?>

CHP'li Günaydın: İmamoğlu’nun yanına 5 gündür bir tek milletvekili sokulmadı!

TBMM Genel Kurulu'nda konuşan CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın yerinden söz alarak gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Gündem - 3 ay önce

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, "Adalet Bakanı değişti. Ceza ve tevkifevleri izinlerine artık Mehmet Yılmaz bakıyor. Cumartesi, pazar, pazartesi, salı; bugün çarşamba, Ekrem İmamoğlu’nun yanına beş gündür bir tek milletvekili sokulmadı." dedi.

TBMM Genel Kurulu'nda konuşan CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın yerinden söz alarak gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"17 MİLYON EMEKLİYE VERİLECEK TUTARIN FAİZE VERİLEN PARANIN YÜZDE 4’Ü BİLE DEĞİL"

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, 2026 Ocak ayı bütçe gerçekleşmelerine göre 1 trilyon 421 milyar lira gelire karşılık 1 trilyon 635 milyar lira gider olduğunu, bütçenin 214,5 milyar TL açık verdiğini belirtti. "Büyük Türkiye", "Türkiye Yüzyılı", "Ekonomimiz çok güçlü" söylemlerine karşın ortaya çıkan performansın bu olduğunu ifade eden Günaydın, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in faiz ödemek için dışarıdan borç alındığını söylediğini aktardı.

Gelirin büyük bölümünün vergi ve cezalardan oluştuğunu dile getiren Günaydın, ocak ayında 1 trilyon 181 milyar TL vergi toplandığını, yıllık 348 milyar TL ceza hedeflenirken ilk ayda 802 milyar TL ceza kesildiğini söyledi. Emekli ikramiyelerine de değinen Günaydın, 4 bin TL’lik ikramiyenin 5 bin TL’ye çıkarılmasının bütçeye 17 milyar TL yük getireceğinin söylendiğini, buna karşın yalnızca ocak ayında 456 milyar TL faiz ödendiğini belirtti. 17 milyon emekliye verilecek tutarın faize verilen paranın yüzde 4’ü bile olmadığını söyledi.

"BU ZALİMLİKLERİNİZ ELİNİZDE PATLAR"

"Bu tablo böyle devam etmez. Ramazan ayı rahmet ve mağfiret ayı diyorsunuz; geçen sene ramazan ayında ne yaptığınızı biliyoruz, bu sene de ramazan geldi" diyen Günaydın, şöyle konuştu:

"Adalet Bakanı değişti. Ceza ve tevkifevleri izinlerine artık Mehmet Yılmaz bakıyor. Cumartesi, pazar, pazartesi, salı; bugün çarşamba, Ekrem İmamoğlu’nun yanına beş gündür bir tek milletvekili sokulmadı. Siz tecrit ederek, izole ederek Ekrem Başkanı ve arkadaşlarını halktan kopartabileceğinizi mi sanıyorsunuz? Bu zalimlikleriniz elinizde patlar. Hiçbir arkadaşımızı betonların içine terk etmeyeceğiz ve bunların hesabını birer birer sizden soracağız."

Haftanın Öne Çıkanları

Simge’den Pazar Gecesi Şov!

2026-02-15 00:00 - Magazin

Güneydoğu’nun Ramazan bereketi Orta Doğu ve Afrika pazarlarından

2026-02-18 00:00 - Ekonomi

Furkan Torlak, Akın Gürlek'in basın müşaviri oldu!

2026-02-12 20:22 - Gündem

Bir sigara grubuna daha zam geldi: En düşük fiyat 100 TL oldu! 

2026-02-16 00:52 - Ekonomi

Halit Acar, Irak Merkez Bankası Başkanı ile görüştü

2026-02-17 00:00 - Ekonomi

FETÖ'nün Hazine Bakanlığı yapılanmasına operasyon: 93 gözaltı!

2026-02-13 09:03 - Asayiş

Murat Dalkılıç, Kaan Tangöze ve İsmail Hacıoğlu gözaltına alındı!

2026-02-17 09:47 - Asayiş

Melih Gökçek’ten tepki çeken ‘kavga’ paylaşımı

2026-02-12 08:04 - Gündem

CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Cem Aydın'a hapis cezası

2026-02-12 14:59 - Gündem

Özgür Özel: Biz Erdoğan'dan erken seçim sandığını istiyoruz...

2026-02-15 16:21 - Siyaset

İlgili Haberler

Haluk Levent yoğun bakıma alındı!

13:39 - Gündem

Kılıçdaroğlu'nun video paylaşımına tepki yağdı!

17:21 - Gündem

Ahmet Ercan'dan Malatya depreminin ardından önemli açıklama...

11:04 - Gündem

Malatya'da 5.6 büyüklüğünde korkutan deprem!

10:57 - Gündem

Bahçeli'den Türk Gençliği Kurultayı'nda dikkat çeken 'süreç' açıklaması

16:30 - Gündem

Günün Manşetleri

CHP'den Kılıçdaroğlu tepkisi: CHP, Erdoğan’ın partisi olmayacak!

20:46 - Siyaset

Kılıçdaroğlu'nun video paylaşımına tepki yağdı!

17:21 - Gündem

CHP'den Kılıçdaroğlu'na "arınma" yanıtı

15:00 - Siyaset

Haluk Levent yoğun bakıma alındı!

13:39 - Gündem

Ahmet Ercan'dan Malatya depreminin ardından önemli açıklama...

11:04 - Gündem