?>

CHP’de tüzük hesapları, Kılıçdaroğlu gezilerini sürdürüyor

CHP yönetimi tüzük kurultayı için hazırlıklarını sürdürürken, eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da il gezilerini sürdürüyor. Kılıçdaroğlu’na yakın isimler, “Bunun bir sonraki adımı da tüzükte beklentiler karşılanmazsa seçimli kurultay için imza toplamak

Siyaset - 2 yıl önce

CHP yönetimi tüzük hazırlıkları kapsamında çalışmalarını sürdürüyor. Bu sırada CHP’nin önceki genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da il gezilerine devam ediyor.

Gaziantep, Trabzon, Kayseri ve İzmir’i ziyaret eden Kılıçdaroğlu’nun sürdüreceği belirtilen bu gezilere ilişkin konuşan CHP’nin önceki yönetime yakın kaynaklar, “Ziyaretlerin öncelikli gündemi kurultayı ve değişim için verilen sözlerin takibi. Eğer verilen sözler tutulursa zaten partide herkese eşit fırsat açılabilir. Kemal Bey de bu sözlerin takibi konusunda örgütün motivasyonunu yükseltmek için geziyor” diyor. Tüzük kurultayının seçimli bir kurultaya dönüşme ihtimalini değerlendiren Kılıçdaroğlu’na yakın isimler, “Şimdilik beklenti tüzüğün değişmesi. Ama bir tüzükte beklentiler karşılanmazsa seçimli kurultay için imza toplamak gerekir. Onun için de canlı olmak lazım. İl gezilerine öyle de bakılabilir” yorumunu yapıyor. Buna bağlı olarak “Kılıçdaroğlu bir daha genel başkanlığa aday olur mu?” sorusunu yanıtlayan kaynaklar, “Olmaz diyemeyiz” karşılığını veriyor.

‘İSTANBUL-ANKARA’ SÜRTÜŞMESİ

Ancak Kılıçdaroğlu’nun hem Meclis grubu içinden hem de parti içinden kurultay dönemi kadar destek bulmadığını da söyleyen partililer, “Kurultay zamanında Kemal Bey’le olan vekillerin şimdi de yeniden onunla birlikte olduğu tartışmalı. Şu anki yönetimden memnun olmayanlar var ama onların hepsi birden Kemal Bey’in tekrar gelmesini istemeyebilir” diyor. Mevcut yönetim, özellikle yerel seçim başarısı varken seçimli kurultay tartışmalarının anlamsız olduğunu vurgularken, Kılıçdaroğlu’na yakın isimler de “Seçim kazanılsa bile örgütün beklentileri var ve seçim sonrası süreçte Erdoğan’a olan yakınlaşmadan bir rahatsızlığı var. Partide İstanbul’la Ankara arasında da bir sürtüşme var. Tüzük kurultayında genel merkez kendine yönelik düzenlemeler yaparsa ya da sürtüşme orada açığa çıkarsa işler değişir. O zaman da Kemal Bey ekibiyle İstanbul yan yana gelebilir. Yani partide üç parçadan ikisi bir araya gelince her şey olabilir” değerlendirmesini yapıyor.

Haftanın Öne Çıkanları

Polis alacaklısını eşinin gözü önünde öldürdü!

2024-07-25 21:38 - Asayiş

Diyanet noktayı koydu: Faiz caizdir!

2024-07-30 23:01 - Gündem

Uğur Dündar'dan olimpiyat kıyafetlerine 'Pijama gibi!' tepkisi

2024-07-27 21:38 - Gündem

Gaziantep Dülükbaba'da korkutan yangın, valilikten açıklama...

2024-07-28 17:12 - Asayiş

CHP'li Karasu: 'THY'nin Kanal İstanbul projesi yatırımı var mı?'

2024-07-30 05:08 - Siyaset

'Sokak röportajında MHP'yi eleştireni bulun' talimatı

2024-07-29 22:09 - Gündem

Özgür Özel 'küfeyi' sırtına aldı: Getir sandığı...

2024-07-26 21:08 - Siyaset

Kar Canavarı filminin konusu ne? Kar Canavarı filminin oyuncuları kim?

2024-07-26 07:39 - Magazin

Bakan Yerlikaya; Siirt'te 'GÜRZ-2' operasyonu: 4 terörist etkisiz hale getirildi

2024-07-27 08:39 - Asayiş

Cemal Enginyurt parti mi değiştiriyor?

2024-07-28 19:08 - Siyaset

İlgili Haberler

Özgür Özel: Yeni bir yol açacağız...

12:16 - Siyaset

Ümit Özdağ: Hani PKK kayıtsız şartsız silah bırakıyordu?

19:09 - Siyaset

Hüseyin Baş: İtibar, brandanın önünü güzelleştirerek değil brandanın arkasını güçlendirerek elde edilir

19:05 - Siyaset

Tanburoğlu, görevden alma kararını yargıya taşıdı

19:03 - Siyaset

CHP toplantı salonundaki "Türkiye’nin birinci partisi" yazısı kaldırıldı!

16:53 - Siyaset

Günün Manşetleri

Komedyen Deniz Göktaş tutuklandı!

11:41 - Gündem

Kılıçdaroğlu, Abdullah amcayı da CHP'den ihraç etti!

09:29 - Gündem

Gizli tanık ifadesi ortaya çıktı: Çarpıcı ‘Abdullah Gül’ ve ‘İlbaklar’ ayrıntıları!

07:04 - Gündem

Fotoğraf çektirmek istemeyen öğrenciye, öğretim üyesinden fiziksel müdahale!

06:22 - Gündem

Ümit Özdağ: Hani PKK kayıtsız şartsız silah bırakıyordu?

19:09 - Siyaset