?>

CHP'li Meriç: Bu tam bir yıldırma politikası

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziantep Milletvekili Melih Meriç, halkın hür iradesiyle seçilen belediye başkanlarının AKP hükümeti tarafından çeşitli uygulamalarla yıldırılmaya çalışıldığını söyledi.

Siyaset - 11 ay önce

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziantep Milletvekili Melih Meriç, halkın hür iradesiyle seçilen belediye başkanlarının AKP hükümeti tarafından çeşitli uygulamalarla yıldırılmaya çalışıldığını söyledi. Bu anlayışı halkın hür iradesine saygısızlık olarak tanımlayan Meriç, “AKP seçim kaybedince ve belediyelerde muhalefete düşünce gerçek yüzünü gösterdi” dedi.

“AKP ÖNCE BIRAKTIĞI BORÇLARI AÇIKLASIN”

Yerel seçimlerde büyük bir hezimet yaşayan AKP'nin hükümet gücünü kullanarak CHP'li belediyelere zulme başladığına dikkat çeken Meriç, “Daha önce kaybettiği belediyelere kayyum ataması yapan AKP, şimdi de partimizin seçilen belediye başkanlarına ‘borçlarınızı ödeyin’ çağrısı yapıyor. Belediyelerin SGK ve diğer kamu kurumlarına olan borçlar AKP'li başkanlar varken borç değil miydi? Hem enkaz bırakın hem de açıklamalarınızla başkanlarımızı taciz edin. Bu nasıl bir akıl tutulmasıdır? Başkanlarımızın yanındayız. Halk da yanlarında” dedi.

“BU ANLAYIŞTAN ŞEHİRLER ZARAR GÖRÜR”

Yerel seçimin üzerinden daha 3 ay geçmişken AKP hükümeti ile belediyeler arasında yaşanan bu soğuk savaşın kentlere büyük zarar vereceğine dikkat çeken Meriç, “Bunun en büyük örneğine yıllardır İzmir’de şahitlik ettik. AKP şimdi partimizin yeni kazandığı belediyelere de aynı psikolojik baskıyı yapmaya başladı. AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan belediyeler SGK borçları için çağrıda bulundu. Peki, daha önce neden bu çağrılar yapılmadı? Belediye bütçelerini hoyratça kullanan AKP'li belediye başkanları borç rekorları kırdığında neden bu açıklamaları yapmadınız? Siz ne yaparsanız yapın halk bunları görüyor” diye konuştu.

“HALKIMIZ KAVGA SİYASETİNDEN BIKTI”

Göçmen sorunu ile ülkedeki birçok kentte farklı sorunlar oluştuğunu, halkın pahalılık ve geçim sıkıntısı içerisinde bunaldığını ve yaşamsal sorunların bir dağ gibi biriktiğini dile getiren Meriç: “Göç politikasında, eğitimde, ekonomide, sağlıkta ve adalette sınıfta kalan AKP, sürekli gündem değiştirip kamuoyunu uyutma derdinde. Kendi basın kuruluşlarında sürekli CHP’li belediyeleri gündeme getirerek gerçek sorunları halktan saklamaya devam ediyor. Ama halk uyandı. Yerel seçimde tokadı attı. Ne yaparlarsa yapsınlar biz başkanlarımıza sahip çıkacağız. Halkımız tercihini yaptı. Biraz olsun demokrasiye saygınız olsun.” dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

Polis alacaklısını eşinin gözü önünde öldürdü!

2024-07-25 21:38 - Asayiş

Gazeteci Atilla Karaduman'ı sonsuzluğa uğurladık...

2024-07-21 19:26 - Yerel

Diyanet’in cuma hutbesi yine tepkilere neden oldu!

2024-07-20 09:45 - Gündem

Yönter, azmettiriciye cinayetten 3 saat önce mesaj atmış!

2024-07-24 20:21 - Gündem

Barış Alper Yılmaz, bir İngiliz devinin daha radarında!

2024-07-20 08:09 - Spor

Gaziantep’li usta gazeteci Atilla Karaduman hayatını kaybetti!

2024-07-20 09:54 - Yerel

51 kişiye mezar olan Furkan Apartmanı'nda isyan ettiren karar

2024-07-19 21:45 - Gündem

Dünyayı gezen Rus YouTuber Tatyana Ozolina Türkiye'de öldü

2024-07-23 14:38 - Dünya

Piyade Yarbay Cem Demirkan şehit oldu!

2024-07-20 00:39 - Gündem

Mustafa Varank hayvanseverleri Numan Kurtulmuş'a şikayet etti: 'Bu çapulcular nasıl oluyor

2024-07-23 13:08 - Siyaset

İlgili Haberler

Türkiye’nin hava savunma gereksinimleri ve AKP dönemi gerçeği: Boşa geçen çeyrek yüzyıl

05:09 - Siyaset

İmamoğlu, duruşmaya verilen beş dakikalık arada çıkarılmak istendi: Sıkıyönetim tavrı

05:08 - Siyaset

İmamoğlu'ndan teşekkür mesajı! Mahkemede Cumhurbaşkanı sloganları atılmıştı

21:39 - Siyaset

CHP’li Meriç: Gaziantep halkına tek tırnaklı et yediren zihniyetten hesap soracağız!

10:34 - Siyaset

CHP mitinglerinin dokuzuncusu Avcılar’da düzenlenecek

19:38 - Siyaset

Günün Manşetleri

Türkiye’nin hava savunma gereksinimleri ve AKP dönemi gerçeği: Boşa geçen çeyrek yüzyıl

05:09 - Siyaset

Pedal çevirmek için 40 gün namaz kılacaklar!

04:39 - Gündem

İlk üç ayda hayatdışında yüzde 10.1 artış, hayatta yüzde 16.1 düşüş oldu: Poliçede trafik canlılığı

04:08 - Ekonomi

Metin Cihan'ın yeni X hesabı da erişime engellendi

02:09 - Gündem

LGS'de skandal! Yanlış kitapçık dağıttılar, sınav ortasında topladılar

01:39 - Gündem