?>

CHP grubundan adaylık için Kılıçdaroğlu'na tam yetki

CHP'nin TBMM grubu bugün afet nedeniyle ertelenen toplantısını gerçekleştirdi. Özgür Özel, CHP'nin Kılıçdaroğlu'nu aday belirlenmesi hakkında yetkilendirdiğini duyururken grubun alınacak kararlar hakkında uzlaştığını da sözlerine ekledi.

Siyaset - 3 yıl önce

CHP'nin TBMM grubu bugün afet nedeniyle ertelenen toplantısını gerçekleştirdi. Özgür Özel, CHP'nin Kılıçdaroğlu'nu aday belirlenmesi hakkında yetkilendirdiğini duyururken grubun alınacak kararlar hakkında uzlaştığını da sözlerine ekledi.

Türkiye, 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin gölgesinde cumhurbaşkanlığı seçimlere gidiyor. İktidarın ve yetkililerini iktidarın görevlendirdiği kurumların depremleri afete dönüştüren ihmalleri hakkında tartışmalar sürerken muhalefet seçimlerin ülke için kritik önem taşıdığını ifade ediyor.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) grubu 2023 cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday belirlenmesi hakkında Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na tam yetki verdi.

CHP grubunun kararını Grup Başkanvekilleri Özgür Özel, Engin Altay ve Engin Özkoç kamuoyuna duyurdu. Açıklamayı gerçekleştiren Özgür Özel, "Arkadaşlarımızın tamamına yakını söz haklarını kullandılar. Yaklaşmakta olan seçimler ve cumhurbaşkanı adayının tespit yöntemi konusunda görüşlerini bildirdiler. Aday belirleme noktasında metin üzerinde ortaklaştılar. Metinde bulmayacağınız bir isim üzerinde de ortaklaştılar" ifadelerini kullandı.

CHP'nin grup bildirisi şöyle oldu:

CHP, TBMM grubu olarak 26 Şubat 2023 günü saat 10.00'da olağanüstü gerçekleştirdiğimiz toplantımızda, Cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda bundan sonraki bütün süreçlerde grubumuz adına karar almak konusunda oy birliğiyle Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu yetkilendirilmiştir.

Haftanın Öne Çıkanları

Gaziantep fay hattı hangi ilçelerden geçiyor?

2023-02-21 13:22 - Gündem

Fenerbahçe taraftarı "Hükümet istifa" sloganları attı!

2023-02-25 20:59 - Spor

Nurdağı ve İslahiye’ye ücretsiz otobüs seferleri başladı

2023-02-22 18:00 - Yerel

LeMan'dan çarpıcı deprem kapağı

2023-02-22 09:55 - Gündem

AKP'li yönetici evinin bahçesine AFAD çadırı kurdu!

2023-02-22 18:37 - Gündem

İhsan Şenocak'tan Fatih Altaylı'ya: Sen kimin çocuğusun?

2023-02-20 13:16 - Gündem

AKP'li Şamil Tayyar'ın halay ekibi gündem oldu!

2023-02-25 17:41 - Gündem

Bir Kira Bir Yuva kampanyasına destek yağdı...

2023-02-22 22:49 - Gündem

Çadır sattığı ortaya çıkan Kızılay'a tepki yağıyor!

2023-02-26 14:23 - Gündem

Erdoğan, Soylu ve Akar hakkında suç duyurusu

2023-02-23 18:45 - Gündem

İlgili Haberler

Özgür Özel: Sarayın mermerlerinde oturanlara, medet umanlara sesleniyorum!

14:05 - Siyaset

Bahçeli, Öcalan'a statü istedi: Barış süreci koordinatörlüğü...

13:02 - Siyaset

CHP Gaziantep’te 4 ekiple sahaya indi

21:00 - Siyaset

Hüseyin Baş: Türkiye’deki enflasyon, uzun yıllardır sürdürülen sistematik bir fakirleştirme politikasının sonucudur

21:29 - Siyaset

Azmi Karamahmutoğlu: Türk halkı AKP hükümetinin üzerini kireçle örtecek!

21:24 - Siyaset

Günün Manşetleri

AKP'li Şamil Tayyar: Mutlak butlan kararı yazıldı, açıklanmıyor!

08:36 - Gündem

Hüseyin Baş: Türkiye’deki enflasyon, uzun yıllardır sürdürülen sistematik bir fakirleştirme politikasının sonucudur

21:29 - Siyaset

Azmi Karamahmutoğlu: Türk halkı AKP hükümetinin üzerini kireçle örtecek!

21:24 - Siyaset

CHP Gaziantep’te 4 ekiple sahaya indi

21:00 - Siyaset

CHP’li Meriç’ten Gaziantep’in afet bölgesi ilan edilmesi için kanun teklifi

18:52 - Siyaset