen Melih Meriç, “Hastalara yazılan ve halk arasında ağrı kesici olarak bilinen anti-inflamatuar yani inflamasyonu (iltihap) azaltarak ağrıyı azaltan ilaç sayısında kısıtlamaya gidildi.  İnflamasyonu baskılayan, ağrıyı azaltan, bazen de ağrıyı tamamen geçiren, aynı zamanda hastanın ağrısı ve tutukluğu devam ettiği sürece kullanması gereken, reçetede bir kutudan fazla yazılan bu tür ilaçların SGK tarafından kısıtlanması büyük bir halk sağlığı sorunu yaratıyor. Üstelik SGK bu kısıtlamayı kamuoyu ile paylaşmadan sorumluluğu eczacıların üstüne bırakmakta, vatandaş ile eczacıları karşı karşıya getirip sağlıkta şiddete neden olmaktadır. Aynı zamanda hastaların tedaviye ulaşması da zorlaşmaktadır.” ifadelerini kullandı.

Ekonomik krizin faturasını hasta vatandaşlara kesmenin hiçbir bahane ile açıklanamayacağını söyleyen CHP’li Meriç, “Muayene katılım payı yüzde 542 artarken, SGK’nın sağlıkta tasarrufa gitmesi, bu tasarrufu yaparken de bunu kamuoyuna açıklamak yerine eczacılar ile hastayı karşı karşıya getirmesi kabul edilemez bir durumdur.” dedi.

CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç, konuya ilişkin olarak Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’na şu soruları yöneltti:

SGK tarafından tasarruf tedbirleri kapsamında ödenmeyen veyahut ödeme kapsamında kısıtlamaya gidilen ilaçlar nelerdir? Söz konusu kısıtlamaların kamuoyu ile paylaşılmamasının nedeni nedir? Eczacı ile hastayı karşı karşıya getiren bu uygulamaya son vermeyi düşünüyor musunuz? Eczacı ile vatandaşı karşı karşıya getiren bu uygulama nedeniyle bugüne kadar kaç eczacı sözlü/fiziksel şiddete maruz kalmıştır? Sağlıkta şiddetin her geçen gün had safhaya geldiği bir ortamda bu uygulama nedeniyle yaşanacak ve telafisi olmayan, eczacılara yapılan şiddet karşısında sorumluluk kime ait olacaktır?
Haftanın Öne Çıkanları

Şehitkamil'den Karşıyaka'ya semt sahası

2025-02-17 00:00 - Yerel

Gaziantep'in dev et firması konkordato ilan etti!

2025-02-20 12:38 - Yerel

Maydonoz Döner'e kayyum atandı!

2025-02-21 16:08 - Gündem

“Harem-Selamlık” gezi

2025-02-21 12:09 - Gündem

Birleşik Metal İş Sendikası Şube Başkanı Deniz Ilgan hayatını kaybetti

2025-02-17 21:08 - Gündem

Altay Kar Fırtınası giriş yaptı: İşte İstanbul'da anbean yaşananlar...

2025-02-21 02:08 - Gündem

Survivor'da kim elendi? Survivor'da 21 Şubat'ta elenen isim...

2025-02-21 02:09 - Magazin

İstanbul'da trafiğinde 'kar tatili' etkisi: Yoğunluk yüzde 20'ye düştü

2025-02-21 10:09 - Gündem

Son Dakika... Bingöl'de 4.8 büyüklüğünde deprem

2025-02-16 00:09 - Gündem

Tartıştığı eşi tarafından başından vurularak katledildi!

2025-02-21 10:38 - Asayiş

İlgili Haberler

Özgür Özel'den Akın Gürlek'e yanıt: Hızla sattıklarını gizlemeye kalkıyor

14:31 - Siyaset

CHP Sözcüsü Emre'den Bakan Gürlek'e yanıt

13:39 - Siyaset

CHP'li Günaydın: Dedikodu yapmaktan vazgeç Adalet Bakanı...

13:13 - Siyaset

Üzümcü’den birlik mesajı: “Gaziantep Hazır”

00:00 - Siyaset

Bahçeli'den 'İran' açıklaması: Ankara ile Tahran’ın ufku aynı yöne bakmaktadır

19:37 - Siyaset

Günün Manşetleri

CHP Sözcüsü Emre'den Bakan Gürlek'e yanıt

13:39 - Siyaset

CHP'li Günaydın: Dedikodu yapmaktan vazgeç Adalet Bakanı...

13:13 - Siyaset

CHP'den Akın Gürlek hakkında suç duyurusu

12:58 - Gündem

Özgür Özel'den, Akın Gürlek hakkında suç duyurusu

07:04 - Gündem

Akın Gürlek'ten Özgür Özel'in malvarlığı iddialarına yanıt

16:17 - Gündem