?>

CHP’li Meriç: Asgari ücret tükenme rekoru kırdı: 22 gün yetti!

Ekonomik kriz, her geçen gün milyonlarca vatandaşı daha da zor bir yaşam koşuluna mahkûm ediyor. Yüksek enflasyon, fahiş kira artışları ve maaşların erimesi, vatandaşların geçim mücadelesini dayanılmaz hâle getirirken, iktidarın ekonomiyi yönetememesi krizi derinleştirmeye devam ediyor.

Siyaset - 12 ay önce

Ekonomik kriz, her geçen gün milyonlarca vatandaşı daha da zor bir yaşam koşuluna mahkûm ediyor. Yüksek enflasyon, fahiş kira artışları ve maaşların erimesi, vatandaşların geçim mücadelesini dayanılmaz hâle getirirken, iktidarın ekonomiyi yönetememesi krizi derinleştirmeye devam ediyor.

CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç, Ocak ayında açıklanan asgari ücretin daha cebe girmeden 2 bin lira eridiğini vurgulayarak, iktidarın beceriksiz ekonomi politikalarını sert bir dille eleştirdi. Açlık sınırının 22 bin 131 TL’ye yükseldiğini, yoksulluk sınırının ise 72 bin 88 TL’ye ulaştığını belirten Meriç, "Daha yılın ilk ayında asgari ücret açlık sınırının altına düştü. 2025’in ilk faturası, iktidarın halka reva gördüğü sefalet oldu” dedi.

"İktidarın zamları maaşlardan daha hızlı yükseliyor"

Melih Meriç, Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) verilerine göre Ocak ayında enflasyonun aylık yüzde 8,22 arttığını, yıllık bazda ise yüzde 81,01’e ulaştığını hatırlatarak, “Gerçek enflasyon rakamları halkın yaşadığı krizle birebir örtüşüyor. Ancak iktidar hâlâ TÜİK eliyle verileri manipüle edip pembe tablolar çiziyor. Bu masalların karnı aç, faturaları kabarık milyonlarca vatandaşa hiçbir faydası yok. Asgari ücret daha belirlenirken yetersizdi. Ama daha maaşlar hesaplara yatmadan 2 bin lira buhar oldu. AKP’nin ekonomi politikaları, işçiyi, emekçiyi, emekliyi göz göre göre sefalete mahkûm etti” diyen Meriç, hükümetin enflasyon karşısında maaşları koruyamamasının, halkın satın alma gücünü erittiğini söyledi.

"Çalışan yoksulluğu normalleşti, milyonlarca emekli yeniden iş arıyor"

Melih Meriç, Türkiye’de barınma krizinin de her geçen gün derinleştiğini vurgulayarak, “Bugün bir vatandaşın ev sahibi olabilmesi için 52 yıl boyunca hiç harcama yapmadan birikim yapması gerekiyor. Çatısı akan, soğuğu içine çeken evlerde yaşayan milyonlarca insan var. 16 milyon kişi evini ısıtamıyor. Peki, Saray ve çevresi hangi ülkede yaşıyor? Vatandaşın hâlini görmüyorlar mı?” diyerek iktidarın halkın yaşadığı sefalet karşısındaki kayıtsızlığına tepki gösterdi.

"Asgari ücrete ve emekli maaşlarına derhal iyileştirme yapılmalı!"

CHP olarak halkın alım gücünü koruyacak, adil bir gelir dağılımı yaratacak politikaları hayata geçirmek için mücadele ettiklerini belirten Meriç, şunları söyledi: “Bu ülkenin işçisini, emekçisini, emeklisini, dul ve yetimini açlığa mahkûm eden bir ekonomik düzen sürdürülemez. Saray'da lüks içinde yaşayanlar, halkın ne durumda olduğunu bilmiyor ya da umursamıyor. İdama mahkûm edilmiş bir insana bile son arzusu sorulur. Bu iktidar, milyonları yaşarken açlığa mahkûm ediyor! Asgari ücrete ve emekli maaşlarına derhal iyileştirme yapılmalı! İktidar halkın çığlığını duymuyorsa, halk da sandıkta iktidara gereken cevabı verecektir.”

Melih Meriç, asgari ücretin açlık sınırının altında kalmasını “kabul edilemez” olarak nitelendirirken, iktidarın derhâl zam yağmuruna son vermesi ve halkın alım gücünü artıracak adımlar atması gerektiğini vurguladı. “Aksi takdirde, bu kriz yalnızca ekonomik değil, toplumsal bir felakete dönüşecek” diyerek uyarıda bulundu.

Haftanın Öne Çıkanları

Okan Buruk yeni transferi açıkladı: 'Hazır bir şekilde buraya geldi'

2025-02-06 21:39 - Gündem

Euphoria 3. sezon çekimleri başladı: Yeni sezondan şaşırtıcı ayrıntılar...

2025-02-08 00:09 - Magazin

Yoğun uçuş rotalarıyla ilgili riske dikkat çekildi

2025-02-06 21:09 - Gündem

Bazı kentlerde kar nedeniyle eğitime yarın ara verildi

2025-02-06 21:38 - Gündem

İbn-i Sina'nın asırlar önce söylediği güzellik sırrı: Genç kalmayı sağlayan mucize tohum

2025-02-08 00:00 - Yaşam

Ünlü astrolog Hilal Saraç tutuklandı!

2025-02-09 05:08 - Asayiş

Survivor Almeda performansıyla göz doldurdu: Oyunu takımına kazandırdı!

2025-02-04 00:39 - Magazin

Oscar ödüllü oyuncu Natalie Portman'ın yeni projesi belli oldu

2025-02-10 00:00 - Magazin

Halit Ergenç başrollü 'Kral Kaybederse' dizisinin yayın tarihi belli oldu!

2025-02-05 22:38 - Gündem

İstanbul'da yarın okullar tatil mi? 6 Şubat'ta okullar tatil mi?

2025-02-06 01:38 - Gündem

İlgili Haberler

Anahtar Parti Şahinbey’de büyüme atağını sürdürüyor

00:00 - Siyaset

Özgür Özel, Toplumsal Barış ve Demokrasi Konferansı'na katıldı

12:56 - Siyaset

CHP’li Meriç, Kalkınma Yolu Projesi’ndeki gecikmeyi Meclis gündemine taşıdı

00:00 - Siyaset

Özgür Özel'den Fatih Erbakan'a ziyaret

15:04 - Siyaset

CHP'li Emir: Varlık Fonu Sayıştay denetiminden tamamen kaçırıldı!

08:46 - Siyaset

Günün Manşetleri

Hasan Can Kaya ve Reynmen gözaltına alındı!

08:15 - Asayiş

Son Dakika: Fatih Ürek hayatını kaybetti...

21:28 - Gündem

Ünlülere yönelik uyuşturucu operasyonunda Mika Raun gözaltına alındı

21:26 - Asayiş

Aziz İhsan Aktaş davasında dördüncü gün sona erdi!

11:11 - Gündem

Gaziantep'te feci kaza: 2 ölü, 11 yaralı var!

11:02 - Asayiş