?>

CHP İl Başkanı Uçar'dan Sivas Katliamı mesajı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziantep İl Başkanı Mehmet Neşet Uçar, Sivas Katliamının 30. yıldönümünde bir mesaj yayımladı.

Yerel - 2 yıl önce

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziantep İl Başkanı Mehmet Neşet Uçar, Sivas Katliamının 30. yıldönümünde bir mesaj yayımladı.

Uçar, katliamın örtbas edilmesinin, gerçek suçluların ve azmettiricilerin bulunmamış olmasının toplum vicdanında bir yara olarak kalmasına sebep olduğunu ifade ederek “Bu sebeple, her yıl Madımak da yaşanan acılar yüreklerde tekrar yaşanıyor ve bu acı hiç dinmiyor” dedi.

CHP Gaziantep İl Başkanı Uçar, mesajında şunları dile getirdi;

“ 2 Temmuz; karanlık yüzlerin cumhuriyetimize, aydınlığa, bilime, sanata, özgür düşünceye düşmanlıklarını ortaya çıkardıkları en acı günlerimizden biri.Tam 30 yıl önce bugün, Sivas’taki Madımak Oteli’ne düzenlenen saldırıda ülkemizin 33 aydını katledildi. 2 Temmuz 1993 Sivas Katliamı sadece ülkemizin değil insanlığın tarihine kara bir sayfa olarak yazıldı. Sivas’ta aydınlarımızı diri diri yakanlar ve yakılmasına göz yumanlar ne acıdır ki hala cezalandırılmadı. Yazar ve düşünürler katledilirken; yüreğimizi dağlayan bu yangını çıkaranlar, insanların diri diri yakılmasına göz yumanlar ödüllendirilip üst düzey görevlere getirildi, dokunulmazlık zırhlarıyla donatıldı.

2 Temmuz, toplumsal belleğimizden izleri silinmeyecek derin yaralar açtı. Toplumsal ayrışma ve kutuplaştırmanın nelere yol açabileceğini 2 Temmuz 1993’te hep birlikte gördük. Geçmişteki acılarımızdan ders çıkaracağız.

Tüm baskılara, caydırmalara, gücü ve zoru kullanmaya çalışanların girişimlerine rağmen bizler bu ülkeye katkı sağlamaya, aydınlıktan yana tavır almaya, Atatürk Cumhuriyeti’nin ışığında yürümeye, huzur ve barış içerisinde yan yana mücadeleye devam edeceğiz.

Ülkemizde benzer vahşi ve acımasız bir katliam yaşanmamasını diliyorum. Bir kez daha yitirdiğimiz canlara rahmet diliyor, yakınlarının tarifsiz acılarını paylaşıyoruz. Cumhuriyet düşmanlarının sistematik saldırılarının bedelini ödeyen 33 insanımızın anıları önünde saygıyla eğiliyorum.”

Haftanın Öne Çıkanları

Kerem Kınık’ın dört makam aracı olduğu ortaya çıktı!

2023-06-25 09:26 - Gündem

Kazım Koyuncu, mezarı başında şarkılarla anıldı

2023-06-25 19:31 - Magazin

Çocuk tacizini haberleştiren gazeteci gözaltına alındı!

2023-06-27 09:33 - Gündem

Fatih Portakal, Sözcü TV'den kovuldu mu?

2023-07-01 09:13 - Gündem

Kurban Bayramınız kutlu olsun...

2023-06-27 15:38 - Yerel

Fatma Şahin'in babası vefat etti!

2023-07-01 11:07 - Yerel

Merdan Yanardağ'ı hedef gösteren İYİ Partililere tepki

2023-06-27 11:24 - Gündem

Yavuz Bingöl, konserine 8 kişi gelince ertelendi!

2023-06-26 09:16 - Magazin

Muharrem Balat vefat etti!

2023-06-27 15:30 - Yerel

Cemal Enginyurt: 39 milletvekilinin CHP'ye borcu var

2023-06-30 11:24 - Siyaset

İlgili Haberler

Konukoğlu Spor Lisesi Türkiye Finalleri’nde

00:00 - Yerel

Sarılar’ın arazi yolu sorunu çözüldü

00:00 - Yerel

Gri Koç Gökhan Müftüoğlu öğrencilerle buluştu

00:00 - Yerel

Yılmaz'dan, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü mesajı

00:00 - Yerel

Tahmazoğlu'ndan, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü mesajı

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

Tehdide tolerans, öğretmene sürgün

04:38 - Gündem

Ekili tarlasını savundu, saldırıya uğradı: Erkan’a saldıranlar serbest

04:09 - Gündem

İsrail'den uluslararası yardım çağrısı: Kudüs'ün 5 farklı noktasında yangın!

01:38 - Dünya

Araç Menzilcilerin çıkmıştı... Ali Yerlikaya: Çakar hakkı iptal edildi

01:08 - Gündem

Silivri Cezaevi'nden ilk kare: İmamoğlu ailesi açık görüşte

20:49 - Gündem