?>

CHP 98 YAŞINDA!

Cumhuriyet Halk Partisinin 98. kuruluş yıl dönümü vesilesiyle CHP Gaziantep İl Başkanlığı tarafından Demokrasi Meydanında tören düzenlendi.

Siyaset - 4 yıl önce

 

Cumhuriyet Halk Partisinin 98. kuruluş yıl dönümü vesilesiyle CHP Gaziantep İl Başkanlığı tarafından Demokrasi Meydanında çelenk sunma töreni düzenlendi. Törene önceki dönem Şahinbey  Belediye Başkanı Yaşar Ağyüz, önceki dönem İl Başkanları Hasan Öztürkmen, Muhittin Sait Köse, Milletvekilleri Bayram Yılmazkaya ve İrfan Kaplan ile çok sayıda partili ve vatandaş katılırken ,gençlerin katılımı dikkat çekti.

CHP çelenginin Atatürk Anıtına İl Başkanı Uçar tarafından sunulması ile başlayan tören; Gazi Mustafa Kemal Atatürk, yol arkadaşları ve milli mücadele kahramanları için bir dakikalık saygı duruşunda bulunulması ve ardından İstiklal Marşı okunmasıyla devam etti. 

Partisinin 98. kuruluş yıl Dönümü vesilesiyle alanda konuşma yapan İl Başkanı Mehmet Neşet Uçar şu sözleri sarfetti.

“Bugün ülkemizde ve dünyanın dört bir yanındaki milyonlarca yoldaşımızla  Cumhuriyet Halk Partimizin 98. Kuruluş yıldönümünü sevinç, gurur ve coşku ile kutlamanın heyecanı içerisindeyiz.

Temelleri 4 Eylül 1919 da Sivas Kongresinde atılan, 9 Eylül 1923 tarihinde “Halk Fırkası” adıyla kurulan partimizin 98. Kuruluş yıldönümünde, kurucumuz Büyük Atatürk’ün manevi huzurundayız.  Bugün Türkiye’nin dev çınarı Cumhuriyet Halk Partisi’nin   98. kuruluş yıl dönümünü kutlamanın onurunu yaşıyoruz.

Bizler  Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti'nin emperyalizm karşısındaki kararlılığını, Kuvayı Milliye'nin işgal orduları karşısındaki azmini, 98'nci kuruluş yıl dönümümüzde yüreğimizde taşıyoruz.

PARTİMİZ DÜNYADAKİ TÜM MAZLUM MİLLETLERİN UMUDU OLMUŞTUR.

Kurulduğu günden bu yana Cumhuriyetin, demokrasinin ve aydınlanmanın savunucusu olan C H P;,kimsesizlerin kimsesi, mağdurların güvencesi ve aynı zamanda dünyadaki bütün mazlum milletlerin de umudu olmuştur.

Hakka, hukuka, adalete ulaşmak için sürdürdüğümüz mücadelemiz 98 yıldır aynı azim ve kararlılıkla devam etmektedir.

Cumhuriyet Halk Partisi gelecek güzel günlerin umudu, yurttaşlarımızın insan onuruna yaraşır bir yaşam sürdürebilmesinin teminatıdır.

Yegane amacımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının kurduğu güzel Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandırarak hiçbir çocuğun yatağa aç girmeyeceği bir Türkiye'yi inşa etmektir.

Atatürk İlke ve devrimleri ile ikinci yüzyıla çağrı beyannamemizin ışığında kuracağımız halkın iktidarında ülkemizi Atatürk’ün işaret ettiği muasır medeniyeler seviyesinin de ötesine taşıyacağımıza söz veriyoruz.

Mücadelemiz, hakimiyet kayıtsız, şartsız milletin olana dek sürecektir.

Bu duygularla birlikte Cumhuriyet Halk Parti’mizin 98. yaşını kutluyor, Mazlum milletlerin umut ışığı olan Anadolu Devriminin mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına, hayatını kaybetmiş tüm Cumhuriyet Halk Partililere, demokrasi mücadelesinde yaşamını yitiren yurttaşlarımıza şükranlarımızı sunuyor, aziz şehitlerimiz ile milli mücadele kahramanlarımızı saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz .” dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

Atatürk'ü hedef aldı, belgeyi görünce rezil oldu!

2021-09-04 10:11 - Gündem

'Emeklisi en fakir ülkeler' listesinde dipteyiz...

2021-09-06 07:43 - Ekonomi

Erdoğan'dan kurdele kesen çocuğa tepki!..

2021-09-04 18:15 - Gündem

İlber Ortaylı'dan Ali Erbaş' sert tepki...

2021-09-08 07:45 - Gündem

Sedat Peker: Durmak yok, yola devam...

2021-09-09 08:39 - Gündem

İşte 2021 Türkiye güzeli...

2021-09-09 08:46 - Magazin

Sanko Okulları öğrencilerinden üç üçüncülük!

2021-09-09 07:21 - Eğitim

Soylu’nun şirketinin sitesi hacklendi mi?

2021-09-03 10:17 - Gündem

Sedat Peker, Kılıçdaroğlu'nun videosunu paylaştı!

2021-09-03 11:04 - Gündem

Erdoğan'ın kitabı satışa çıkıyor...

2021-09-05 12:53 - Gündem

İlgili Haberler

Anahtar Parti’den Şehitkamil’de mahalle odaklı yeni hamle

00:38 - Siyaset

Zafer Partisi Gaziantep'te Hasan Yılmaz dönemi...

00:00 - Siyaset

Özgür Özel: CHP, emeklilere sahip çıkmaya devam edecek

17:51 - Siyaset

Erdoğan: Attığımız adımların etkisi mutfağa, pazara, kiraya daha fazla yansıyacak

17:48 - Siyaset

AKP'li Özlem Zengin'den itiraf: Yeterli olmadığını hepimiz görüyoruz!

14:16 - Siyaset

Günün Manşetleri

Ahmet Özer'e 6 yıl 3 ay hapis cezası!

13:23 - Gündem

Gazeteci Furkan Karabay adliyeye sevk edildi

13:22 - Gündem

Ümit Özdağ: Sokaklarda çeteleri değil, devleti hakim kılmalıyız

12:54 - Gündem

AKP'li Özlem Zengin'den itiraf: Yeterli olmadığını hepimiz görüyoruz!

14:16 - Siyaset

Meclis'te olmayan AKP'li için pusula verildi!

10:35 - Gündem