?>

CHP'li Ahmet Akın: Elektrik ve doğalgaz borçları derhal silinsin

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Kahramanmaraş merkezli depremlerde 11 ilde yıkılan ya da hasar alan binalardaki elektrik ve doğalgaz abonelerinin borçlarının silinmesi gerektiğine işaret etti.

Siyaset - 3 yıl önce

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Kahramanmaraş merkezli depremlerde 11 ilde yıkılan ya da hasar alan binalardaki elektrik ve doğalgaz abonelerinin borçlarının silinmesi gerektiğine işaret etti.

Felaketin üzerinden 2 hafta geçmesine karşın 11 ilde toplam 500 binden fazla aboneye hala elektrik verilemediğine dikkat çeken CHP’li Akın, “Faturaların tahsilatını ertelemek evi yıkılan ya da hasar alan vatandaşların derdine derman olmaz. Depremzede vatandaşlarımızın doğalgaz ve elektrik faturaları ertelenmek yerine derhal silinmeli” açıklamasında bulundu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından 11 ilde yaşanan yıkımın milyonlarca vatandaşı olumsuz etkilediğine dikkat çekti. Depremde evi yıkılan ya da hasar alan vatandaşların barınma başta olmak üzere pek çok temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlandığına dikkat çeken CHP’li Akın, milyonlarca vatandaşın yaşadığı sıkıntıların azaltılması için depremde evsiz kalan vatandaşların enerji faturalarına düzenleme yapılması gerektiğini ifade etti. 

‘500 BİNDEN FAZLA ABONEYE HALA ELEKTRİK VERİLEMİYOR’

20 Şubat itibarıyla deprem bölgesinde 500 binden fazla aboneye hala elektrik verilemediğine dikkat çeken CHP’li Akın, “İktidar, deprem bölgesinde elektrik ve doğalgaz faturalarının tahsilatının erteleneceğini açıkladı. Depremden etkilenen 11 ilde 500 binden fazla aboneye hala elektrik verilemiyor. Başka bir deyişle deprem bölgesinde en az 2 milyon vatandaşımız günlerdir karanlıkta. İktidarın ise tek çözümü faturaların ertelenmesi” diye konuştu. 

‘EVİ YIKILAN VATANDAŞLARIN FATURALARI DERHAL SİLİNMELİ’

Fatura tahsilatının ertelenmesinin evsiz kalan vatandaşların yükünü hafifletmeyeceğini söyleyen CHP’li Akın, şunları kaydetti:

“Evi yıkılan ya da aldığı hasar nedeniyle kullanılamaz hale gelen vatandaşlarımızın enerji faturaları derhal silinmeli. Depremzede vatandaşlarımız zaten barınma başta olmak üzere pek çok dertle boğuşuyor. Dolayısıyla depremde evi yıkılan ya da hasar gören vatandaşlarımızın enerji faturalarından kaynaklı faturaları derhal silinmeli” 

Haftanın Öne Çıkanları

Gaziantep fay hattı hangi ilçelerden geçiyor?

2023-02-21 13:22 - Gündem

Türkiye 'Tek Yürek' oldu...

2023-02-16 00:40 - Gündem

İhsan Şenocak'tan Fatih Altaylı'ya: Sen kimin çocuğusun?

2023-02-20 13:16 - Gündem

İmam, Cuma hutbesinde Haluk Levent ve Oğuzhan Uğur'u hedef aldı

2023-02-18 10:30 - Gündem

Depremzede kayıp çocuklar için acil çağrı

2023-02-19 09:47 - Gündem

Bahçeli’ye memleketinde büyük tepki!

2023-02-17 20:33 - Siyaset

Cengiz Holding'e yatırım desteği

2023-02-16 15:31 - Gündem

Şahinbey'de hasarlı binalar yıkılıyor

2023-02-20 18:08 - Yerel

Fuat Oktay, 10 bin TL yardımın kimlere verileceğini açıkladı

2023-02-17 20:04 - Gündem

Mahsum Altunkaya’nın kayınpederi dualarla uğurlandı

2023-02-15 08:38 - Yerel

İlgili Haberler

YENİ Partili vekillerden Özgür Özel'e destek açıklaması

10:12 - Siyaset

Özgür Özel: Vicdanım rahat; sonunda kazanılmış bir şey olacaksa en azından 'adam' tek başına kazanmadı

10:05 - Siyaset

Başkan Kılıç, Devlet Bahçeli’yi ziyaret etti

00:03 - Siyaset

YENİ Parti’ye online üyelikler başladı

06:52 - Siyaset

Yeni Parti Gaziantep'te il yönetim kurulu belli oldu

06:34 - Siyaset

Günün Manşetleri

YENİ Partili vekillerden Özgür Özel'e destek açıklaması

10:12 - Siyaset

YENİ Parti’ye online üyelikler başladı

06:52 - Siyaset

Yeni Parti Gaziantep'te il yönetim kurulu belli oldu

06:34 - Siyaset

İBB'den çiftçilere kışlık sebze fidesi

00:32 - Tarım

Bahçeli'den Özgür Özel'e: Bir gecede 91 milletvekiline nasıl ulaştınız?

19:11 - Siyaset