?>

CHP'li Başarır, TÜİK'in enflasyon verilerini yırttı!

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır çok sinirlendi, TÜİK'in enflasyon verilerinin yazılı olduğu kağıdı yırttı.

Siyaset - 6 saat önce

CHP Grup başkanvekili Ali Mahir Başarır çok sinirlendi, TÜİK'in enflasyon verilerinin yazılı olduğu kağıdı yırttı.

CHP'li Başarır, TÜİK'in enflasyon verilerini yırttı: Enflasyon bir canavar, emeklinin, işçinin, memurun sofrasını yutuyor, TÜİK ile iktidar anlaşmış bir şekilde bu canavarı durdurmuyor. İnsanlık suçu işleyen TÜİK'in verilerini yırtıp atın!https://t.co/8km7DTVNGa@emrkongar pic.twitter.com/R9HuSEJJlK

— Gazikent27 (@Herdaim_Haber) July 3, 2025

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) enflasyon verilerine tepki gösterdi.

Başarır, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, TÜİK tarafından bugün açıklanan Haziran ayı enflasyon verilerinin gerçekçi olmadığını belirtti.

TÜİK verilerini sıralayan Başarır, “TÜİK artık bu ülkede emekliyi, memuru mağdur eden bir kurum haline gelmiştir. Sokakta hissedilen enflasyonla; emeklinin, işçinin ve memurun yaşadıklarıyla TÜİK’in açıkladıkları birbirini tutmamaktadır,” sözlerini sarf etti.

Enflasyon verilerine göre memur ve emekliye zam yapılacağına işaret eden Başarır, “Şimdi emekli aylıklarına yüzde 16,67 zam yapılıyor. Oysa ENAG’ın oranlarını esas alsaydık zam yüzde 26,67 olacaktı,” diye konuştu.

CHP Grup Başkanvekili Başarır, en düşük emekli aylığına 2 bin lira zam hazırlığında olunduğunu belirtti, bunu kabul etmelerinin mümkün olmadığını dile getirdi.

İzBB operasyonuna tepki

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne (İzBB) yönelik soruşturma kapsamında “ihaleye ve edimin ifasına fesat karıştırma” ve “nitelikli dolandırıcılık” suçlamasıyla eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nun da aralarında bulunduğu şüphelilerin gözaltına alınmasına tepki gösteren Başarır, soruşturmayı eleştirdi.

Başarır, tutuklu Beylikdüzü Belediye Başkanı Murat Çalık’ın, rahatsızlığı nedeniyle bir an önce tahliye edilmesi gerektiğini de söyledi.

TBMM Genel Kurulu’nda bugün enerji ve maden alanlarına yönelik düzenlemeler içeren Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin görüşüleceğini anlatan Başarır, “Bir kez daha sesleniyorum; bu ülkeye bu kötülüğü yapmayın. Bu düzenlemede zeytinlerin kesilecek ya da taşınacak olmasından çok daha vahim maddeler var,” ifadelerini kullandı.

Haftanın Öne Çıkanları

Kılıçdaroğlu: İki gün tepki gösterirler, sonra her şey normalleşir!

2025-06-28 18:37 - Siyaset

Tanju Özcan: CHP'ye siyasi bir darbe olur!

2025-06-27 10:22 - Siyaset

Cem Küçük, 'Almanya'da domatesin kilosu 20 euro' demişti... Mustafa Sandal markette yalanladı!

2025-06-30 18:38 - Gündem

Mansur Yavaş Kılıçdaroğlu'na rest çekti: Siyaseti bırakırım!

2025-06-27 08:34 - Siyaset

CHP'li bazı milletvekillerinden Kılıçdaroğlu'na destek paylaşımları

2025-06-27 07:39 - Siyaset

Mansur Yavaş'tan açıklama: Torunlarımız dahi bizi affetmez!

2025-06-27 11:48 - Siyaset

Muharrem İnce'den AKP'li Varank'a yanıt: Meraklı Varank!

2025-06-28 11:39 - Siyaset

AKP'nin YSK temsilcisi: YSK kararını mahkeme bozamaz

2025-06-28 12:00 - Siyaset

Avukat Kurtoğlu: Hukuksal ve yasal değil, operasyon temelli bir dava!

2025-06-28 10:45 - Siyaset

Muhammed Yakut tahliye olduğu gün hayatını kaybetti!

2025-07-01 13:04 - Gündem

İlgili Haberler

Mehmet Pamuk: Milyonlar açlık sınırının altında yaşamaya mecbur bırakıldı!

08:30 - Siyaset

Terör örgütü PKK’nin silah bırakma sürecinde kritik haftaya girildi

14:09 - Siyaset

İmamoğlu’ndan ‘Ramazan Gülten’ çağrısı: ‘Bu kötülüğe imza atmayın’

23:08 - Siyaset

İmamoğlu’ndan Mehmet Şimşek’e sert tepki: Milleti yoksullaştırma planı tıkır tıkır işliyor!

20:38 - Siyaset

Ak Parti Gaziantep Teşkilatı Liderlik Eğitiminde buluşuyor

00:00 - Siyaset

Günün Manşetleri

Cumhurbaşkanlığına Cevdet Yılmaz’ın vekalet etmesine dair tezkere Resmi Gazete’de

00:38 - Gündem

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tugay Ödemiş’te yangın bölgesinde: “Bu bir afet, bu bir felaket”

00:09 - Gündem

İmamoğlu’ndan ‘Ramazan Gülten’ çağrısı: ‘Bu kötülüğe imza atmayın’

23:08 - Siyaset

Tunç Soyer'in ifadesi sona erdi: Avukatından ilk açıklama

22:09 - Gündem

Yürütme durdurma kararı durduruldu: Sözcü TV 10 gün kararacak!

19:38 - Gündem