?>

CHP'li Meriç, kat irtifakı alamayan binaları sordu

CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç, iskan süreçleri devam ederken 6 Şubat depremlerinde yıkılan ve kat irtifakı alamayan binaları soru önergesiyle TBMM gündemine taşıdı.

Siyaset - 1 yıl önce

CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç, iskan süreçleri devam ederken 6 Şubat depremlerinde yıkılan ve kat irtifakı alamayan binaları soru önergesiyle TBMM gündemine taşıdı.

Ev sahibi olmak isteyen vatandaşların yıllar boyu yaptıkları birikimlerin bu belirsizlikten ötürü yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını ifade eden Melih Meriç, “Birçok hemşehrimiz kendilerine ait bir yuvada yaşamak için yıllarca çalıştılar, canlarını dişlerine takıp para biriktirdiler. Ancak 6 Şubat’ın ardından yapımı biten ya da inşa halinde olan binalar yıkılınca, hak sahipliği başvurularına ‘Kat irtifakı yok” denerek vatandaşlarımızın hayalleri, umutları örselendi. Deprem felaketinin yaralarını yeni yeni saran insanlarımıza yıkık, ağır, orta hasar almış binalara sağlanan hibe ve yatırımların verilmesi gerekirken ellerindeki tüm birikimi yatırdıkları kendi evlerinde hak bile tanınmıyor. Bu belirsizliğin bir an önce giderilmesi, kat irtifakı sorununun yapıcı biçimde çözülmesi gerekmektedir.” dedi.

CHP Gaziantep Milletvekili ve İçişleri Komisyonu Üyesi Melih Meriç, konuyla alakalı olarak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’ye şu soruları yöneltti:

Gaziantep’te ve diğer 10 deprem ilinde, iller bazında, henüz iskân alamamış natamam yapılardan kaçı depremde orta hasar almış, kaçı ağır hasar almış, kaçı yıkılmıştır?

Gaziantep’te ve diğer 10 deprem ilinde, iller bazında, söz konusu natamam binalarda hisse sahibi olan kaç mağdur vatandaşımız vardır?

İskân izni sürecindeyken 6 Şubat depremlerinde yıkılan,  ağır veya orta hasar alan natamam binalarda hisse sahibi olan depremzede vatandaşlarımızın hak sahipliği başvurularının “kat irtifakı yok” denilerek reddedilmesi hakla, adaletle bağdaşmakta mıdır?

Bu durumdaki vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesi, hak sahipliğinden yararlandırılması için planlanan/yürütülen bir çalışma var mıdır?

 

Haftanın Öne Çıkanları

Avukat Feyza Altun hakkında soruşturma başlatıldı!

2024-02-19 10:05 - Gündem

Menzil şeyhlerinin tamamına deprem konutu çıktı!

2024-02-14 10:32 - Gündem

Gaziantep'te 'Milyonlarca liralık vurgun' iddiası

2024-02-16 19:26 - Gündem

İlber Ortaylı'dan 'Şevki Yılmaz' açıklaması

2024-02-19 18:35 - Gündem

Halil Konakçı koruma ordusuyla görüntülendi!

2024-02-19 20:42 - Gündem

Murat Kurum, İliç'teki madenin kapasite artışına onay vermiş!

2024-02-13 19:12 - Gündem

Yeşilçam yıldızı Sevda Ferdağ hayatını kaybetti!

2024-02-17 19:35 - Magazin

Bahadır Erdem, İmamoğlu'na desteğini açıkladı

2024-02-14 22:50 - Siyaset

İYİ Parti'deki suikast girişiminin detayları ortaya çıktı!

2024-02-19 10:06 - Gündem

Anagold Madencilik'in sicili kabarık çıktı!

2024-02-13 19:26 - Gündem

İlgili Haberler

Arınç'tan Gökçek'e: Onlar benim sakalımı kesti, ben onların kolunu kopardım

19:10 - Siyaset

Özgür Özel: Bizim çizgimiz Deniz Gezmiş çizgisidir

21:18 - Siyaset

Bozgeyik’ten “Terörsüz Türkiye” vurgusu: Tarihi bir adım

00:35 - Siyaset

Özgür Özel: Anayasa tartışması içinde yokuz

17:39 - Siyaset

AKP'nin "Katılım zorunludur” mesajına "sehven" özürü

13:39 - Siyaset

Günün Manşetleri

Arınç'tan Gökçek'e: Onlar benim sakalımı kesti, ben onların kolunu kopardım

19:10 - Siyaset

Mansur Yavaş, Aziz İhsan Aktaş’ın ticari sicilini çıkarttırdı

09:16 - Gündem

Diyanet'in cuma hutbesinde "giyinik çıplaklar" vurgusu

09:12 - Gündem

Sedat Peker, uzun süren sessizliğini bozdu

17:20 - Gündem

RTÜK'ten Tele 1'e 5 gün karartma cezası

14:30 - Gündem