?>

CHP’li Akay, 20,5 metrelik baronlar listesini TBMM'de açtı

CHP milletvekili Cevdet Akay, kırmızı bültenle aranan ve Türkiye'de yakalanan uluslararası suç örgütü liderlerinin listesini TBMM'de açtı.

Gündem - 12 ay önce

CHP milletvekili Cevdet Akay, kırmızı bültenle aranan ve Türkiye'de yakalanan uluslararası suç örgütü liderlerinin listesini TBMM'de açtı.

TBMM Genel Kurulda Sermaya Piyasası Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tekilifi'ne ilişkin görüşmeler devam ederken CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay, kırmızı bültenle aranan ve Türkiye'de yakalanan uluslararası suç örgütü liderlerinin 20,5 metrelik listesini açtı.

CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay, kırmızı bültenle aranan ve Türkiye'de yakalanan uluslararası suç örgütü liderlerinin 20,5 metrelik listesini Meclis'te açtı!https://t.co/XPdt5h0ihB@cevdetakaychp @emrkongar pic.twitter.com/uYmEbJmMt5

— Gazikent27 (@Herdaim_Haber) June 26, 2024

Cevdet Akay yaptığı konuşmasında ise şunları söyledi: 

"Yine, genel olarak baktığımız zaman, kripto para piyasalarıyla ilgili teklifin kanunlaşması gri liste açısından da önem arz ediyor. Biliyorsunuz, Mali Eylem Görev Gücü tarafından gri listeye alındık. Bu gri listeden çıkmamız için de 40 kriterden kalan bir kriterin kripto para piyasalarıyla ilgili düzenleme olduğu ifade edilmişti. Bu düzenleme, kanun teklifi buradan geçtikten sonra biz ay sonundaki yani 28 Haziran'daki toplantıda gri listeden çıkmayı umuyoruz. Bunun için de gerekli çalışmaların titizlikle yapılması gerekiyor.

Ben daha önce yine bu kürsüden aralık ayı içerisinde bir liste paylaşmıştım. Uluslararası suç örgütleriyle ilgili, kırmızı bültenle aranan suç örgütleri, uyuşturucu baronları, çetelerle ilgili bir liste paylaşmıştım. O listeyi paylaştığımda 4,5 metreydi, şimdi, aradan geçen süre içerisinde bu liste şimdi burada da göreceğiniz şekliyle yaklaşık 20 metrelik bir liste bu, yırtılsın da istemiyorum. Bu suç örgütleri, uyuşturucu baronları yakalanmışlar, ülkemizde cirit atıyorlardı, kendilerine teşekkür ediyoruz. Tabii, bir taraftan da buradaki yakalanan kişilerle ilgili çeşitli yaptırımların yapılması önemli. Yani yasal takiplerinin yapılması, cezalandırılması önemli ve yurt içindeki bağlantılarının kimler olduğu da önemli.

Daha da gider, bir de burada yurt içinde yakalananlar yok, sadece uluslararası örgütler var ve bir kısım yakalananların isimlerinin de açıklanmasından da vazgeçildi. 42 kişi yakalanıyor ama kimler olduğu söylenmiyor, toplu söyleniyor. Biz bu listeyi açıkladıktan sonra toplu açıklamalar gelmeye başladı. Şunu ifade ediyorum, burada MASAK yetkilileri de var. Bu suç örgütlerinin Türkiye'deki ayağı nedir, buradaki kişilerle ilgili hesap hareketleri nedir? Bunlar suç gelirlerinin aklanmasıyla ilgili, kripto para piyasalarıyla ilgili de buradaki konularla ilgili de takipçisi olacağız"

Haftanın Öne Çıkanları

MHP'li İzzet Ulvi Yönter, bu kez Emre Kongar'ı hedef aldı!

2024-06-20 11:30 - Gündem

İhraç edilen hakimin yazışmalarında 'Arap büyücü' detayı!

2024-06-26 07:55 - Gündem

İmamoğlu Köln'de: İnanamadım, gerçekten burada mısın?

2024-06-21 19:16 - Gündem

Ayşe Ateş Bakan Tunç ve Yerlikaya’ya seslendi!

2024-06-19 09:48 - Gündem

Sinan Oğan'ın mülkleri belgelendi!

2024-06-25 14:02 - Gündem

İnan Kıraç'ın ağabeyi Can Kıraç yaşamını yitirdi

2024-06-26 07:17 - Yaşam

Dünya Arda Güler'i konuşuyor...

2024-06-19 10:36 - Spor

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç hakkında suç duyurusu!

2024-06-22 18:19 - Gündem

Şeriatçı grup Gaziantep’te Starbucks’u bastı!

2024-06-24 08:22 - Gündem

Sinan Oğan 100 milyon TL'yi nereden buldu?

2024-06-24 21:01 - Siyaset

İlgili Haberler

Zonguldak'ta 2 kaçak maden ocağı imha edildi

15:09 - Gündem

Klip çekiminde rapçinin silahını gerçek sandılar: 'Böyle, burada olmaz!'

15:08 - Gündem

Ankara’daki Filistin'e destek eyleminde gözaltına alınan 6 kişi adli kontrolle serbest bırakıld

14:39 - Gündem

'Öldü' dediler ancak gerçek başka çıktı: Suç duyurusunda bulundu

14:38 - Gündem

Eski eşi tarafından katledilen Hüsne'nin annesi isyan etti: 'En ağır cezayı alsın!'

14:09 - Gündem

Günün Manşetleri

Klip çekiminde rapçinin silahını gerçek sandılar: 'Böyle, burada olmaz!'

15:08 - Gündem

Ankara’daki Filistin'e destek eyleminde gözaltına alınan 6 kişi adli kontrolle serbest bırakıld

14:39 - Gündem

Eski eşi tarafından katledilen Hüsne'nin annesi isyan etti: 'En ağır cezayı alsın!'

14:09 - Gündem

TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan Anıtkabir'e ziyaret

13:39 - Siyaset

Bedelli askerliğe zam yolda: Yeni ücret ne kadar olacak?

13:09 - Ekonomi