?>

CHP’den hükümete savunma sanayii uyarısı: 'Bu yanlıştan dönün'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, savunma sanayinde artan emeklilik dalgasının milli güvenliği tehlikeye attığını vurgulayarak, emeklilik sistemiyle ilgili düzenlemelerin acilen gözden geçirilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Siyaset - 1 yıl önce

CHP Millî Savunma Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, savunma sanayinde görev yapan teknik personelin emeklilik dalgası nedeniyle görevlerini bıraktığını belirtti. Bağcıoğlu, yazılı açıklamasında, ASELSAN, TUSAŞ, Roketsan ve Havelsan gibi stratejik kurumlarda deneyimli personel kaybının milli projeleri sekteye uğrattığını ifade etti.

“BU DURUM MİLLİ GÜVENLİĞİ TEHLİKEYE SOKUYOR”

Bağcıoğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Dünyada savunma sanayii alanında seferberlik ilan edilen bir dönemde, Türkiye’nin en kritik projelerinde çalışan personelin emeklilik sistemindeki adaletsizlikler nedeniyle görevlerini bırakması büyük bir krizdir. Yeni yıl öncesinde hükümeti defalarca uyardık; 2024 yılında emekli olacakların 2025’e göre daha yüksek maaş alacak olması, erken emekliliği tetikleyecek, milli güvenliğimizi tehdit edecektir. Ancak bu uyarılarımız dikkate alınmadı. Bugün TUSAŞ gibi önemli bir kurumda yaklaşık bin personelin, ‘Emekli olup çalışmaya devam edelim’ talebi reddedilmiş ve tercihe zorlanmıştır.”

"YASAL DÜZENLEMELER ŞART"

Bağcıoğlu, hükümete çağrıda bulunarak, “Emekli olan uzmanların yeniden görev almasını sağlayacak düzenlemeler bir an önce hayata geçirilmelidir. Savunma sanayimizin gücü yalnızca teknolojiden değil, bu teknolojiyi üreten ve geliştiren insan kaynağından gelir. Bu kayıplar stratejik projelerimizi ve milli güvenliğimizi büyük bir risk altına sokmaktadır. Bu yanlış politikaların acilen düzeltilmesi gerekmektedir.” ifadelerini kullandı.

"HÜKÜMETİN HATALI POLİTIKALARI PROJELERİ SEKTEYE UĞRATIYOR"

Savunma sanayiinin stratejik önemi vurgulanan açıklamada, Bağcıoğlu, hükümeti bir kez daha bu yanlıştan dönmeye çağırdı. Bağcıoğlu, “Ülkemizin savunma gücünü ve bağımsızlığını tehlikeye atmamak için insan kaynağımızı koruyacak adımları gecikmeden atmalıyız,” dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

ChatGPT çöktü mü? Neden açılmıyor?

2024-12-26 23:09 - Teknoloji

İmralı Adası nerede? İmralı Adası'nda kim kalıyor?

2024-12-28 00:38 - Gündem

Oyuncu Burak Çelik ile Ece Bayrak evlendi

2024-12-27 00:00 - Magazin

Eski Kilis Belediye Başkanı Ekrem Çetin ile oğlunu katletmişti... Katil 19 yıl sonra yakalandı!

2024-12-29 09:08 - Gündem

İbrahim Ay’ın 18 yıl hapis cezası onandı!

2024-12-26 19:44 - Gündem

Deha dizisinin yeni bölümünde ne olacak? Deha dizisinin son bölümde ne oldu?

2024-12-29 00:00 - Magazin

Versuni Ev Aletleri, Smarties Awards 6 ödül aldı

2024-12-27 00:39 - Gündem

Aziz Nesin'in oğlu Ahmet Nesin'e 'Cumhurbaşkanına hakaret' soruşturması

2024-12-31 18:38 - Siyaset

Teğmen Ebru Eroğlu'nun savunması ortaya çıktı: 'Atatürk'ün izinden yürüyen...'

2024-12-28 21:09 - Gündem

Putin'den sürpriz atama kararı: Anadolu Efes'in hisseleri düştü

2024-12-30 19:38 - Dünya

İlgili Haberler

Özgür Özel Salı günü grup toplantısı yapmayacak!

14:11 - Siyaset

Üzümcü: Milletin vekili sonuç alamıyorsa sistem tıkanmıştır!

00:12 - Siyaset

Muharrem İnce'den çağrı: Genel Başkanı üyeler seçsin

08:33 - Siyaset

Kılıçdaroğlu, üç büyükşehir il başkanını görevden alacak!

08:22 - Siyaset

Hüseyin Baş: Vatandaş, siyasetçilerden dertlerine derman olacak çözümler bekliyor

08:08 - Siyaset

Günün Manşetleri

Bakan Çiftçi: Tüm sokak köpekleri barınaklara alınacak

17:03 - Gündem

Özşen Madencilik’ işçilerinin ve ailelerinin üzerine ateş açıldı!

20:00 - Gündem

Bizim çoçuklar Dünya Kupası'na mağlubiyetle başladı!

11:00 - Spor

Muharrem İnce'den çağrı: Genel Başkanı üyeler seçsin

08:33 - Siyaset

Kılıçdaroğlu, üç büyükşehir il başkanını görevden alacak!

08:22 - Siyaset