?>

Cem Yılmaz: Hasta olmazsak doktor da olmaz!

Ünlü komedyan Cem Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla 14 Mart Tıp Bayramı'nı kutladı.

Gündem - 4 yıl önce

Ünlü komedyan Cem Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla 14 Mart Tıp Bayramı'nı kutladı.

Cem Yılmaz, "Doktorlar ile ilgili bir şey söylemeyeceğim. Eğer hasta olmazsak doktor da olmaz lütfen hasta olmayalım" dedi.

Dünyanın birçok ülkesinde kutlanan Tıp Bayramı hem sağlık çalışanlarının yaşam koşullarının iyileştirilmesi hem de haklarını arayan sağlık emekçilerinin seslerinin duyulmasına yardımcı oluyor. Bugün de aralarında ünlü isimlerin de dahil olduğu pek çok kişi, 14 Mart Tıp Bayramı’nı sosyal medyadan yaptıkları paylaşımlarla kutladı. #14MartTıpBayramı etiketi Twitter Türkiye gündeminde ilk sıraya yerleşti.

Sağlık emekçilerinin bayramını kutlayan isimlerden biri de komedyen Cem Yılmaz oldu. Yılmaz, Twitter hesabından, “Tüm hastaların 14 Mart Tıp Bayramı’nı gönülden kutluyorum. Doktorlar ile ilgili bir şey söylemeyeceğim. Eğer hasta olmazsak doktor da olmaz lütfen hasta olmayalım. Eğer elele….ver…neyse” diye yazdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 8 Mart’ta kadın muhtarlarla yaptığı buluşmada doktorların özel sektörü tercih etmesine ve yurt dışına gitmesine tepki göstermişti.

“Açık konuşuyorum, açık konuşmayı severim” diyen Erdoğan şunları söylemişti:

“Doktorlar az para aldığı için ayrılıyor, değerli kardeşlerim samimi konuşuyorum dost acı söyler ama gerçeği söyler bu hastaneleri inşa eden biziz. Bu doktorları okutan yetiştiren bu devlet değil mi? E? Bu devlet sizi okuttu yetiştirdi en çok maliyeti yüksek olan da sağlıktır. Ama şimdi az para veriyormuş. Sordum en az alan ne alıyordur? 8 bin 9 bin, en yüksek alan 25 bin civarında. Buna rağmen özel sektör çok daha yüksek verdiği için oralara kaçıp gidiyorlar. Açık konuşuyorum, açık konuşmayı severim. Varsın gidiyorlarsa gitsinler. Bizler de üniversiteleri yeni bitiren doktorlarımızı buralarda istihdam ederiz, buralarda onlarla devam ederiz. Gerekirse yurt dışından ülkemize dönmek isteyenleri süratle davet ederiz. Buralar boş kalmaz merak etmeyin. Doktorluk gibi bir aziz mesleği oraya onu dayamak herhalde pek de insani değildir.”

 !#**h36782**#! 

 !#**h36786**#! 

Haftanın Öne Çıkanları

Sedat Peker'in eşinden yeni paylaşım...

2022-03-12 19:51 - Gündem

TRT spikeri ve Yiğit Bulut böyle rezil oldu!

2022-03-13 11:32 - Gündem

89 yaşındaki profesör yere düştü!

2022-03-14 14:43 - Gündem

Bir zam da sigaraya geldi!

2022-03-13 10:59 - Ekonomi

CHP'li Memik Budak tahliye oldu...

2022-03-09 22:46 - Yerel

Terörist başı öldü iddiası!

2022-03-09 00:52 - Gündem

Kılıçdaroğlu: Deniz bitti, kara göründü!

2022-03-08 14:52 - Siyaset

Dolar'ın 24 lira olacağı tarihi verdi!

2022-03-12 11:32 - Ekonomi

Cenaze aracı nakit para olmadığı için geçirilmedi!

2022-03-13 19:40 - Siyaset

Reuters: Rusya Mariupol'da camiyi bombaladı!

2022-03-12 00:17 - Dünya

İlgili Haberler

Dilek İmamoğlu: Adalet için artık kaybedilecek bir saatimiz bile yok!

15:38 - Gündem

Kılıçdaroğlu'nu 'istenmeyen adam' ilan ettiler

13:33 - Gündem

Özgür Özel ve Kılıçdaroğlu cenazede tokalaştı!

11:34 - Gündem

O avukattan Özgür Özel'in tutuklanması talebiyle dilekçe!

20:16 - Gündem

Metin Yener yeniden Sayıştay Başkanı seçildi, CHP oylamaya katılmadı!

20:12 - Gündem

Günün Manşetleri

3 belediye başkanı daha AKP'ye katıldı, Özarslan Erdoğan'ın elini öptü

16:06 - Siyaset

Dilek İmamoğlu: Adalet için artık kaybedilecek bir saatimiz bile yok!

15:38 - Gündem

Kılıçdaroğlu'nu 'istenmeyen adam' ilan ettiler

13:33 - Gündem

Özgür Özel ve Kılıçdaroğlu cenazede tokalaştı!

11:34 - Gündem

İstanbul programı iptal edilen Kılıçdaroğlu'ndan açıklama

10:33 - Siyaset