?>

CHP'de Tüzük önerileri alınıyor

Kurmaylar, “Gençleri ve kadınları önceleyen, parti içi demokrasiyi tam anlamıyla sağlayan ve partiyi Cumhuriyetin ikinci yüzyılına hazırlayan, gelecek yönetimlere de örnek olarak bırakılabilecek bir tüzük hazırlamak istiyoruz diyor.

Siyaset - 10 ay önce

CHP’nin Sivas Kongresi’nin yıldönümünde, 4 Eylül’de Sivas’ta yapmayı planladığı tüzük kurultayı için hazırlıklara devam ediliyor. Parti kurmayları, 4 Eylül’de başlayacak ve yaklaşık dört gün boyunca devam edecek yeni tüzük hazırlığı için ilk gün hem tabanın hem de alanında uzman isimlerin pek çok farklı önerisini dinleyeceklerini söylüyor. Ardından 5 Eylül’de Ankara’da tüzük komisyonunun toplanacağı aktarılıyor. Sonrasında da 7-8 ve 9 Eylül’de tüzük komisyonunun hazırlığı üzerine bir çalışma yapılması bekleniyor. Bu süre içerisinde aynı zamanda parti programının da değerlendirilmek istediği vurgulanıyor.

‘DEĞİŞİMİ İŞLEYECEĞİZ’

Program tartışmasında CHP’nin seçim beyannamesi olacak bir çalışma çıkarmak istediğini vurgulayan kurmaylar, “Gençleri ve kadınları önceleyen, parti içi demokrasiyi tam anlamıyla sağlayan ve partiyi Cumhuriyetin ikinci yüzyılına hazırlayan, gelecek yönetimlere de örnek olarak bırakılabilecek bir tüzük hazırlamak istiyoruz. Seçimsiz bir kurultayla ‘Değişim’ sözümüzü tüzüğe işlemek istiyoruz” diyor. Parti tabanından gelen önerilerin arasından öne çıkanları da paylaşan kurmaylar, “Çok fazla tekralanan öneriler var. Mesela milletvekillerine ve belediye başkanlıklarına dönem kuralı getirilmesi. Kuralları olan bir önseçim yapılması, aktif üye tanımı yapılması gibi beklentiler var” gibi önerilerin geldiğini aktarıyor. Parti meclisindeki üye sayısının artırılmasına yönelik talepler olduğunu da söyleyen partililer, “İl kongrelerimizde her ilden Parti meclisine de bir üye seçelim gibi öneriler de var” görüşünü paylaştı.

Haftanın Öne Çıkanları

Sigaraya dev zam, en düşük sigara fiyatı 67 TL oldu!

2024-07-03 21:02 - Ekonomi

Ece Güner ve Serkan Özcan, İmamoğlu’nun danışmanı oldu!

2024-07-05 19:58 - Gündem

Stüdyoda gergin anlar... Buket Aydın yayını terk etti

2024-07-10 01:09 - Gündem

Önce gazetecileri 'kurşunla' tehdit etti, sonra sildi!

2024-07-06 15:20 - Gündem

Tuvalet tadilatı için 24 milyon lira harcanacak!

2024-07-05 20:51 - Gündem

Sinan Ateş davasında polis şefinden suç duyurusu!

2024-07-04 22:46 - Gündem

Erdoğan'ın gol sevinci kameralara böyle yansıdı

2024-07-06 23:13 - Gündem

Erdoğan'ın Berlin konvoyu Almanları şoke etti!

2024-07-07 17:40 - Gündem

Gaziantep'te çocuklar TÜGVA’nın hafızlarına teslim!

2024-07-05 06:45 - Eğitim

Ayşe Ateş, MHP'li yöneticilerin isimlerini verdi!

2024-07-04 22:33 - Gündem

İlgili Haberler

CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Ekrem Bey seçimi yüzde 70’le alır

12:38 - Siyaset

Özgür Özel: Artık Kadıköy de bizim, Başakşehir de bizim. İşte buradayız!

22:28 - Siyaset

İmamoğlu'ndan Erdoğan'a çağrı: Eğer siz sandığı koymazsanız...

19:39 - Siyaset

CHP'den Erdoğan'a "bantçı" yanıtı

17:40 - Siyaset

Tuncer Bakırhan'dan 'yeni süreç' uyarısı: Olumsuz kimi söylemlerle karşılaşabiliriz

10:08 - Siyaset

Günün Manşetleri

AKP'li eski meclis üyesi okulu bastı: 14 yaşındaki çocuğu darbetti!

19:09 - Gündem

1 Mayıs'ta Taksim'e yine yasak! Polis müdahalesi, gözaltılar ve avukatlara darp iddiası...

18:39 - Gündem

İstanbul Valiliği 1 Mayıs eylemlerinde gözaltı sayısını açıkladı

18:08 - Gündem

CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Ekrem Bey seçimi yüzde 70’le alır

12:38 - Siyaset

Taksim'e çıkan yollar kapatıldı, polis izin kağıdı talep ediyor! 

09:39 - Gündem