?>

Cerablus sınır kapısında Türkiye karşıtı protesto...

Cerablus sınır kapısında protestolarda bulunan muhaliflere TSK ve SMO müdahale ediyor. Gaziantep Valisi Davut Gül, Cerablus'ta 200 kişinin katıldığı protesto gösterilerine Türk Silahlı Kuvvetlerinin herhangi bir müdahalesi olmadığını duyurdu.

Gündem - 4 yıl önce

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun "Muhalif olan Suriyelilerle rejim arasında bir barışın olması gerektiğini ve Türkiye olarak  da buna destek olabileceğimizi söyledik" şeklindeki sözlerini protesto ettikleri gerekçesiyle Suriye'nin kuzeyinde, ÖSO denetimindeki bazı bölgelerinde dün gece başlayan Türkiye karşıtı eylemler, bugün de cuma namazı sonrası devam etti. Cerablus sınır kapısında protestolar sürerken, Gaziantep Valisi Davut Gül, sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Vali Gül, TSK'nın bir müdahalesinin olmadığını belirtti.

Gece boyu devam eden Türkiye karşıtı protesto eylemleri, eylemcilerin kurdukları WhatsApp grubu üzerinden belirledikleri bazı cami ve noktalarda da cuma namazı sonrası devam etti. Suriyeli muhalifler, ellerindeki Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) bayrağı ile “Katille barışa hayır” sloganları atıp alkış tutarak, Çavuşoğlu'nun sözlerine tepki gösterdi.

Eylemler sırasında kalabalıktakiler, “Bağır, bağır Türkiye duysun”, “Kanım pahalı, satılık değil”, “Ey vatan senin ateşin bile bizim için cennettir”, “Allah hep bizimledir” gibi sloganlar attı. Göstericiler, “Türkçe ve Arapça olarak yazılı, “Kardeşlik sınır tanımaz” tabelasının, Arapça yazılı bölümünün üstü çizilerek, yine Arapça olarak “Sınırlar vardır” diye yazıldı.

Eylemler sırasında ellerinde ÖSO bayraklarını sallayan protestocular, zaman zaman ateş yakarken, bazen de halay çekerek protestolarını devam ettirdi.

GAZİANTEP VALİSİ GÜL'DEN AÇIKLAMA

Gaziantep Valisi Davut Gül, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Cerablusta 200 kişini katıldığı protesto gösterilerine Türk Silahlı Kuvvetlerinin herhangi bir müdahalesi olmamıştır. Suriye Milli Ordusu karargahına yaklaşıldığı için kendi unsurları tarafından havaya ateş edilerek gösteri sonlandırılmıştır." ifadelerini kullandı.

Haftanın Öne Çıkanları

Seçim sonrası hazırlığı mı? Önce Limak şimdi Kalyon sattı!

2022-08-11 14:02 - Gündem

Çelebi: Siyaseti bıraksam da 'Cumhur İttifakı' derim!

2022-08-07 11:11 - Siyaset

İşte AKP'yi korkutan ODTÜ pankartları...

2022-08-06 20:52 - Gündem

Cemal Enginyurt ve Latif Şimşek canlı yayında kavga etti!

2022-08-06 23:23 - Gündem

Uzman Çavuş Halil Koç şehit oldu!

2022-08-09 10:24 - Gündem

OSB'ye 50 yataklı hastane yapılacak...

2022-08-11 18:15 - Sağlık

Şahan Gökbakar'dan Çelebi'ye: Ee bu dolandırıcılık!

2022-08-07 21:58 - Gündem

16 yaşındaki Beyza 35 kez şikayet etti ama öldürüldü!

2022-08-08 12:54 - Gündem

Bahçeli'den Hakan Ural'a 'başarılar' mesajı

2022-08-09 13:42 - Gündem

Sedat Peker'den Perinçek'e 17 tweetlik yanıt...

2022-08-11 20:42 - Gündem

İlgili Haberler

Yandaşlar 'soruşturma' dedi, ABB'den 'Mansur Yavaş' açıklaması geldi

20:25 - Gündem

AKP'li Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu partisinden istifa etti

20:23 - Gündem

İmamoğlu'ndan mahkemede 'Akın Gürlek' göndermesi

13:48 - Gündem

İstanbul Boğazı'na yaklaşan Türk petrol gemisi vuruldu!

13:32 - Gündem

Irak'taki Türk askeri tahliye edildi!

13:23 - Gündem

Günün Manşetleri

Yandaşlar 'soruşturma' dedi, ABB'den 'Mansur Yavaş' açıklaması geldi

20:25 - Gündem

AKP'li Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu partisinden istifa etti

20:23 - Gündem

MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter istifa etti!

07:10 - Siyaset

Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım gözaltına alındı!

08:20 - Asayiş

Trump: İran'ın enerji tesislerine yönelik saldırıları 10 gün daha erteledim

08:11 - Dünya