?>

CHP, Erdoğan’ın katılacağı Meclis açılış oturumuna katılmama kararı aldı

CHP lideri Özgür Özel’in mevcut MYK’si, Parti Meclisi Toplantısı’nda oy birliğiyle yeniden göreve seçildi. CHP, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılacağı Meclis açılış oturumuna katılmama kararı aldı.

Siyaset - 8 ay önce

CHP lideri Özgür Özel’in mevcut MYK’si, Parti Meclisi Toplantısı’nda oy birliğiyle yeniden göreve seçildi. CHP, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılacağı Meclis açılış oturumuna katılmama kararı aldı.

CHP’nin 22’nci Olağanüstü Kurultayı'nın ardından oluşan Parti Meclis'i (PM) Genel Başkan Özgür Özel başkanlığında toplandı.

CHP Sözcüsü Deniz Yücel, PM'nin ardından açıklama yaptı.

Yücel, şöyle devam etti:

-Önümüzdeki hafta 1 Ekim tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi açılacak. Merak edilen bir konu, Meclis açılışına CHP grubunun katılıp katılmayacağı.

-Geçtiğimiz yasama dönemi açılışında, CHP'nin 47 yıl sonra birinci parti olmanın verdiği sorumlulukla ve özgüvenle hareket ettik.

-Genel başkanımız Sayın Özgür Özel 31 Mart yerel seçimleri sonrasında Türkiye'nin birinci partisinin Genel Başkanı olarak Cumhurbaşkanı başta olmak üzere, tüm siyasi parti genel başkanlarını aradı, bayramlarını kutladı.

Meclis açılışında da Cumhurbaşkanı Genel Kurul salonuna girdiğinde Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel ve milletvekillerimizle kendisini ayakta karşıladık. Biz Türkiye’nin birinci partisi olmanın verdiği sorumlulukla pozitif bir siyaset izledik. Çünkü Türkiye’nin buna ihtiyacı olduğunu düşünüyorduk, hala da düşünüyoruz.

-Ancak 1 Ekim sonrasında eski bir siyasinin, geçmişte bakan yardımcılığı yapmış bir kişinin, geçmişte muhalif olarak anılan isimlerin yargılandığı davalarda özel olarak görevlendirilerek siyasi iktidarın istediği şekilde kararlar çıkmasını o mahkemelerden araç olmuş, o amaca hizmet etmiş bir kişinin İstanbul Başsavcılığı'na atanması, Cumhuriyet Başsavcılığı'na atanmasının ardından partimiz, belediye başkanlarımız ve yöneticilerimiz büyük bir saldırı yaşamaya başladılar.

-Esenyurt Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Özeri’in tutuklanması ardından Esenyurt’a kayyum atanmasıyla başlayan süreç, Beşiktaş Belediye Başkanımız Rıza Akpolat’ın, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız ve cumhurbaşkanı adayımız Sayın Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasıyla devam etti.

-Bugün itibarıyla millet iradesi 188 gündür tutsak. Bugün CHP'li 17 Belediye başkanı, bir Parti Meclisi üyemiz, önceki dönem milletvekilimiz ve yüzlerce bürokrat ve çalışma arkadaşlarımız tutsak.

-Bugün geldiğimiz durum itibarıyla partimize davalar açılıyor, İstanbul İl başkanlığı'mıza kayyum atanıyor, davaya bakmaya yetkili Ankara Mahkemesi'nin uyuşmazlığı esastan çözen bir karar vermiş olmasına rağmen, yetkisi olmayan İstanbul Mahkemesi hukuksuz tavrını halen daha sürdürüyor.

-Böyle bir siyasi ortamda biz Cumhurbaşkanı'nı Meclis açılışında ne oturarak ne de ayakta karşılamayız. Zira bizim nezdimizde meşruiyetini yitirmiştir. Bizim 47 yıl gösterdiğimiz sabrı onlar 47 gün dahi gösteremediler. O yüzden Meclis açılışında kendisini ne karşılayacağız ne de uğurlayacağız.

-Ancak elbette ki milletvekillerimizce diğer programlara katılım sağlanacak. 28. Dönem 4. Yasama yılının milletimiz hayırlı olmasını diliyorum. Bu yasama yılında da her şeyin üzerinde olan millet iradesini egemen kılmak için mücadeleye devam edeceğimizi sizlerle paylaşıyorum.

Haftanın Öne Çıkanları

Gürsel Tekin ve Barış Yarkadaş CHP'den ihraç edildi!

2025-09-26 16:00 - Siyaset

Emekli olacak milyonlara SGK Uzmanı Özgür Erdursun’dan uyarı! Dilekçedeki detaya dikkat etmeyenin maaşı düşük olacak

2025-09-22 00:48 - Ekonomi

CHP'den ihraç edilen Kayyum Gürsel Tekin'den ilk açıklama

2025-09-26 16:54 - Siyaset

Erdoğan-Trump görüşmesi öncesi ABD'ye uygulanan ek vergiler kaldırıldı!

2025-09-22 10:17 - Dünya

Fenerbahçe'nin yeni başkanı Sadettin Saran...

2025-09-21 20:43 - Spor

Bakan Işıkhan tepki çekti: Çok şükür emeklinin maaşını ödüyoruz!

2025-09-24 08:43 - Ekonomi

TFF'den Sadettin Saran için olağanüstü toplantı kararı...

2025-09-22 16:00 - Spor

CHP'de Berhan Şimşek ihraç istemiyle disipline sevk edildi

2025-09-23 18:15 - Siyaset

Merdan Yanardağ ve Musa Özuğurlu serbest bırakıldı!

2025-09-23 14:27 - Gündem

Adalet Bakanı Tunç, AKP İlçe Başkanlığı'nda CHP'yi hedef aldı

2025-09-25 16:03 - Asayiş

İlgili Haberler

Ümit Özdağ: Zafer Partisi'nin yükselişi devam ediyor

10:48 - Siyaset

Erdoğan: CHP'den aramıza katılacak yeni arkadaşlar olabilir...

14:14 - Siyaset

Özgür Özel: Türkiye çarpık bir zihniyetin işgali altında!

13:43 - Siyaset

CHP’nin 81 il başkanından ortak açıklama: Kirli siyasete izin vermeyeceğiz!

21:17 - Siyaset

CHP’li Meriç’ten huzurevi sırası bekleyen yaşlılar için soru önergesi

00:30 - Siyaset

Günün Manşetleri

Mansur Yavaş, Tarihi Kentler Birliği Başkanı seçildi

14:12 - Gündem

Ümit Özdağ: Zafer Partisi'nin yükselişi devam ediyor

10:48 - Siyaset

Kadir İnanır yoğun bakımda!

00:48 - Gündem

Melih Meriç: Araban Ovası yıllardır aynı vaadin esiri

00:00 - Yerel

Kayyum Gürsel Tekin'in kayyımlığı sürecek!

11:34 - Gündem