?>

CHP'li Meriç, Nurdağı’nda bir türlü tamamlanamayan “Ölüm Yolu”nu Meclis gündemine taşıdı

CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç, Nurdağı ile Gaziantep şehir merkezi arasında bulunan ve kamuoyunda "Ölüm Yolu" olarak bilinen D-825 devlet yolundaki bitmeyen çalışmaları Meclis gündemine taşıdı. 2022'de temeli atılan projenin akıbetini soran Meriç, "Vatandaşın can güvenliği ihale süreçlerine kurban edilemez" dedi.

Siyaset - 5 ay önce

CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç, Nurdağı ile Gaziantep şehir merkezi arasında bulunan ve kamuoyunda "Ölüm Yolu" olarak bilinen D-825 devlet yolundaki bitmeyen çalışmaları Meclis gündemine taşıdı. 2022'de temeli atılan projenin akıbetini soran Meriç, "Vatandaşın can güvenliği ihale süreçlerine kurban edilemez" dedi.

“Ölüm Yolu” için kritik sorular

Nurdağı-Gaziantep arasındaki 54 kilometrelik güzergahta yaşanan ulaşım çilesine dikkat çeken Meriç, “Bu yol dar yapısı, keskin virajları ve yoğun trafiği nedeniyle bölge halkı tarafından ‘Ölüm Yolu’ olarak adlandırılıyor. Buraya bölünmüş yol yapmak için projeler üretildi, şatafatlı açılışlar yapıldı. Üzerinden yıllar geçmesine rağmen hala ilerleme yok. Hala kazalar oluyor, hemşehrilerimiz vefat ediyor. AKP iktidarının insan canına verdiği değerin özeti işte budur. Sorularımıza cevap alamıyoruz, önergelerimize devlet ciddiyetinden uzak, ezber yanıtlar veriliyor. 2022’de törenle duyurulan yol çalışması için yakın zamanda neden yeni ihale açıyorsunuz? Hem kamu kaynakları boşa harcanıyor hem de vatandaşlarımızın yol çilesi devam ediyor. Bu durumun derhal ve çok süratli bir biçimde düzeltilmesi lazım.” diye konuştu.

CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç konuya ilişkin olarak Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’na şu soruları yöneltti:

2022 yılında temel atma töreni yapılan bu projenin hala bitirilememesinin gerekçesi nedir ve proje tam olarak ne zaman tamamlanarak hizmete girecektir? Mevcut ihalenin tasfiye edilmesi ve kalan kısımlar için yeniden ihale sürecine gidilmesinin somut sebebi nedir? Kamuoyunda “ölüm yolu” olarak bilinen bu güzergahta, son 5 yılda kaç trafik kazası meydana gelmiştir? Bu kazalarda kaç vatandaşımız vefat etmiş, kaç vatandaşımız yaralanmıştır? Yolun yapımında kullanılacak malzemelerin kalite standartları, iklim değişikliğine ve sürdürülebilirlik kriterlerine uygun şekilde mi tasarlanmıştır?
Haftanın Öne Çıkanları

Galatasaray efsanesi Gökmen Özdenak hayatını kaybetti!

2025-12-31 19:57 - Spor

Fenerbahçe'den olağanüstü seçimli genel kurul kararı!

2025-12-31 17:40 - Spor

Şeyma Subaşı yurt dışına çıkış yasağıyla serbest bırakıldı!

2025-12-31 19:47 - Asayiş

Yargıdan CHP İstanbul İl Kongresi için yeni karar

2025-12-30 13:33 - Gündem

Trump'tan İran'a tehdit: Silahımız dolu ve gitmeye hazırız!

2026-01-02 12:41 - Dünya

Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de: MTV, damga vergisi ve harçlara zam...

2025-12-31 11:05 - Ekonomi

3 polisin şehit olduğu Yalova’daki IŞİD operasyonunda 26 tutuklama!

2026-01-02 12:03 - Asayiş

25 ilde eşzamanlı IŞİD operasyonları: 125 gözaltı!

2025-12-31 11:00 - Asayiş

Yalova'daki IŞİD operasyonunda 3 polisimiz şehit oldu!

2025-12-29 13:59 - Asayiş

Akaryakıttan benzine, meyve suyundan sigaraya herşeye zam geldi!

2026-01-01 11:24 - Ekonomi

İlgili Haberler

Özgür Özel ile Kemal Kılıçdaroğlu telefonda görüştü

21:16 - Siyaset

Ümit Özdağ'dan 'erken seçim' çağrısı

19:47 - Siyaset

Dervişoğlu'ndan mutlak butlan tepkisi: İYİ Parti bu süreçte taraftır!

17:02 - Siyaset

Özgür Özel: Darbeye asla teslim olmayacağız!

06:54 - Siyaset

Bahçeli: Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'le görüşmeli, feragat etmeli!

06:49 - Siyaset

Günün Manşetleri

YSK, CHP'nin 'mutlak butlan' başvurusunu reddetti

21:09 - Gündem

Ümit Özdağ'dan 'erken seçim' çağrısı

19:47 - Siyaset

Kılıçdaroğlu'nun avukatları, Özgür Özel'in temyiz başvurusunu geri çekti

16:32 - Gündem

Butlan kararı Kılıçdaroğlu'na tebliğ edildi, icra heyeti CHP'ye gidiyor...

14:44 - Gündem

CHP'nin 'mutlak butlan' itirazı reddedildi

14:41 - Gündem