?>

CHP'li Karabat'tan Mehmet Şimşek'e uyarı

CHP'li Özgür Karabat, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e seslendi: "Mehmet Şimşek'i buradan tekrar uyarıyorum. Saray'ın kirli planlarını uygulayan insan olarak tarihe geçme! Gittiğin yol, yol değil. Elbet hesabı sorulur."

Ekonomi - 2 yıl önce

CHP'li Özgür Karabat, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e seslendi: "Mehmet Şimşek'i buradan tekrar uyarıyorum. Saray'ın kirli planlarını uygulayan insan olarak tarihe geçme! Gittiğin yol, yol değil. Elbet hesabı sorulur."

CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e seslendi. İktidarın özelleştirme planlarını anlatan Karabat, "Çok derin bir operasyon yürütülüyor. Yabancılara, özellikle Arap sermayesine söz verildi." diye yazdı.

Karabat'ın "Türkiye'nin son varlıkları AKP'nin ikbali uğruna satılacak" başlığıyla attığı tweet serisi şöyle:

1-Seçim sonrası yabancı yatırım kısa sürede gelecek dediler. Kimse gelmedi. Şimdi de özelleştirme yapıp bunları yabancı yatırımcı diye anlatacaklar.

2-Çok derin bir operasyon yürütülüyor. Yabancılara, özellikle Arap sermayesine söz verildi. Kamuda çok az varlık kaldı. Onlar da ağırlıklı olarak enerji santralleri.

3-Enerjide dağıtım sektörünün tamamı özelleştirildi. 2013'te 15 milyar dolara satıldı. 21 dağıtım bölgesi özel şirketlerin kontrolünde. Dağıtım şirketlerinin kamuya karşı görevlerini yerine getirmediklerini defalarca dile getirdik.

4-Elektrik üretiminin yüzde 80'inden fazlası özel sektörde. Şimdi yüzde 100'ünü özel şirketlere devredecekler. Atatürk, Keban, Karakaya, Ilısu gibi barajlarımızı satacaklar.

5-Sektörün uzmanlarına göre kamunun santrallerinin bedeli 50 milyar doları buluyor. Bunları Mehmet Şimşek yerel seçim sonrası satarak günü kurtaracak.

6-Şimşek'in dezenflasyon ve yabancı yatırım sürecinin yılın ikinci yarısında başlayacağı sözünün temeli, TCMB'nin yeni para politikaları değil, özelleştirme kaynaklı döviz girişidir.

7-Türkiye'de gerçek anlamda bir yapısal reform, üretime geçiş ve hukukun üstünlüğü sağlanmadan dezenflasyon yaşanması söz konusu olamaz. Şimşek de bunu çok iyi biliyor. Ama siyasi ikballeri, vatanın ikbalinin önüne geçtiği için kamunun malını yağmalayacaklar.

8-Mehmet Şimşek'i buradan tekrar uyarıyorum. Saray'ın kirli planlarını uygulayan insan olarak tarihe geçme! Gittiğin yol, yol değil. Elbet hesabı sorulur.

Haftanın Öne Çıkanları

Ünlülerin bestekarı Ömer Önder Güney vefat etti!

2023-11-20 07:49 - Kültür & Sanat

Üsteğmen Abdullah Köse şehit oldu!

2023-11-20 19:15 - Gündem

Ümit Dikbayır: Bazı parti yetkililerimiz rezil kepaze olacaklar!

2023-11-22 09:45 - Siyaset

Ömer Önder Güney, son yolculuğuna uğurlandı...

2023-11-22 16:30 - Yerel

Seçil Erzan'ın ikna görüşmeleri ortaya çıktı!

2023-11-23 11:16 - Magazin

Oğuzeli Belediyesi'nden Öğretmenler Günü kutlaması

2023-11-24 19:21 - Yerel

Ahmet Bozgeyik'ten miting gibi adaylık açıklaması...

2023-11-25 17:06 - Siyaset

Polat çiftinin yeni avukatı Adnan Oktar dosyasından çıktı!

2023-11-21 19:33 - Gündem

Bu kez de Gaziantep'te KYK yurdunda asansör düştü!

2023-11-19 20:26 - Gündem

Akşener'in Özel kalemi Esma Bekar'dan Ümit Dikbayır'a yanıt

2023-11-24 10:08 - Siyaset

İlgili Haberler

Altunkaya: Savaş bölge ekonomisine büyük darbe vurdu!

00:00 - Ekonomi

SGK 650 bin kişinin emekliliğini iptal etti!

18:17 - Ekonomi

Kadooğlu: Ortadoğu’ya ihracatta navlun ücretleri 4-5 kat arttı

00:01 - Ekonomi

Ünverdi: Üretim ve ihracatın güçlendirilmesi her zaman öncelik olmalı

00:17 - Ekonomi

Yıldırım: Orta Doğu’daki savaş küresel ticaret için ciddi risk barındırıyor

00:05 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Danıştay, MEB’den “Ramazan Genelgesi” için savunma istedi

17:55 - Gündem

Ümit Özdağ: Türk Silahlı Kuvvetleri tarikat ve cemaatlerin ya da iktidarın değil, Türk milletinin ordusu olacak!

16:41 - Siyaset

170 akademisyenden Mehmet Türkmen için destek bildirisi

02:00 - Gündem

Türkiye yine 'özgür olmayan ülke' kategorisinde...

00:11 - Gündem

CHP Sözcüsü Emre'den Bakan Gürlek'e yanıt

13:39 - Siyaset